Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа - етюд «ЖЕРТВА - ДЕТЕКТИВ»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Ефективна вправа на розвиток уяви, фантазії, пам’яті. Вміння розкріпачуватись та управляти своїми рухами, тілом та емоціями. Вправа – етюд проводиться в декілька етапів.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа - етюд «ЖЕРТВА - ДЕТЕКТИВ»

Ефективна вправа на розвиток уяви, фантазії, пам’яті. Вміння розкріпачуватись та управляти своїми рухами, тілом та емоціями.

Вправа – етюд проводиться в декілька етапів.

План проведення вправи 1 етапу:

  1. Всі розходяться по кімнаті. Починається швидкий спонтанний рух по кімнаті. Головне! Не стикаємося! Поступаємося один одному дорогу. Уникаємо навіть торкання з партнерами!
  2. На команду педагога учасники зупиняються і «ловлять» собі партнера поглядом. Формуються пари, коли учасник «зіткнувся» поглядом з іншим учасником.
  3. Потім пари між собою мімічними жестами домовляються, хто з них «жертва», а хто «детектив».
  4. «Жертва» вибирає собі роль будь – якого героя (продавець, дитина, футболіст, бабуся) і починає вибудовувати сюжет своїми діями (продає, грається в піску, йде на тренування) і т.п. «Детектив» збирає якомога більше фактів про свою «жертву», фокусується на діях «жертви»,  проявляє швидкість реакції, уважність, фіксує всі дрібниці  в своїй пам'яті.  «Жертва» повинна якомога доступніше розкрити свій образ. Розмовляти не можна.
  5. Коли актор - «жертва» закінчила свій сюжет, плеском в долоні повідомляє про закінчення і стає поряд з детективом. По завершенню етюдів всіх учасників, «детективи» викладають про «жертву» якомога більше інформації.

План проведення вправи 2 етапу:

  1. Всі учасники отримують записки  або «детектив», або «жертва» і з певним завданням, яке пов'язане з конкретною досліджуваної темою (сумний, тривожний, підозрілий, старий…), але ніхто не розкриває іншим змісту своєї записки.
  2. Задача полягає в тому, що «детективи» мають визначити своїх «підозрюваних» і відгадати їх таємне завдання. Кожен з «підпільників», в свою чергу, виконує завдання так, щоб не бути впізнаним «слідчими» і, відповідно, визначити, хто серед учасників «свій», а хто - «чужий». В ході етюду актори можуть вдаватися до різних хитрощів. Наприклад, «детективи» можуть спробувати втертися в довіру до «підозрюваних», наслідуючи їх рухам, і так далі ...
  3. В кінці завдання всі актори розкриваються свої «карти». Обговорення виконання завдання.  Визначається найкращий актор, який був в ролі «жертви» і максимально розкрив свій образ і актор - «детектив», який найточніше «зчитав» історію жертви.

 

 

 

docx
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку