Гра "Колесо фортуни" (повторення за рік)

Про матеріал
Інтерактивна презентація допоможе учням в цікавій ігровій формі у вигляді колеса фортуни повторити вивчений за рік навчальний матеріал
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крутити/Зупинити123456789101112r

Номер слайду 2

- Йому випало жити в Англії в добу, яка від імені королеви Вікторії отримала назву “вікторіанська” ;- У його особистості поєдналося непоєднуване: математик і письменник, священик і фотограф, філософ і великий друг дітей. Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 3

Льюїс Керролл

Номер слайду 4

Добре створіння, який має енергійний характер і здатний зробити такими ж всіх людей, з якими зустрічається; Відчув тепло батьківського серця Правильна відповідь. Хто я? (Вказати персонажа твору)Правильна відповідь – 5 б. - перша спроба, 4 б. – друга спроба- Цей герой уміє здійснювати бажання, що є заповітною мрією всіх людей з глибокої давнини до наших днів;

Номер слайду 5

Суботик

Номер слайду 6

Визначити правильну послідовність частин сюжету:розв'язка, кульмінація, розвиток подій, зав'язка, експозиція. Правильна відповідь. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 7

Визначити правильну послідовність частин сюжету:розв'язка кульмінація розвиток подій зав'язка експозиція1.2. 3.4.5.

Номер слайду 8

- У якому вірші лірична героїня трохи схожа на саму письменницю. Вона щира, відверта, любить музику й художню літературу, а ще - сумує а своєю матір'ю, рідним домом;- Героїня твору  є втіленням рис багатьох людей, які люблять читати, слухати музику, фантазувати, мріяти. Правильна відповідь. Вказати автора і назву твору. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 9

“Книги в червоній палітурці” М. Цвєтаєва

Номер слайду 10

“Для мене “жити” означає робити те, що хочеш: гратися надворі, читати книжки…, роздивлятися людей і будинки… А просто дихати - ще не означає жити”Правильна відповідь. Хто я? (Вказати головного героя твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 11

Полліанна

Номер слайду 12

В англійській мові це слово вживається душе широко, й означає воно щиру і веселу людину, невиправного оптиміста Правильна відповідь. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 13

Полліанна

Номер слайду 14

З якої книги взято поради:- Від родини важко що-небудь сховати;- Найкращі капелюхи - циліндри;- Ми всі несемо відповідальність за тих, хто менше нас;- Бути колекціонером набагато веселіше, ніж бути власником колекції;- Ваші плани не обов'язково повинні бути надзвичайними, щоб зробити вас надзвичайно щасливими;- Поки ви знаходитеся на природі, вам ніколи не буде нудно;- Життя прекрасне. Правильна відповідь. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 15

Туве Янсон “Капелюх чарівника”

Номер слайду 16

- Любий хлопчику, - вигукнув ВІН, - але це ж означає, що ти переміг! … Прийми мої щирі вітання! – тішився він. – Найщиріші! Я такий радий! Краще й не придумати! Як це чудово! Знаєш, я з самого початку передчував, що це ти будеш! Молодчина, …, просто молодчина!Правильна відповідь. Хто і кому каже наступні слова. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 17

Віллі Вонка, Чарлі

Номер слайду 18

До якого художнього твору можна підібрати дані прислів’я: Правильна відповідь. Що посієш - те й пожнеш, від розплати не втечеш. Немає нічого неможливого. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 19

Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»

Номер слайду 20

- Авторка писала шведською мовою. Відома не тільки як майстер художнього слова, але і як скульптор, ілюстратор, науковець;Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 5 б.- перша спроба, 2 спроба – 4 б.- Мала дружну і творчу родину. Ще в дитинстві виникла ідея намалювати веселу карикатуру на свого братика. Цей образ стане основним казковим персонажем письменниці

Номер слайду 21

Туве Янсон

Номер слайду 22

- Відомий німецький сучасний дитячий письменник, драматург, перекладач і художник;- У його творах поєдналися риси німецької народної казки й ознаки сучасного життя  ;- У своїх творах він вигадував прекрасний світ дитинства, якого не мав у дійсності Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 23

Пауль Маар

Номер слайду 24

- Любить пригоди. Не боїться випробувань. Постійно живе у світі фантазій. Говорить у вічі іншим, що про них думає;- Головній героїні 10 років Правильна відповідь. Хто я? (Вказати головного героя твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 25

Аліса

pptx
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
1387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку