Комп'ютерні презентації

Про матеріал
Презентація для учнів 5 класу. Автор О. Коршунова, І.Завадський Тема:Інформація, повідомлення, інформаційні процеси, дані та їх типи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформація, повідомлення, інформаційні процеси, дані та їх типи.

Номер слайду 2

Знайдіть всі слова

Номер слайду 3

Інформація — це відомості, знання, які людина дістає із зовнішнього світу або які передають від одного об’єкта до іншого (наприклад, від одного комп’ютера до іншого)

Номер слайду 4

На уроках інформатики у 2–4 класах ви ознайомилися з поняттям інформації, знаєте, як інформацію класифікують:візуальна (зорова)аудіальна (слухова)нюховасмаковатактильна (дотикова)За способами сприйняття:

Номер слайду 5

Сукупність відомостей, що зафіксовані на деякому носії для зберігання, передавання та опрацювання, називають даними. Дані бувають:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ви маєте уявлення про основні інформаційні процеси, тобто про дії, які можна виконувати з інформацією:

Номер слайду 8

Усі інформаційні процеси відбуваються в інформаційних системах (ІС). Інформаційна система — сукупність взаємопов’язаних елементів, які призначені для виконання інформаційних процесів та орієнтовані на розв’язування певних завдань. Людину чи будь-яку іншу живу істоту можна вважати - біологічною Іс, суспільство — соціальною Іс, а комп’ютер — технічною.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Повторюємо. Розділ 1 § 1 Для опрацювання інформації використовують комп’ютер, який має:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Правила роботи за комп’ютером. Розділ 1 § 1 Працюючи за комп’ютером, потрібно час від часу виконувати комплекс вправ для очей.«Намалюйте» очима вісімку на протилежній стіні. Подивіться на кінчик носа, а потім на брови. Сконцентруйте зір на віддаленому об’єкті (наприклад на лампочці на стелі) а потім – на близькому (наприклад на пальці перед обличчям. Зробіть колові рухи вліво і вправо. Міцно заплющте, а потім широко розплющте очі.

pptx
Додано
19 вересня 2022
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку