ХОЛОДНОЯРСЬКА РЕСПУБЛІКА В БОРОТЬБІ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ (1919-1920 рр.)

Про матеріал

Презентація є допоміжним матеріалом до уроку , що розкриває історію боротьби постанців Холодного Яру за збереження державної незалежності у 1919-1920 рр.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК НА ТЕМУХОЛОДНОЯРСЬКА РЕСПУБЛІКА В БОРОТЬБІ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ (1919-1920 рр.)ПІДГОТУВАВ І ПРОВІВВЧИТЕЛЬ ІСТОРІЇ НОВОМИРГОРОДСЬКОЇ ЗШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №1 КУШНІРЧУК Я. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

“Читати історію України треба з бромом, – до того боляче, досадно, гірко, сумно перечитувати як нещасна, зацькована, зашарпана нація тільки те й робила за весь час свого державного існування, що одгризалась на всі боки: од поляків, руських, татар, шведів”.

Номер слайду 4

Мета: Проаналізувати становище України в умовах радянської окупації 1919-1920 рр. та діяльність повстанців Холодного Яру, як складової частини визвольної боротьби першої половини ХХ ст. Визначити причинно-наслідкові зв’язки між подіями, явищами та процесами періоду визвольних змагань. Розкрити значення і місце Холодноярської республіки в історії України першої половини ХХ ст. Виховувати почуття патріотизму і любові до історії своєї держави та рідного краю, осуд тоталітарної радянської антидемократичної політики, гордість за дух національної вольності, повагу і вдячність українським борцям за збереження державної незалежності в часи радянської окупації і терору.

Номер слайду 5

КОЛИ Я ВПАДУ, МОЮ КРОВ ВИП’Є РІДНА ЗЕМЛЯ,ЩОБ ВИРОСТИТИ З НЕЇ ТРАВУ ДЛЯ КОНЯ ТОГО, ХТО СТАНЕ НА МОЄ МІСЦЕ

Номер слайду 6

Робота в групах. Метод “Мікрофон”1-ша група Вкажіть, коли, як та за яких умов було вперше проголошено радянську владу в Україні і якою була політична обстановка в цей час?2-га група Чи погоджуєтеся ви із твердженням, що більшовицька влада була встановлена в Україні шляхом жорстокої і кривавої політики?3-тя група Які наслідки для України мало встановлення більшовицької влади?Актуалізація опорних знань

Номер слайду 7

Робота з картою

Номер слайду 8

Червоний терор в Україніофіційна політика придушення політичних і потенційних противників насильницькими методами, яку здійснювали більшовики в роки громадянської війни. Ініціатором і натхненником масового терору був В. Ленін.

Номер слайду 9

Початок боротьби з кривавою політикою. Отаманщина. Нестор Махно. Отаман Григор’єв

Номер слайду 10

Холодноярське повстання1919-1922 рр.

Номер слайду 11

Робота з фотодокументами. Делегати Першого з’їзду. Вільного козацтва із Суботова. Жовтень 1917 р. Делегати Першого з’їзду. Вільного козацтва. Чигирин 1917 р.

Номер слайду 12

Учасники повстання. Командний склад Партизанської арміїБрати Коцури

Номер слайду 13

Свято-Троїцький монастир. Василь ЧучупакаІван Компанієць

Номер слайду 14

Земляки- учасники повстання

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Вивчити конспект. Підготувати анотацію на статті або на художні твори по темі (По бажанню)

pptx
Додав(-ла)
Kushnirchuk Yaroslav
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку