гра "Навколосвітня подорож"

Про матеріал
Матеріал для позакласного заходу на тиждень хімії. В матеріалі описується зв'язок хімії з географією. Виконання завдань дасть змогу учням зібрати свою карту.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

За правильну відповідь учитель дає підказку команді, де знаходиться наступна частина світу (материк).

Коли учасники зберуть усі частини, вони зможуть скласти свою карту.

https://predmety.in.ua/image/1/image003_43.jpg

Запитання для обох команд:

  1. Країна, в якій найбільше виробляється кольоровий метал Мідь? (Чилі). До якого материка належить ця країна? (Америка, Південна) Найвологіший материк
  2. Провідний країна за видобутком залізної руди; їй належить 90 % світового виробництва таких дорогоцінних каменів, як аквамарин, топаз, аметист, турмалін? (Бразилія) Материк? (Америка Південна)
  3. Одна з провідних країн за видобутком золота та алмазів. У країні два види алмазних родовищ — розсипні (зустрічаються в річкових долинах) і корінні (кімберлітові трубки — основне джерело алмазів)? (ПАР) До якого материка належить ця країна? (Африка) Найспекотніший материк
  4. Яка країна є лідером світової економіки, та займає провідне місце за покладами та видобутком вугілля? Їй належить провідне місце виплавки Алюмінію, у тому числі із брухту (США) Материк? (Америка, Північна)
  5. Країна, яка є світовим лідером з виробництва цукру з цукрових буряків, провідне місце займає країна у хімічній та фармацевтичній промисловості; країна є лідером у виготовленні надшвидкісних транспортних поїздів?  (Франція) Частина світу? (Європа)
  6. Країна, яка є лідером з видобутку нафти? (Саудівська Аравія) Яка це частина світу?(Азія)
  7. Країна, яка є лідером світової чорної металургії? (Японія) Частина Світу? (Азія) 

Який материк вони разом утворюють? (Євразію)

  1. Світовий лідер з виробництва Zn і Pb, за видобутком урану (весь експортується) вона посідає друге місце у світі після Канади, посідає перше місце у світі за запасами бокситів (1/3 світових), рутилу, цирконію? (Австралія) Найменший материк.
  2. Тут опади випадають тільки у вигляді снігу (дуже рідко іде дощ), що утворює льодяний покрив; у льодяних покривах цієї частини Світу сконцентровано близько 90 % всієї прісної води Землі? (Антарктида) Найхолодніший материк

 

 

http://8next.com/uploads/fotos/geogr/4p_g_u2015_17.png

 

docx
Додано
20 жовтня 2019
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку