Інтелектуальний конкурс знавців інформатики "Я люблю інформатику"

Про матеріал

Інтелектуальний конкурс знавців інформатики призначений для того , щоб розвивати знання та вміння учнів з інформатики, виховувати пізнавальний інтерес до комп'ютерних технологій, кмітливість, винахідливість,спрямований на теоретичне повторення раніше вивченого матеріалу, а також виявлення знань матеріалу поза межами навчальної програми у захоплюючій формі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я Інформатику Інтелектуальний конкурс знавців інформатики Підготував вчитель інформатики Княжівської ЗШ І – ІІІ ступенів Полянчук О. Я.

Номер слайду 2

Мета: розвивати знання та вміння учнів з інформатики, пізнавальний інтерес до комп'ютерних технологій, кмітливість, винахідливість, теоретичне повторення раніше вивченого матеріалу, а також виявлення знань матеріалу поза межами навчальної програми у захоплюючій формі, ознайомити з цими знаннями усіх присутніх на цьому заході. Обладнання та матеріали : комп'ютери, мультимедійний проектор, презентації для конкурсу, текстовий файл із завданнями для конкурсів. Очікуваний результат від реалізації проекту : - підвищення активності учнів на уроках і в позаурочний час; їхньої зацікавленості у вивченні предмета, відповідно підвищення якості викладання;- збільшення кількості осіб, що займаються інтелектуальними іграми;- перевірити інтелектуальний розвиток дітей. Завдання проекту:- формувати вміння орієнтуватися у видозміненій ситуації;- виховувати зацікавленість до предмета, бажання вчитися;- формувати вміння об’єктивно оцінювати себе та інших. ЗІБРАТИСЬ РАЗОМ – ЦЕ ПОЧАТОК, ТРИМАТИСЬ РАЗОМ – ЦЕ ПРОГРЕС,ПРАЦЮВАТИ РАЗОМ – ЦЕ УСПІХ. ГЕНРІ ФОРД

Номер слайду 3

У грі беруть участь 5 учні з 10-го класу. На заході присутні вболівальники (учні 10—11-х класів). Гра складається з 8 конкурсів На мультимедійній дошці зображена кругова діаграма з кольоровими секторами. Учня пропонується вибрати сектор, якому відповідає певний колір. Кожному кольору відповідає блок запитань. Цей колір буде закріплений за учнем протягом усього конкурсу. За перемогу в конкурсі учасник одержуватиме зірку. Перемогу в інтелектуальній грі здобуде той учасник, котрий набере найбільшу кількість зірок.

Номер слайду 4

І Конкурс Жеребкування Перед початком конкурсів необхідно визначити, у якій послідовності учні будуть брати участь в першому конкурсі. Для цього учням необхідно запустити текстовий редактор Word, розмір шрифту 96 пт. Після поставленого запитання учні повинні надрукувати відповідь. Хто був найближчий до відповіді, той і буде розпочинати вибір теми. Таким чином визначається послідовність вибору теми учнями. Учень, що переміг у жеребкуванні, отримує першу зірку. Запитання: У якому році була створена найперша ЕОМ?ІІконкурс “Моє представлення”Учасникам було задане домашнє завдання, створити в середовищі Microsoft Power. Point презентацію про себе , свої захоплення (до 5 слайдів. Оцінюється наповнення та оформлення презентації). Перемога оцінюється в одну зірку.

Номер слайду 5

ІІІ конкурс !Інтелектуальна розминка. Цей конкурс представляє собою два запитання . Основна мета такої розминки – налаштувати учнів на роботу. ЗапитанняІ учасник1. Ця кнопка вмикає комп'ютер та з англійської перекладається як «живлення» 2. Назва найдовшої клавіші? ІІ учасник1. Як з англійської перекладається Windows? 2. Як називається всесвітня мережа, яка містить безліч цікавої та корисної інформації? ІІІ учасник1. Яке призначення клавіші Caps Lock?2. Куди відправляється файл після вилучення?ІV учасник1. Кнопка для завершення презентації.2. Що таке Paint? V учасник1. Кнопка для видалення символу ліворуч від курсору.2. Як визвати контекстне меню?

Номер слайду 6

ІV Конкурс “Я в темі”Текстовий редактор1. Як вставити в документ символ, якого немає на клавіатурі? 2. Як зберегти текстовий документ?3. Як запустити Word?4. Що таке «Times New Roman» або «Arial? 5. . Які є види вирівнювання тексту?6. Як здійснюється перевірка правопису в тексті?7. Для чого використовується лінійка прокручування у Word?8. Як надрукувати документ?9. Як вставити таблицю в текстовий документ?10. Що таке форматування? Клавіатура1. Для чого призначена клавіатура?2. Для чого призначена клавіша Caps Lock?3. Клавіша Delete призначена для…4. Якою клавішею здійснюється перехід до нового абзацу?5. Скільки клавіш має стандартна клавіатура? 6. Esc призначена для… 7. Як можна ввести лапки?8. Назва найдовшої клавіші? 9. Для чого призначена клавіша Num. Lock?10. Як переключити мову за допомогою клавіатури?

Номер слайду 7

Терміни з Інформатики1. Інформатика – це…2. Робочий стіл – це…3. Буфер обміну – це4. Контекстне меню – це…5. Копіювання – це…6. Кошик – це…7. Папка – це…8. Ярлик – це…9. Курсор – це…10. Вікно – це…Апаратна частина1. Пристрій для введення інформації – це…2. Пристрій призначений для виведення інформації на екран – це…3. Для довготривалого збереження інформації призначений …4. Основний компонент комп`ютера ,призначений для керування всіма його пристроями – це…5. Пристрій, який здійснює виведення результату роботи комп`ютера на папір – це…6. Що таке материнська плата?7. Що таке комп`ютер?8. Допоміжний пристрій для введення інформації. 9. Для чого використовується модем? 10. Для чого використовують сканер?

Номер слайду 8

Табличний процесор1. Сукупність стовпців і рядків утворюють…2. Комірка утворюється при…3. З чого складається робоча книга?4. Яка комірка називається активною?5. Введення формули розпочинається із…5. Як здійснюється автозаповнення даних?6. Яке ім’я має комірка, яка знаходиться на перетині стовпця А і рядка 5?7. Для чого призначена кнопка Автосума, яка розташована на панелі інструментів?8. Той аркуш, який в даний момент відкритий називається…9. Вертикальна смуга таблиці – це…10. Для чого призначена смуга прокрутки?V Конкурс “Практикум”Учням пропонується за 5хв. виконати практичне завдання в текстовому процесорі. Оцінюється швидкість та правильність. Завдання 1. Завантажити текстовий процесор. 2. Відкрити документ Практикум, що знаходиться на Робочому столі.3. Відредагуйте цей документ відповідно зразка.(Додаток А).

Номер слайду 9

VІ Конкурс “Розгадай ребус”І учасник ІІ учасник ІІІ учасник ІVучасник. V учасник

Номер слайду 10

V ІІ Конкурс «Дешифровщик» Шляхом перестановки букв необхідно скласти слова, що відносяться до теми «Інформатика». Усі букви мають бути використані. І учасник. ВІАРАЛАТУКПЦОРРОЕС ІІ учасник. ВІСТЕРНЧЕІННЕТТЕР ІІІ учасник. МІОРОНТКИНАОРЗ ІV учасник. АЦБЛИЯТГОРИТААЛ V учасник. БЗЕРРАУПРКРОЕТО

Номер слайду 11

VІІІ конкурс “Розгадай кросворд”Учасники конкурсу по черзі намагаються знайти якнайбільше зашифрованих слів, які стосуються теми “Інформатика”. Хто назве найбільше слів той і переміг.{9 D7 F62 AA-3 D9 D-4360-A914-A63 F06 B51275}МПСНАЛГОРИТМОАРМСТЕКОЛКСІПТИОНІМНИОСЕРАЕНТЕТОРЙНКАОМРИПРМКСБЛОККЛПНРОНЛКАНЕЛСТЛСЬЕШАОПБРОМЬАОККАВІЕРАТИВТААТОРАТУРААНЖурі підводить підсумок уроку (підраховує зірки) і визначає хто переміг. Всі учасники нагороджуються грамотами.

Номер слайду 12

Конкурс для глядачів Загадки Я малюю діаграми, Знаю формули й доданки. Підрахую як годиться – Електронна  я …Промені і сонце-коло. Намалюємо ми скоро. Творчий маю я характер,Бо графічний я… Я пишу листи і вірші, Мої тексти найгарніші. Хай підтвердить весь народ, Як усім потрібен…Якщо є складна робота,Мусить бути лиш охота,Бо зі мною буде толк,Адже я системний… Ось я кнопку натискаю І папір вже заправляю. Він друкує без зупинки Вірші, пісні і картинки І швидкий він, наче спринтер Відгадайте, що це?..

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 серпня 2018
Переглядів
1975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку