Інструменти та пристосування для вишивки стрічками

Про матеріал

Одна із самих найбільших переваг вишивки стрічкою в тому, що вона виконується набагато швидше за інші. А об'ємний малюнок настільки привабливий, що можна, без жодного сумніву, стверджувати: найближчими роками цей вид вишивки чекає широке поширення і успіх!

Перегляд файлу

 Інструменти та пристосування для вишивки стрічками.

 

     Голка - це металевий стрижень, виготовлений з високоякісної сталі, з одного боку гострий, з другого - оформлений вушком. Основна вимога до голок - наявність у них широкого вушка, через яке легко проходили б стрічки. Товщина і довжина голок залежать від того, на який тканини створюється вишивка.

 Для вишивки стрічками потрібні голки розміром 18-24. Чим вужче стрічка для вишивки, тим більше повинен бути номер голки. Так, для стрічок шириною від 7 до 12 мм використовують голки №№ 18-22, для вузької

стрічки в 3 мм підійде голка № 24 (рис. 1.6.1)

Рис.1.6.1 - Розміри голок

 

     Ножиці -        інструмент для розрізання.    Для    того, щоб розкроїти тканину      підходять великі ножиці з прямими лезами. Для обрізання стрічок і ниток знадобляться маленькі ножиці з прямими     лезами (рис.1.6.2).

Особливих    вимог    до    ножиць

немає, але вони  обов'язково                                                                                                                                 Рис. 1.6.2 Ножиці  повинні бути гострими і легкими. Для обрізки стрічки можна користуватися кравецькими кусачками.

     П'яльці і рамки - пристосування для вишивання, яке використовують при роботі з вишивками будь-якого розміру. В процесі вишивки стрічками тканина повинна бути добре натягнута, тому для цього виду вишивки, також потрібно використовувати п'яльці звичайні круглі або рамкові (рис.1.6.3).

Рис. 1.6.3 П‘яльці 

А також: 

      Кравецькі шпильки(рис.1.6.4) Олівці і маркери. 

      Наперсток (рис.1.6.5)

 

 

Рис. 1.6.4 Кравецькі шпильки.

Рис. 1.6.5 Наперсток.

pdf
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
1316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку