Комп'ютерні презентації

Про матеріал
Презентація для 5 класу НУШ, за програмою, автори: Завадський І.О., Коршунова О.В. Тема: "Мікрокомп’ютер.Датчики."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мікрокомп’ютери. Датчики. 5 клас

Номер слайду 2

Розгадайте ребус мікрокомп'ютер

Номер слайду 3

Розгадайте ребус датчики

Номер слайду 4

Можливості персональних комп'ютерів є недостатніми, якщо необхідно розв'язати задачі, що потребують великих обсягів складних обчислень. Тому використовують і суперкомп'ютери. За такими комп'ютерами одночасно працює декілька користувачів. 

Номер слайду 5

Крім персональних комп'ютерів та суперкомп'ютерів, широко застосовують комп'ютери, що вбудовуються всередину різних пристроїв промислового й побутового призначення, які називаються мікрокомп'ютерами. Такі комп'ютери є складовими частинами пральних машин, літаків, автомобілів, телевізорів, роботів, холодильників тощо.

Номер слайду 6

Давайте пригадаємо! (Повторення за 4 клас) Дехто з вас мав змогу бачити справжніх роботів: вони є в когось вдомахтось побував на виставках сучасної техніки

Номер слайду 7

З кожним днем роботи все більше поступово входять у наше життя і, як будь-який винахід, змінюють його.у когось рідні спілкуються з віртуальним асистентом Siriінші — переглядали відеоінтерв’ю з роботом Софією

Номер слайду 8

Робот — автоматичний пристрій, призначений для виконання виробничих й інших операцій, які зазвичай виконувались безпосередньо людиною.

Номер слайду 9

Роботів використовують у різних сферах. їх застосування визначає їхній вигляд, дії і завдання, які можуть бути виконані. НавчальніПобутовіМедичні

Номер слайду 10

Роботів використовують у різних сферах. ВійськовіПромисловіДослідницькі

Номер слайду 11

Кожний робот складається з таких частин:датчикиконтролермеханізмищо подібні до органів чуття людини. Вони отримують сигнали про події навколо: світло, звук, наявність диму чи пилюки, відстань від деякого об’єкта тощо;мозок, що опрацьовує отримані сигнали та керує його складовими. Це маленький комп’ютер, який містить і виконує програми;що забезпечують рух робота і його складових.

Номер слайду 12

Наприклад, конструктор m. Bot має декілька датчиків і відповідно до складеної програми буде рухатись, залежно від даних, отриманих з датчиків. Програму завантажують у плату, до якої приєднані всі елементи конструктора.

Номер слайду 13

В усіх наведених прикладах конструкторів контролер, датчики та інші складові розділені. Їх потрібно приєднувати. А плата Micro: Bit — це маленький робот із вбудованим комп’ютером та іншими елементами.Її можна приєднати навіть до іграшкової машинки або іншого пристрою чи предмета. І створити власних роботів.

Номер слайду 14

Плата Micro: Bit має інший вигляд спереду та на розвороті. Кожний об’єкт, приєднаний до плати, використовують для певних завдань. Розглянемо призначення основних складових плати Micro: Bit.

Номер слайду 15

Вигляд спереду. Роз’єм для приєднання платформи до комп’ютера. Датчики світла і температури. Кнопки A та B використовують для запуску подій. Приєднання додаткових компонентів. Живлення

Номер слайду 16

Вигляд на зворотіАнтена Bluetooth. Процесор. Кнопка для повернення до початкового стану. Датчики. Роз’єм для підключення батареї

Номер слайду 17

Вправа 1. Емоції. Завдання. За допомогою плати Micro: Bit створи робота, який демонструє твої емоції: на екрані світиться веселий смайлик, якщо натиснуто клавішу Асумний смайлик, якщо натиснуто клавішу В.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Вправа 2. Здорова постава. Завдання. Деяким дітям складно тримати спину в правильному положенні. Від цього псується їхня постава. Розроби роботизований корсет із платою Micro: Bit. Наприклад, якщо людина перехилиться вліво, то на екрані плати має відобразитися стрілка, яка вказує про напрямок вирівнювання тулуба — праворуч. Якщо людина перехилиться вправо, тоді стрілка має вказувати напрямок ліворуч, вперед — вгору, назад — вниз. Візьми до уваги, що стрілки в середовищі мають назву сторін світу: Схід — , Захід — , Північ — , Південь — .

Номер слайду 20

Вправа 2. Здорова постава. Скористайся фрагментом програми. Доповни її потрібними командами.

pptx
Додано
7 жовтня 2022
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку