Концертна програма до Дня захисників і захисниць України "У єдності сила"

Про матеріал
Мета заходу: сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість; виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповаги один до одного, взаєморозуміння
Перегляд файлу

Концертна програма

«У єдності сила»

Мета: сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість;

виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповаги один до одного, взаєморозуміння.

 

Фанфари

Ведуча 1

Горнусь до тебе, Україно, як син до матері горнусь.

За тебе рідна і єдина щодня я богові молюсь.

Щоби послав щасливу долю тобі - народу моєму

Щоб освятив жадану волю, що дарував  колись йому.

Вітаємо вас на благодійній концертній програмі «У єдності сила»

Ведуча 2

Сьогодні ми вшануємо  людей сміливих, готових до самопожертви, людей, які ризикуючи своїм життям , захищають країну , які віддають своє здоров’я і життя за свободу та незалежність України.

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, став ангелом небесним  – присвячується!

Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, що наближають Перемогу – присвячується!

Ведуча 1

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа – частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.

Гімн України

 

 

Ведуча 1 : Українська земля… Земля щедро полита кров’ю її синів. З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежности. Скільки довелось пройти шляху в боротьбі із ворогами козацької доби, із царським режимом Росії, фашистськими окупантами. Але вистояли, вибороли свободу!  І ніхто не міг уявити, що  24 лютого Україна прокинеться від вибухів, і вже довгих 9 місяців буде боротися за волю та незалежність

Ведуча  2

 Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух.  Збройні сили  протистоять терористам. І на полі битви вони – мужні, сміливі, нескорені захисники, серед яких десятки наших односельців, на полі битви  лікарі, що повертають поранених з того світу, волонтери, на плечах яких тримається наша армія. Усі вони заслуговують на найприємніші слова подяки. І сьогодні усі пісні звучатимуть для наших захисників

Художній  номер

Художній номер

Художній номер

Ведуча 1

Герої не вмирають. Просто йдуть
Із поля бою – в небо. В лицарі – зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть….
Героям слава – вписано у серці.
Війна це не тільки радість перемог, але й смерть.

Останні сім місяців чорні хустки печалі все частіше вкривають голови вдів та матерів.  Тож  сьогодні висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом найдорожчих.

Вшануємо пам’ять загиблих хвилиною мовчання

Хвилина мовчання

 

Художній номер

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 2

24 лютого увесь світ казав, що в нас немає шансів, але 24 серпня ми привітали один одного з Днем Незалежності. За ці місяці змінилась історія, змінились ми самі, бо з гордістю носимо почесне звання українець, а ввесь світ дізнався, що таке Україна.  За ці місяці у нас з’явилась впевненість та віра в Перемогу.  І все це завдяки нашим захисникам. У кожного з них до 24 лютого було своє життя.   Ми дякуємо їм за те, що забуваючи про страх, біль, про небезпеку,  всі , незалежно від віку й роду занять, стали на боротьбу з ворогом. Кожен   усвідомлював, що може загинути в будь-яку хвилину, але  піднімався в бій, захищаючи свій дім, свою родину, свою Батьківщину від ворогів, тому що кожен  знав: «Якщо не я, то хто ж буде виборювати такий довгожданий мир».

Художній номер

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 1

А ви знали, що на війні майже кожен батальйон має свій гімн. Не виняток і Чернігівський батальйон територіальної оборони, яким керує наш земляк підполковник Андрій Лівенко, і у складі якого є наші односельці. Це ті хлопці, які разом із І Сіверською танковою бригадою не підпустили ворога до Чернігова. Написала гімн Людмила Лівенко. Виконавець й автор музики Вадим Солов’ян та його побратим Олександр.   Тепер щотижня з рукою на серці звучить він у виконанні бійців територіальної оборони.

Сьогодні ви почуєте його з вуст доньки Андрія Лівенка Марії та автора музики Вадима Солов’яна

Відео 2   «Гімн батальйону»

                                                                         Одночасно

«Гімн батальйону » Марія Лівенко

 

Виступ Вадима Солов’яна

 

Ведуча 1

 Зараз, як ніколи, наша армія потребує допомоги від нас, і не тільки  матеріальної, а й моральної. Дуже хочеться, щоб наші воїни були впевненими, що люди, за яких вони воюють, за яких віддають своє життя, боронять від ворога – їх люблять, про них не забувають, підтримують і допомагають. А головне чекають.

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 2 ( за лаштунками)

Страшні часи настали для нашої  країни. Та війна навчила нас цінувати життя, любити один одного, допомагати нужденному. Війна нас згуртувала. Тепер кожен українець наближає перемогу по -своєму. Солдати зі зброєю в руках, а ми піснею. Тай ще висловлюємо побажання поганим москалям.  Ось послухайте…

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 1 ( за лаштунками)

Як би ворог не хотів нас зламати, ми живемо і любимо попри все. З початку повномасштабного російського вторгнення в Україні одружилося майже 52 тисячі пар. Отже, з любов’ю до ПЕРЕМОГИ!

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 2

Пісня "Ой у лузі червона калина" вважалась гімном Українських Січових стрільців. На початку повномасштабної війни вона  стала справжнім гімном для підняття духу українського народу. Її спробували переспівати усі: від зірок шоубізу до поліціантів. Заспіваймо і ми!
 

Художній номер

Художній номер

 

Ведуча 2

Кожного дня, щогодини Україна  виборює право бути суверенною, єдиною державою.  Без  сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників України писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах  служіння рідній Батьківщині виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої.

Ведуча 1

Герої країни, яку не можна зламати. Наче казковий птах, вона підніметься, відродиться із попелу, розправить гордо крила, стане міцнішою, сильнішою, кращою. Наведу слова одного з політичних аналітиків при ООН: «Після закінчення війни Україна отримає сильну армію,патріотизм на високому рівні,згуртовану націю, а ворог лише безіменні могили».
Українці – сильна нація. Ми пройдемо через усі випробування і наша країна розвітне. Нехай же   доля щедрою рукою дарує всім захисникам нашої незалежної України життєві перемоги!  

Художній номер

ФІНАЛ  «Непереможна Україна»

 

 

docx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку