Густина речовини. (Презентація)

Про матеріал
Презентація до уроку з теми: Густина речовини. (Презентація) Викладено основні визначення та формули, приклади розв’язування задач. Запитання на закріплення вивченого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Густина речовини. Тарас Гайворонський

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань.1. Наведіть приклади взаємодії тіл.2. Що таке інерція?3. Дайте визначення інертності.4. Маса: означення, позначення, одиниці вимірювання, прилад для вимірювання.5. Як пов’язані відношення мас двох тіл, що взаємодіють з відношенням змін швидкостей їх рухів?

Номер слайду 3

Густина речовини.- Чи всі тіла однакової маси мають однаковий об’єм?- Чи всі тіла однакового об’єму мають однакову масу?Маса суцільного тіла залежить не тільки від його об’єму, але й від речовини,з якої складається це тіло. Густина речовини — це фізична величина, яка характеризує речовину і дорівнює відношенню маси суцільного тіла, виготовленого з цієї речовини, до об'єму цього тіла

Номер слайду 4

Одиниця густини в СІ — кілограм на метр кубічний:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вимірювання густини твердих тіл є частіше за все непрямими: вимірюють масу та об’єм, а потімрозраховують густину речовини. Для вимірювання густини газів, рідин та твердих тіл використовують густиномір (денсиметр, ареометр).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Запитання на закріплення вивченого.1. Дайте визначення густини речовини, одиниці вимірювання, формула.2. Вивести з основної формули густини формули для розрахунку маси та об’єму.3. Як визначити густину сплаву?4. У мірний циліндр влили 50 мл води та 20 мл спирту. Який загальний об’єм речовин? Відповідь обґрунтуйте.5. З овечої шерсті зваляли валянки. Порівняйте маси шерсті і валянок, якщо відходів не було. Що змінилося?6. Порівняйте густину свинцевого дробу з густиною свинцю. Відповідь обґрунтуйте.7. Як змінюється густина твердого тіла або рідини внаслідок нагрівання?8. Розширюється чи стискається вода під час замерзання? Відповідь обґрунтуйте, скориставшись довідковою інформацією.9. Чи є правильним твердження: пластикова пляшка ємністю 1 л уміщує 1 кг рідини?10. Як пояснити той факт, що на холоді пісочний годинник йде швидше, ніж в теплі (хоча різниця досить незначна)?11. Чи вірно? Густина 1 м3 ртуті - 13600 кг/м3 , а густина 2 м3 ртуті - 27200 кг/м3?12. Якщо від кавуна відкусити шматочок, то чи зміниться його густина?

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 18. Густина. Одиниці густини
Додано
29 грудня 2023
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку