Календарне планування "Захист Вітчизни" 11 клас, юнаки

Про матеріал

Планування з навантаженням 1.5 годин на тиждень.

У залежності від матеріально-технічної бази навчального закладу, професійної компетентності вчителя кількість годин програмового матеріалу може бути скореговане на 20 відсотків в межах розділу. Послідовність вивчення розділів та тем в межах вимог навчальної програми вчитель може коригувати самостійно.

Перегляд файлу

Календарний план

вивчення предмета «Захист Вітчизни»

2018-19 навчальний рік

11 клас

(1/1,5 години на тиждень, юнаки та дівчата за їх власним бажанням)

 

* відмічене курсивом записується до класних журналів

Дата

Розділ, тема та зміст уроку

Домашнє завдання:

А

Б

 

Розділ ІІІ. Статути Збройних сил України

1

 

 

Організація вартової служби. Завдання вартової служби. Призначення, склад та озброєння  варти. Чатовий, його обов’язки. Пост та об’єкти, що охороняються вартою. Обладнання поста і облаштування території об’єкта.

 

2

 

 

Несення вартової служби. Розвід, прибуття варти у вартове приміщення.  Порядок заряджання (розряджання) зброї, зміна чатових. Положення зброї у чатового на посту. Порядок охорони об’єктів чатовими.  

Дії варти у разі нападу на об’єкти, стихійного лиха та пожежі. Порядок застосування зброї.

 

Розділ ІV. Стройова підготовка

3

 

 

Виконання стройових прийомів і руху без зброї.

 

4

 

 

Шикування відділення в розгорнутий і похідний строї. Розмикання і змикання відділення. Перешикування відділення з однієї шеренги у дві і навпаки. Рух відділення стройовим і похідним кроком.

 

Розділ VІI. Прикладна фізична підготовка

5

 

 

Силові вправи з вагою власного тіла та з обтяженнями. Підтягування на перекладині.

 

6

 

 

Біг по пересіченій місцевості. Біг 100м.              Тематичне оцінювання з ІІІ, ІV, VIІ розділів.

 

Розділ VI. Тактична підготовка

7

 

 

Завдання, прийоми і способи дій солдата на полі бою у складі бойової групи.

 

8

 

 

Склад бойової групи (малі тактичні групи (до 8 чоловік).

 

9

 

 

Розподіл обов’язків між військовослужбовцями та їх взаємодія у бойовій групі.

 

10

 

 

Порядок дій у складі бойових груп. Бойові порядки та їх використання під час руху.

 

Розділ IX. Домедична допомога

11

 

 

Вступ до курсу тактичної медицини. Причини попереджуваних смертей  при бойовій травмі. Етапи надання домедичної допомоги. Надання допомоги на етапі під вогнем (CUF, Care Under Fire). План дій на етапі під вогнем. Техніка виносу пораненого з небезпечної зони

 

12

 

 

Ознаки життєзагрозливої зовнішньої кровотечі. Застосування турнікетів для кінцівок. Само- і взаємодопомога. Надання домедичної допомоги в зоні тактичних умов (TFC, Tactical Field Care). Послідовність дій за алгоритмом «MARCH». Загальні причини зміни стану свідомості. Зупинка кровотеч, що загрожують життю. Принцип тампонування ран. Використання рекомендованих гемостатичних засобів. Використання компресійної пов’язки. Прямий тиск на рану.

 

Дата

Розділ, тема та зміст уроку

Домашнє завдання:

А

Б

 

13

 

 

Відновлення та забезпечення прохідності дихальних шляхів. Виведення нижньої щелепи. Безпечне введення носового (назофарингеального) повітроводу. Визначення показань до проведення екстреного відновлення прохідності дихальних шляхів з допомогою хірургічного втручання (крікотиреотомії).

 

14

 

 

Проникаючі поранення грудей. Огляд грудної клітки. Використання герметизуючих (оклюзійних) наклейок. Поранення легень. Напружений пневмоторакс

 

15

 

 

Повний огляд пораненого, зупинка всіх інших видів зовнішніх кровотеч. Тактично значущі ознаки шоку в поранених.

 

16

 

 

Надання домедичної допомоги при переломах, опіках, відмороженнях, проникаючому пораненні ока. Накладання шин. Застосування жорсткого щитка при травмі ока.

 

17

 

 

Загальновійськовий набір пігулок.

 

18

 

 

Попередження гіпотермії та виявлення ознак черепно-мозкової травми.

 

19

 

 

Підготовка до евакуації. Документація.            Тематичне оцінювання з VI, ХІ розділів.

 

Розділ V. Вогнева підготовка

20

 

 

Основні заходи безпеки при проведенні стрільб в тирі та на військовому стрільбищі. Організація і порядок проведення стрільби з автомата.

 

21

 

 

Влучність стрільби. Вибір цілі, прицілу та точки прицілювання. Підготовка упора, приготування до стрільби, лежачи з упору.

 

22

 

 

Тренування у одноманітності прицілювання, вирішення завдань на визначення прицілу і точки прицілювання.

 

23

 

 

Умови виконання вправ стрільби з пневматичної (малокаліберної) гвинтівки. Виконання вправ стрільби з пневматичної (малокаліберної) гвинтівки.

 

24

 

 

Виконання вправ стрільби з пневматичної (малокаліберної) гвинтівки.

 

25

 

 

Удосконалення знань з будови автомата. Тренування вправ стрільби з пневматичної (малокаліберної) гвинтівки.

 

26

 

 

Призначення, бойові властивості, загальна будова і принцип дії ручних гранат. Порядок огляду і підготовки гранат до застосування.

 

27

 

 

Заходи безпеки під час поводження з ручними гранатами. Вивчення прийомів і правил метання ручних гранат.

 

28

 

 

Виконання першої вправи з метання ручних гранат. Тематичне оцінювання з V розділу.

 

Розділ VІIІ. Основи цивільного захисту

29

 

 

Основні принципи щодо захисту населення. Повідомлення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій та постійного його інформування про наявну обстановку. Навчання населення вмінню застосовувати засоби індивідуального захисту і діяти у надзвичайних ситуаціях.

 

 

Дата

Розділ, тема та зміст уроку

Домашнє завдання:

А

Б

 

30

 

 

Укриття людей у сховищах, медичний, радіаційний та хімічний захист, евакуація населення з небезпечних районів. Спостереження та контроль за ураженістю навколишнього середовища, продуктів харчування та води радіоактивними, отруйними, сильнодіючими отруйними речовинами та біологічними препаратами.

 

31

 

 

Порядок дій в умовах   особливого періоду,  під час артилерійського обстрілу, у натовпі, у разі виявленні підозрілого предмету. Надання екстреної психологічної допомоги (самодопомоги) при перебуванні в екстрених ситуаціях

 

32

 

 

Складання та вміст тривожної валізи на випадок термінової евакуації або переходу до захисних споруд (підвалів, погребів тощо).

 

33

 

 

Види терористичних проявів та способи дій терористів. Захист від терористичних проявів та дії населення  в умовах надзвичайних ситуацій, пов’язаних з  можливими терористичними проявами.

 

34

 

 

Характеристика зон стихійного лиха (ураганів, затоплень, пожеж, хімічного, радіаційного та бактеріологічного зараження тощо).

 

35

 

 

Сутність, зміст і послідовність виконання рятувальних та інших невідкладних робіт. Заходи забезпечення рятувальних та інших невідкладних робіт.

 

36

 

 

Заходи безпеки при проведенні рятувальних робіт. Розшук уражених у завалах, а також в будинках, які пошкоджені і горять.

 

37

 

 

Способи рятування людей з-під завалів, з верхніх поверхів напівзруйнованих будівель з використанням табельних і підручних засобів. Рятування людей із завалених і пошкоджених захисних споруд.       Тематичне оцінювання з VІІІ розділу.

 

 

Навчально-польові заняття (практичні)

Розділ IX. Домедична допомога

38/1

 

 

Способи та правила транспортування потерпілих при різноманітних ушкодження: перенесенням на руках, на плечах, на спині, з використанням носильних лямок і підручних засобів, на санітарних ношах.

 

39/2

 

 

Алгоритм з надання домедичної допомоги у секторі обстрілу. Переведення пораненого в положення на боці (животі). Зупинка кровотечі з ран шиї, тулуба, кінцівок.

Зупинка кровотечі з ран верхньої та нижньої кінцівки кінцівок (взаємодопомога). Зупинка кровотечі за допомогою спеціальних джгутів (самодопомога).

 

 

 

Дата

Розділ, тема та зміст уроку

Домашнє завдання:

А

Б

 

40/3

 

 

Алгоритм з надання домедичної допомоги у секторі укриття. Первинний огляд пораненого, визначення ознак життя. Переведення в стабільне положення. Накладання пов’язки на грудну клітку, голову, живіт. Накладання джгута на кінцівки. Зупинка кровотечі з рани тулуба за допомогою гемостатичних засобів (само- та взаємодопомога). Зупинка кровотечі з рани кінцівки за допомогою спеціальних перев’язувальних пакетів (само-та взаємодопомога).

 

Розділ VI. Тактична підготовка

41/4

 

 

Дії солдата в обороні. Вибір вогневої позиції, її інженерне обладнання та маскування.

 

42/5

 

 

Ведення спостереження. Дії з початком вогневої підготовки,  відбиття атаки танків і піхоти.

 

43/6

 

 

Способи боротьби з авіацією противника.

 

44/7

 

 

Дії під час застосування зброї масового ураження.

 

45/8

 

 

Дії солдата у наступі. Висування на рубіж атаки, атака з подоланням мінно - вибухових та інших інженерних перешкод.

 

46/9

 

 

Подолання ділянки місцевості з радіоактивним зараженням.

 

47/10

 

 

Поняття про дії розвідувального дозору. Дії дозорних під час огляду місцевості та місцевих предметів, загороджень, мостів, різних перешкод. Дії в засаді.

 

48/11

 

 

Бойові порядки та їх використання під час руху.

 

49/12

 

 

Ознайомлення з озброєнням та бойовою технікою військової частини (підрозділом), їх призначення, тактико-технічна характеристика. Демонстрація озброєння та бойової техніки в дії.

 

Розділ V. Вогнева підготовка

50/13

 

 

Тренування у одноманітності прицілювання, вирішення завдань на визначення прицілу і точки прицілювання. Виконання початкової вправи стрільби з автоматичної зброї. Удосконалення знань з будови автомата.

 

51/14

 

 

Основні заходи безпеки при проведенні стрільб в тирі та на військовому стрільбищі. Організація і порядок проведення стрільби з автомата. Влучність стрільби. Вибір цілі, прицілу та точки прицілювання. Підготовка упора, виготовлення до стрільби, лежачи з упору.

 

52/15

 

 

Тренування у одноманітності прицілювання, вирішення завдань на визначення прицілу і точки прицілювання.

Умови виконання вправ стрільби з пневматичної гвинтівки. Виконання вправ стрільби з пневматичної гвинтівки. Удосконалення знань з будови автомата. Тренування вправ стрільби з пневматичної гвинтівки.

 

53/16

 

 

Прийоми стрільби (вогневі тренування).

 

54/17

 

 

Положення автоматника під час стрільби з місця і в русі в пішому порядку. Вибір і зайняття місця для стрільби.

 

 

Дата

Розділ, тема та зміст уроку

Домашнє завдання:

А

Б

 

55/18

 

 

Прийоми стрільби з автомата під час приготування до стрільби, проведення і припинення стрільби. Тренування у приготуванні до стрільби.

Тематичне оцінювання з НПЗ, підведення підсумків навчання.

 

 

docx
До підручника
Захист Вітчизни 11 клас (Бахтін А. М. та інші)
Додано
15 вересня 2018
Переглядів
5297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку