Графічні ефекти. Поєднання тексту та графічних зображень.

Про матеріал
Презентація на тему "Графічні ефекти. Поєднання тексту та графічних зображень." для 5 класу за підручником Тріщук. В презентації висвітлена тема уроку, матеріал підібраний по логічній послідовності. Також є ілюстрації, практична робота, яку діти з легкістю зможуть виконати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графічні ефекти. Поєднання тексту та графічних зображень.

Номер слайду 2

Додавання тексту. Щоб увімкнути інструмент Додавання горизонтального тексту, натисніть піктограму Текстове поле або натисніть F2

Номер слайду 3

Після натискання на текст буде доступна панель Форматування тексту. На цій панелі інструментів можна вибрати певний шрифт, його розмір та інші властивості тексту. Після активації інструменту Текстове поле натисніть клавішу миші в тому місці аркуша, де потрібно розташувати текст. З’явиться невелике текстове поле, що містить лише текстовий курсор.

Номер слайду 4

Це текстове поле можна довільно переміщувати на аркуші, як і будь-який інший графічний об’єкт. Воно динамічне і змінює свої розміри під час уведення тексту. Для редагування тексту, двічі клацніть по ньому мишею, щоб відкрити панель Форматування тексту та почати редагувати. Щоб змінити атрибути для поданого тексту, потрібно спочатку виділити весь текст. Текстові поля можуть також мати колір заповнення, тіні та інші атрибути, як і будь-який об’єкт Draw. Їх можна обертати і писати текст під довільним кутом. Ці опції доступні у результаті клацання правою кнопкою миші на текстовому полі.

Номер слайду 5

Текстові ефекти. У галереї текстових ефектів можна переглянути зразки оформлення тексту з ефектами. Аби вставити об’єкт у документ, виберіть його та натисніть кнопку «Ок»Двічі клацніть по об’єкту, щоби перейти в режим Редагування тексту. Щоб вийти з цього режиму, натисніть клавішу ESC

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Перетворення фігур. Команда Перетворення дозволяє видозмінювати фігуру. Можна виділити відразу кілька об’єктів за допомогою лівої кнопки миші при натиснутій клавіші SHIFT — у цьому випадку обрані об’єкти будуть виділені одним полем з восьми крапок і всі наступні операції стосуватимуться всіх обраних об’єктів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Практична робота

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 травня 2023
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку