Кольоровий тиждень у початковій школі

Про матеріал
Презентація Кольоровий тиждень Впровадити в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії,як методику покращення здоров'я за допомогою кольорів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ 1-Б КЛАСУ

Номер слайду 2

МЕТА ПРОВЕДЕННЯ КОЛЬОРОВОГО ТИЖНЯ: • Впровадити в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику покращення здоров’я за допомогою кольорів. • Розкрити значення кольорів, розширити знання дітей щодо особливостей і специфіки кольорів. • Використати педагогічні можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, креативності. • Цікаве , веселе та пізнавальне проведення часу.

Номер слайду 3

КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬКольори зцілюють нас,змінюють наш настрій і внутрішній стан,заспокоюють або змушують діяти,розпалюють творчу думку або пристрасть,допомагають зосередитися. Колір впливає на підсвідомість не менш сильно,ніж вчасно сказане слово.

Номер слайду 4

ПОНЕДІЛОК-ЧЕРВОНИЙКолір радості й любові

Номер слайду 5

Заряджає енергією. Додає впевненості. Позбавляє від негативних емоцій. Викликає відчуття тепла. Покращує настрій. Допоможе боягузам набратися рішучості.

Номер слайду 6

ВІВТОРОК-СИНІЙДень миру в Україні

Номер слайду 7

…Його стихія – вода, котра не тільки сама синя, але й змикається із синім небом… В ньому – і фарби моря, і прохолода землі. То його стихії – і вода, і земля. Його сторона світу – Захід, бо там Сонце перестає бути спекотним; Пора року – осінь, бо саме вона припиняє «ненависну» червону спеку; Пора доби – вечір, коли синьо-сиві тумани вистуджують нагріту протягом дня землю; А напрям – назад, до неквапливого спокою…

Номер слайду 8

Середа - зелений.?День природи, приємний.

Номер слайду 9

Зелений – символ природи і молодості; він –«міст» між двома протилежними кольорами веселкового спектру -гарячим червоним і холодним синім. А тому виступає кольором надії на злагоду, мир і спокій.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЧЕТВЕР – ДЕНЬ ФІОЛЕТОВИЙ,Колір дружній, упевнений. Фіолетовий - це колір, який передає чутливість, делікатність, елегантність, розкіш чи духовність. Це результат суміші червоного та синього. Пурпурний колір асоціюється з елегантністю, чутливістю або навіть магією. Він широко використовується в галузі реклами, щоб виділити відзнаку чи розкіш.

Номер слайду 12

П’ЯТНИЦЯ – ДЕНЬ ЖОВТИЙ,КОЛІР ДОБРИЙ, СОНЯЧНИЙ,СОЛОДКИЙ

Номер слайду 13

•Його стихія – земля, бо на землі він золотить хлібні лани для блага і достатку людей і над Землею піднімає палахке Сонце, як знак Божественної турботи про людей. •Його планета – Венера, а день – п’ятниця

Номер слайду 14