Класна година у 3 класі "Добро починається з тебе"

Про матеріал

Мета цієї класної години :формувати моральні основи дитячої особистості засобами слова; сприяти вихованню міцної внутрішньої опори людини, що знаходить своє втілення в доброті, чуйності, лагідності; розвивати вміння творити добро у повсякденному житті; викликати бажання діяти за принципом моралі «Твори добро, красу і радість».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добро починається з тебе

Номер слайду 2

Яка ромашка? Які гілочки акації? Що вони вам нагадали? ( на що схожі?)

Номер слайду 3

2. Острів Скарбів 1. Місто Добра. 3. Озеро «Фантастичне». 4. Привал Долоньок. 6. Місток Згоди. Річка Дружби Маршрут

Номер слайду 4

Доброта - це ліки від багатьох хвороб, і, насамперед , від дурних. Це чудесна, світла властивість допомагає людям жити, творити, робить життя гарним та прекрасним. Як же воно виникає? Адже в серце людини не заглянеш. Немає приладу, що міг би визначити - чого там більше, зла або добра. Добро починається з любові до всього живого. Добра людина - та, хто поважає людей, допомагає їм; вона любить та охороняє природу. А якщо людина добра, вона спокійна, весела, від неї відходить тепло.

Номер слайду 5

Легенда За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитини ангела - охоронця. Уві сні ангел цілує ди­тину тричі: в чоло — аби вона зрос­тала розумною; в личко — щоб була красивою; в груди — аби здоров'я, любов та доброта вселилися в її тіло, серце та душу.

Номер слайду 6

Навіщо людям добро? Добро – це коли робиш щось хороше. Допомагаєш меншим і людям похилого віку. Я дуже люблю копатися на городі у своєї рідної бабусі та дідуся. Якщо я їм роблю добро, то отримую втричі більше . Потрібно більше робити добрих справ. Про добрі діла є приказка: «Не одяг прикрашає людину, а добрі діла». Будьте всі ДОБРИМИ!!! Торопов Євген.

Номер слайду 7

Навіщо людям добро? Добро потрібно для того, щоб людина могла любити знайомих і незнайомих, співчувати і бути просто порядною. Добро робиться просто порядними вчинками. Одного разу, коли я з мамою відпочивала на морі, хлопчик загубив м'ячик, і він поплив по хвилях. Я його зловила і віддала. Дитина дуже раділа, а з нею було радісно і мені. Я вважаю, що необов'язково бути героєм, щоб робити добро. Треба бути самим собою. Козлова Олександра.

Номер слайду 8

Роби добро. Доброта – це любов. Любов не тільки до людини, а і до тварин які живуть на нашій Землі. Вони дуже малі, і ми повинні відноситися до них з турботою. Ось, наприклад, я взимку годую пташок. Заздалегідь, я з татом, починаю робити кормушки, які потім вішаємо на деревах. Насипаю туди хлібні крихти, насіння, кладу шматочки сала. І птахи можуть харчуватися зимою. Я люблю всіх тварин, і хочу щоб кожна людина не була байдужою до чужої біди, тоді на світі не залишилось би бездомних тварин. Вовк Данило

Номер слайду 9

Що ж таке доброта? Доброта – це щось таке гарне. Добро починається з мене. Я починаюсь з матусі, самої найдобрішої людини на всьому білому світі. ЇЇ доброта проявляється у піклуванні про мене, в її похвалі, в її посмішки, в її серці, в її порадах що помагають упоратися з будь-якими труднощами. Щоб я не скоїла, вона завжди зможе мені пробачити. Матусина доброта супроводжує дитину усе життя. Любіть свою маму! Бережіть її!!! Горбик Віка

Номер слайду 10

Кухарі Рецепт доброго пирога. Наш пиріг буде (який?) ........... Якщо людина з'їсть шматочок нашого пирога............. Лікарі Скласти рецепт від злості: Менше................. Більше.................. Будівельники Ми побудуємо будинок доброти. Він буде (який?) ...................... Всі хто буде входити в будинок................ Яким будуть вікна, двері, колір будинку? Робота в групах

Номер слайду 11

Привал Долоньок

Номер слайду 12

«Поводьтесь з іншими так, як ви хочете, щоб поводилися з вами». - Допомагати слабким, хворим, старим, а також тим, хто потрапив у біду. - не бути жадібними, злими, не заздріти нікому. - Бути завжди привітними. - Забули – попросіть вибачення. - Не можете сказати правду – поясніть чому. - Не видавати чужих таємниць.

Номер слайду 13

Місток Згоди

Номер слайду 14

уміння прагнення робити спілкуватися Толерантність. добрі справи уміння прощати, терпимість до людей, їхнім думкам

ppt
Додав(-ла)
Билык Вера
Додано
30 липня 2018
Переглядів
1371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку