КОМП’ЮТЕРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ. ОБ’ЄКТИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРЕЗЕНТАЦІЇ. ВИДИ СЛАЙДІВ

Про матеріал
Змістова лінія «Інформаційні технології» Тема 3. Комп’ютерні презентації. Урок 15. КОМП’ЮТЕРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ. ОБ’ЄКТИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРЕЗЕНТАЦІЇ. ВИДИ СЛАЙДІВ. Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМП’ЮТЕРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ. ОБ’ЄКТИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРЕЗЕНТАЦІЇ. ВИДИ СЛАЙДІВ Урок №15 Нова українська школа 202-2023 Підготував: Віктор Місьонг

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙТЕ Чи використовували ви, ваші близькі, учителі/учительки, друзі/ подруги чи знайомі комп'ютерні презентації? З якою метою їх використовували? Чи створювали ви комп’ютерні презентації раніше? Що розміщували в них?

Номер слайду 3

КОМП'ЮТЕРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ Комп’ютерна презентація — це підготовлений з використанням інформаційних технологій набір слайдів (слайдова презентація) або відеофільм (потокова презентація), призначений для демонстрації даних:

Номер слайду 4

КОМП'ЮТЕРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ У цій темі ми розглядатимемо слайдові комп’ютерні презентації, для яких далі вживатимемо термін презентація. Їх найчастіше використовують під час усного виступу.

Номер слайду 5

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Редактори презентацій — це програми, призначені для: створення слайдових комп’ютерних презентацій їх редагування, форматування, збереження, перегляду тощо.

Номер слайду 6

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Способи запуску PowerPoint:

Номер слайду 7

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Після запуску програми на екрані з’являється вікно, у якому можна:

Номер слайду 8

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT

Номер слайду 9

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Ви вже створювали слайдові комп’ютерні презентації раніше і знаєте, що основними об’єктами презентацій є слайди (англ. slide — ковзати). Кожна презентація зазвичай складається з кількох слайдів.

Номер слайду 10

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Слайди комп’ютерної презентації мають такі властивості:

Номер слайду 11

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Після відкриття редактора презентацій у його вікні відображається титульний слайд нової комп’ютерної презентації у режимі редагування. На титульному слайді розміщують: Створення презентації полягає в додаванні нових слайдів у презентацію та вставленні на слайди текстових, графічних та інших об’єктів.

Номер слайду 12

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT На слайді з будь-яким макетом, крім макета Пустий слайд, розміщено текстові поля, а на деяких — ще й покажчики місця заповнення.

Номер слайду 13

ОПРАЦЮВАННЯ СЛАЙДОВИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У РЕДАКТОРІ MICROSOFT POWERPOINT Слайди презентації можна копіювати, вибравши команду Дублювати слайд у контекстному меню ескізу слайда на лівій бічній панелі вікна редактора презентацій. Для видалення слайда можна вибрати його ескіз і натиснути клавішу Delete або вибрати команду Видалити слайд у контекстному меню.

Номер слайду 14

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
31 березня 2023
Переглядів
4680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку