"ГОДИНА, ЯКА ЗМІНЮЄ МАЙБУТНЄ"

Про матеріал
Останньої суботи березня проводиться екоакція :ГОДИНА, ЯКА ЗМІНЮЄ МАЙБУТНЄ.Виховна робота. Можна використовувати для учнів 5-9 класів,а також можна використати на уроках фізики 7-9 класи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година Землі27.03 о 20:30 Виховна година.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Субота, 27 березня 2021 році - Година ЗемліКожного року останньої суботи березня о 20:30 за місцевим часоммільйони людей по всьому світу присвячують годину своєї уваги планетіЗемля. Година Землі — це міжнародна подія, яка закликає людей таорганізації всієї планети вимкнути необов’язкове світло на годину длятого, щоб привернути увагу до екологічних проблем. Це більше, ніж просто одна година, присвячена Землі. Це — рух за наше майбутнє. І навіть більше, ніж символ підтримки, ця подія — імпульс для негайних змін. У ній щорічно бере участь 188 країн. Врятувати планету можемо тільки спільними щоденними зусиллями. Заради підтримки береження Землі та сталого використання її ресурсів

Номер слайду 4

головна мета. Суть – мільйони людей о 20:30 на годину вимикають електроенергію, щоби показати свою небайдужість до майбутнього планети. Завдяки даній акції невелика кількість природних ресурсів дійсно економиться, але не це її головна мета. Головна – нагадати людству про необхідність дбайливого ставлення до природи та її ресурсів, а також про локальні та глобальні екологічні проблеми.

Номер слайду 5

Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливіумови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкриваютьдля нас досталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом ірозташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливийрозквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі увсесвіті. А адже вона така одна у всьому всесвіті. Наявність слідів техногенної катастрофи на нашій планеті -незаперечний факт. Ми дуже швидко, освоївши нові технології,егоїстично поспішаємо ставити їх «на благо» людства.

Номер слайду 6

Ініціативу Години Землі підтримують у всіх країнах світу, протягом багатьох років у цей час згасає театр Сіднею, Лондонське око, Колізей у Римі, єгипетські піраміди та інші визначні місця та споруди світу. В Україні цю ініціативу підтримали понад 80 міст, сотні організацій,бізнес та навчальні заклади. Так, під час Години Землі, які проходилиминулих роках, зникало зовнішнє освітлення на Хрещатику, біля. Софійського та Михайлівського соборів, біля театру опери та балету в. Одесі, Тернопільського та Луцького замків.

Номер слайду 7

Цього року через пандемію коронавірусу Годину Землі можна буде спостерігати дома або онлайн.

Номер слайду 8

власний логотип Акція має власний логотип у вигляді числа «60+»: це було зроблено, щоби заохотити людей вимикати електроенергію не лише на годину, а й більше

Номер слайду 9

Екологи з цього приводу вважають, що для того, аби врятувати планетутаку годину необхідно робити кожного дня. Ми повинні піклуватися про наше довкілля кожен день. Кожен особистийнаш крок впливає на те, що відбувається навколо нас. Повинно бутивідповідальне споживання будь-яких речей”. Отакий один день це більше для свідомості, для людей, які незамислювалися над тим, що відбувається з довкіллям, і яким чином вониможуть вливати на це, або бути корисним”,

Номер слайду 10

Як глобальне потепління перетворюється на найбільшу загрозу людствуhttps://www.youtube.com/watch?v=agt. Of. Zzd. V5g

Номер слайду 11

В Україні середньорічна температура зростає втричі швидше, ніж в усьому світі. Наша країна вже перетнула встановлену Паризькою кліматичною угодою критичну позначку в два градуси. Це означає, що ми пройшли так звану "точку неповернення" і вже стаємо свідками змін клімату, які нерідко є небезпечними Різкі зміни клімату відбуваються через підвищення температури на планеті. Найбільше вона зростає в полярних широтах, що зрештою призвело до порушення атмосферної циркуляції та переносу повітряних мас. Тому останнім часом ми дедалі частіше спостерігаємо аномально теплу зиму в Європі, і, навпаки, сніг у Саудівській Аравії, Ізраїлі або в Іраку. Протягом останніх 20 років низка країн потерпає від наслідків глобального потепління. Тепер влітку в Кенії випадає сніг, а взимку у Луцьку цвітуть троянди. А 2019 рік побив десятки температурних рекордів.

Номер слайду 12

«Природа має значення» Основна тема акції  ,  має нагадати нам про те, що система життя планети дає нам все необхідне. Природа — ліси, луки, степи, болота, річки та океани та все різноманіття життя — наші головні спільники в адаптації до зміни клімату.

Номер слайду 13

Що ми можемо робити кожного дня для планети? Спробуйте цього дня вигадати собі хоча б одну нову звичку, яка допоможе природі почати відновлення. Адже навіть те, як ми користуємося вдома водою, електрикою та які засоби купуємо для миття підлоги, має суттєвий вплив на довкілля. пропонує декілька коротких та простих порад щодо того, як зробити своє життя більш дружнім до планети. Тому пропонуємо і вам приєднатися до глобального руху та внести свій вклад у збереження ресурсів і біорізноманіття Землі.

Номер слайду 14

Ефективно використовувати воду: Щільно закручуйте крани або замініть змішувачі на важільні. Не витрачайте зайву воду, поки чистите зуби чи голитеся. Приймайте швидкий та не дуже гарячий душ замість ванни. Використовуйте насадки для душу, що регулюють потік води та майже вдвічі скорочують обсяг її використання.

Номер слайду 15

Заощаджувати енергію: У чайнику кип’ятіть рівно стільки води, скільки вам потрібно. Вимикайте з мережі електроприлади, якщо вони не використовуються, не залишайте їх у режимі «очікування». Вимикайте світло, якщо не користуєтеся ним та замініть лампочки на енергозберігаючі. Використовуйте пральну машину та посудомийну машину лише при повному завантаженні та на більш низьких температурах. Вчасно обслуговуйте техніку, щоб вона була ефективною та довше пропрацювала.

Номер слайду 16

Зменшувати кількість відходів: Переробляйте усі відходи, що не можуть бути повторно використані: папір, скло, пластик — здавайте на переробку, органічні відходи — компостуйте. Перед походом до магазину — складіть список продуктів та не купуйте зайвого, що потім виявиться на смітнику. Використовуйте багаторазові торбинки та ємності там, де це тільки можливо. Спробуйте надавати речам друге життя, замість того, щоб купувати нові, та віддавати непотрібні речі тим, хто їх потребує. Використовуйте папір лише за необхідності та друкуйте з обох сторін.

Номер слайду 17

Мультфільм «Валл-і» Перегляньте з учнями добірку найяскравіших моментів оскароносного мультфільму «Wall-E». Він неодмінно допоможе усвідомити всі загрози, які приховує технічних прогрес та бажання людини полегшити життя. Крім того, стрічка навчає нас цінувати дружбу і бути наполегливим у своїх починаннях

Номер слайду 18

Мультфільм «Людина» Досить провокативний, але сповнений глибокого змісту мультфільм допоможе зрозуміти, що нерідко дії сучасної людини надзвичайно жорстокі та егоїстичні. Демонстрація стрічки спонукає старшокласників замислитися щодо необхідності змінити споживацьке ставлення людства до навколишнього середовища.

Номер слайду 19

мультфільм про Покойо (англійською)Граючи в гру «Година Землі»,можна переглянути мультфільм  про Покойо (англійською), Пригоди разом з Покойо. Дізнаємося разом з дітками, як можна піклуватися про планету.

Номер слайду 20

Екологічна обізнаність Часто люди не помічають, як багато ресурсів витрачають щодня. І дарма! Наприклад, економити електроенергію не так і складно. Достатньо вимикати побутову техніку та світло, коли в них немає потреби, та не залишати зарядні пристрої увімкненими в розетку. А чи знали ви, що зекономити допоможуть зарядні пристрої з позначками А, А+ та А++?

Номер слайду 21

Запитання для дискусії: Який, на вашу думку, різновид відновлюваної чи невідновлюваної енергії був би кращим для Землі? Чому? Що трапиться, якщо ресурси для виробництва електроенергії закінчаться?Як вимкнення світла може вплинути на природні ресурси планети? Яких заходів людство може вжити, щоб зменшити використання природних ресурсів? Як ви плануєте використовувати отримані знання у повсякденному житті?

Номер слайду 22

Пам’ятайте:навіть дуже маленький крок має значення!

Номер слайду 23

Орієнтовні теми проектів. Альтернативні джерела енергії. Наше довкілля - це наш простір. Збережемо природу для мене, для тебе і для всього народу. Ми всі господарі природи. Час схаменутися!Природні забруднення. Атомні електростанції і їх вплив на навколишнє середовище.

Номер слайду 24

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Виховна робота
Додано
26 березня 2021
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку