Історичний диктант на тему «Японія. Японське «економічне диво». Внутнішня та зовнішня політика Японії наприкінці ХХ – на поч. ХХІ ст.»

Про матеріал
Історичний диктант На тему «Японія. Японське «економічне диво». Внутнішня та зовнішня політика Японії наприкінці ХХ – на поч. ХХІ ст.»
Перегляд файлу

Історичний диктант

На тему

«Японія. Японське «економічне диво». Внутнішня та зовнішня політика Японії наприкінці ХХ – на поч. ХХІ ст.»

  1. Територію Японії, після підписання нею Акта про безумовну капітуляцію, окупували _________________ війська. (американські)
  2. Японська конституція набрала чинності __________ (3 травня 1947 р.)
  3. Завдяки аграрній реформі 1946-1949 рр. у Японії було ліквідовано ______________ (поміщицьке землеволодіння)
  4. Темпи зростання японської економіки були найвищими у світі протягом 1955 – 1973 рр., що отримало назву _______________ (японського «економічного дива»).
  5. У 1960 р. правлячою ліберально-демократичною партією Японії був запропонований план подвоєння національного прибутку _________________ («план Ідзангі»)
  6. У зовнішній політиці до середини 1960-х років японський уряд здійснював _________________________ (протекціоністську політику)
  7. Розташована на Далекому Сході, Японія стала невід’ємною частиною ____________ економічної системи. (західної)
  8. Нова стратегія розвитку японської економіки після економічної кризи середини 1970-х рр. робила ставку на енерго- та ______________ технології. (матеріалозбережні)
  9. Електронні фірми Японії, що випускають мікропроцесори, контролюють 60-90 % ____________________ (світового ринку) окремих її видів.
  10.                    Перебудова структури економіки Японії в 1990-ті рр. проходила у напрямі ______________(зростання) ролі інформаційних технологій.
  11.                    Землетрус в Японії навесні 2011 р. призвів до катастрофи на атомній електростанції ______________ («Фукусіма»)
  12.                    На початку ХХІ ст. на зовнішньополітичній арені Японія прагне з усіма країнами світу налагоджувати рівноправні та __________________ (взаємовигідні відносини)
docx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
1879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку