Консультація для батьків: " Карантин! Чим зайняти дитину вдома, щоб було і цікаво і корисно?"

Про матеріал
Карантин, який оголосили по всій Україні через новий коронавірус, значно ускладнив життя батькам. Оскільки дитсадки закрили, гуляти на вулиці і дитячих майданчиках заборонено, дітей треба розважати вдома. Пропоную декілька варіантів розваг, якими можна зацікавити дітей, сидячи в приміщенні.
Перегляд файлу

 

 

Карантин! Чим зайняти дитину вдома,

щоб було і цікаво, і корисно?

 

Карантин, який оголосили по всій Україні через новий коронавірус, значно ускладнив життя батькам. Оскільки дитсадки закрили, гуляти на вулиці і дитячих майданчиках заборонено, дітей треба розважати вдома. Пропоную декілька варіантів розваг, якими можна зацікавити дітей, сидячи в приміщенні.

Перебуваючи вдома на карантині можна більше часу приділити дітям і навчити їх (та й себе) гарним звичкам. Заняття фізичними вправами – одна з них. Тим паче, на час карантину спортивні та фітнес-зали закриті, а діти не відвідують фізкультурні заняття. Наприклад, такі зарядки – під музику та з піснями – є на каналі “З любов’ю до дітей”. В мережі можна знайти багато прикладів вправ для занять з дітьми. Є веселі танцювальні вправи на англомовному ютуб-каналі “GoNoodle | Get Moving”

.

Корисно не тільки активно рухатись, а й співати. Спів позитивно впливає на дитячий організм, сприяє розвитку дихання, слуху, пам’яті, покращує роботу артикуляційного апарату, стимулює мовну діяльність. Пропоную скористатися чудовими відео «Українські дитячі пісні» (караоке) на каналі “З любов’ю до дітей”.

А щоб невимушено, в ігровій формі попрацювати над вимовою малюка, можна пограти в цікаву гру «Озвучка» – коли в телевізорі відключається звук, а на мультики, кіно або новини придумується власна озвучка. Дитина услід за дорослим перевтілюється на справжнього артиста!

Простір для творчості дають театралізовані ігри. Пропоную вам пограти в гру: «Тіні». Загадково і заманливо показувати театр тіней на стінці при світлі настольної лампи або запаленій свічці. Тут включається фантазія і творчість. Але не варто обмежуватися лише літаючими пташками або гавкаючими собаками із рук. Виріжте разом із дитиною з паперу силуети героїв відомих казок, і розіграйте їх за ролями.

А для розвитку відчуття ритму у малюків, достатньо взяти у руки звичайні столові ложки або цеглинки LEGO. Використовуючи будь яку веселу українську народну мелодію в аудіо запису, простукайте її в своїй інтерпретації разом з дитиною. Це дуже весела і корисна вправа, яку малюки виконують з задоволенням.

Загалом – намагайтеся задіювати і розвивати фантазію та уяву своїх дітей!

Головне – бажання.

Бажаю Вам цікаво і корисно провести час разом з дітками вдома.

Бережіть себе і своїх рідних!

На изображении может находиться: 4 человека, люди сидят и ребенок

 

 

На изображении может находиться: 1 человек

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нет описания фото.

 

 

 

 

 


Начало формы

docx
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
1059
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку