Контрольна робота з теми "Інтеграл та його застосування"

Про матеріал
Тестова контрольна робота для учнів 11 класу загальноосвітніх навчальних закладів, ПТО з геометрії по темі "Інтеграл та його застосування".
Перегляд файлу

Тестові завдання з теми «Інтеграл та його застосування» для професії «Кухар, кондитер»

 

Варіант 1

 

1. Продуктивність праці бригади кондитерів протягом зміни під час виробництва тістечок  f (t) = - t2+ 15t + 100. Обсяг продукції, яка вироблена кондитерами, може бути описаний  рівнянням:

 

А

Б

В

V(t)=-5t3+

V(t)=

V(t)=-3+t2+100t+50

Г

Д

 

V(t)=-t3+15t2+100t

V(t)=-5t+15

 

 

 

2. Якщо продуктивність праці кухаря характеризується формулою f(t)=4t3, то обсяг виготовленої за 4 години продукції може обчислюватись за формулою:

 

А

Б

В

Г

Д

 

(4t3)'

 

 

3. Кухарю необхідно запекти 25 кг напівфабрикатів – філе без шкіри та кісток, виготовлених зі щуки. Якщо f(t) характеризує продуктивність праці кухаря, то обсяг готових виробів V (V/(t)=f(t)) за 4-й час робочого дня визначається за формулою:

 

А

Б

В

Г

Д

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Печиво має форму фігури, обмеженої лініями, як показано на малюнку:            у = 9 - х2  і віссю ОХ .

Максимальна кількість печива, яку можна вирізати із листкового тіста, розміри якого 18см х 24 см, складає 32 шт. Відходи тіста займають площу:

 

А

Б

В

Г

Д

270 см2

54 см2

150 см2

90 см2

144 см2

 

 

5. Кондитер прикрашає тістечка пелюстками ромашки з мастики, що мають форму фігури, обмеженої дугами параболи у=х2 та у= (див. малюнок).

 

 

Знайти площу однієї пелюстки:

 

 

А

Б

В

Г

Д

кв. од.

кв. од.

кв.од.

кв. од.

кв.од.

 

6. Обсяг запасу товарів  (продуктів, сировини тощо), накопиченого за деякий  проміжок часу обчислюється за формулою

 

                                       
 

 

 

 де f(t) – функція, що характеризує надходження товарів.

 

Визначити запас продуктів у коморі, що утворився за 2 дні, якщо надходження продуктів характеризується формулою f(t)=2t+5

 

Відповідь:

 

7. Знайти обсяг приготування шарового тіста за 3-й час робочого дня, якщо продуктивність праці кондитера протягом зміни (1 ≤ t ≤8) задана рівнянням 

 

Відповідь:

 

 

8. Сила тиску Р рідини густиною ρ на вертикальну пластину, занурену в рідину обчислюється за формулою Р = ρg, де g=9,81м/с2 – прискорення вільного падіння, S – площа пластини, а глибина занурення пластини міняється від а до в.

 

Обчислити силу тиску молока на стінки циліндричного бака висотою 1,5 м і радіусом основи 1 м.

Відповідь:

 

 

 

 

 

 


Варіант 2

 

1. Продуктивність праці бригади кухарів протягом зміни під час смаження котлет . Обсяг готової партії котлет може бути описаний рівнянням:

 

А

Б

В

V(t)=

V(t)=3t+5

V(t)=

Г

Д

 

V(t)=

V(t)=

 

 

2. За якою з формул може обчислюватись обсяг виготовленої кондитером за                     2 години продукції, якщо продуктивність праці задається формулою                 f(x)= 4x3?

 

А

Б

В

Г

Д

 

(4x3)

 

 

3. Кухарю необхідно посмажити 100 штук натуральних порційних напівфабрикатів зі свинини. Маса одного напівфабрикату становить 80 г. Формула для визначення обсягу готових виробів V (V/(t)=f(t)) за 2-й час робочого дня має вигляд (f(t) характеризує продуктивність праці кухаря):

 

 

А

Б

В

Г

Д

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Печиво має форму фігури, обмеженої лініями, як показано на малюнку:            у = 9 - х2  і віссю ОХ.

 

Площа відходів листкового тіста розмірами 9 см х 15 см, з якого можна вирізати 10 шт. печива, складає:

 

А

Б

В

Г

Д

45 %

33 %

33,(3) %

50 %

30 %

 

5. Скільки тістечок можна прикрасити пелюстками ромашки з мастики, що мають форму фігури, обмеженої дугами параболи у=х2 та у= , якщо                    5 пелюсток прикрашають одне тістечко, а мастика має площу 35 кв. од.           (див. малюнок)

 

 

А

Б

В

Г

Д

15 шт.

70 шт.

45 шт.

63 шт.

21 шт.

 

 

6. Обсяг запасу товарів  (продуктів, сировини тощо), накопиченого за деякий  проміжок часу обчислюється за формулою

де   f(t) – функція, що характеризує надходження товарів.

 

Визначити запас продуктів в коморі, що утворився за 2 дні, якщо надходження продуктів характеризується формулою f(t)=25+8t

 

Відповідь:

 

7. Знайти обсяг приготування шарового тіста за 3-й час робочого дня, якщо продуктивність праці кондитера протягом зміни (1 ≤ t ≤8) задана рівнянням 

 

Відповідь:

 

8. При замішуванні тіста на тістомісі утворилося тіло. Після досліджень було з’ясовано, що це тіло, утворилося обертанням параболи у = –  х2 + 2х + 3 навколо вісі Ох. Причому густина цього тіла складала 10г/см3.   Яку масу борошна використали для виготовлення цього тіста?

А

Б

В

Г

Д

360,38 грн.

960,84 грн.

540,32 грн.

650,25 грн.

670,23 грн.

 

Відповідь:

 


Відповіді  (варіант 1)

 

1

B

2

А

3

Б

4

Д

5

А

6

V(t)=|20=4+10 =14 (од.)

Відповідь: 14 одиниць

7

V(t)=|32=

= 6+ (од.)

Відповідь: 2 одиниці

8

Площа поверхні стінки циліндричного бака S=2πRx, де 0≤х≤1,5. Густина молока ρ=1027 кг/м3. Тоді сила тиску молока на стінки бака складає

Р=1027•9,81•πxdx=10075•2π•|01.5=10075•π•2.25=71180 (H)

 


Відповіді  (варіант 2)

 

1

В

2

Б

3

Г

4

В

5

Д

6

V(t)==(25t+4t2)|20=50+16=66 (од.)

Відповідь: 66 одиниць

7

V(t=|31=

= 15+ (од.)

Відповідь: 4 одиниці

8

Побудуємо фігуру, обмеженe параболою у = – х2 + 2х + 3,  вісями Оу та Ох.

http://shkola.ostriv.in.ua/images/publications/4/14118/content/23.JPG

Об’єм тіла, яке утворюється внаслідок обертання графіка функції навколо вісі Ох обчислюється за формулою:

 
 

m=V         

 


 


 

Продуктивність праці бригади кондитерів протягом зміни під час виробництва тістечок  f (t) = - t2+ 15t + 100 (в од.к./год,). Обсяг продукції, яка вироблена кондитерами може бути описаний  рівнянням 1≤  t ≤ 8,  де t – робочий час у годинах

 

А

Б

В

V(t)=-5t3+

V(t)=

V(t)=-3+t2+100t+50

Г

Д

 

V(t)=-t3+15t2+100t

V(t)=-5t+15

 

 

 

Печиво має форму фігури, обмеженої лініями, як показано на малюнку            у = 9 - х2  і віссю ОХ (див. малюнок).

 

Знайти максимальну кількість печива (шт..), що можна вирізати із листкового тіста, розміри якого 18см х 25 см.

 

А

Б

В

Г

Д

75 шт.

12 шт.

100 шт.

25 шт.

50 шт.

 

Знайдіть площу листкового тіста (у см2), з якого можна вирізати  30 штук печива

 

 

А

Б

В

Г

Д

1080 см2

180 см2

270 см2

360 см2

135 см2

 

 

 

 

Для прикрашання тістечка пелюстками ромашки з мастики необхідно знайти площу  однієї пелюстки, яка розміщена  між дугами парабол y=x2  та y=

 

А

Б

В

Г

Д

кв. од.

кв. од.

кв.од.

кв. од.

кв.од.

 

 

Розв’язання.

 

http://shkola.ostriv.in.ua/images/publications/4/14118/content/27.JPG

 

Дана фігура обмежена графіками двох функцій:

http://shkola.ostriv.in.ua/images/publications/4/14118/content/26.JPG

Шукана площа за допомогою інтеграла обчислюється так:

http://shkola.ostriv.in.ua/images/publications/4/14118/content/28.JPG

Відповідь. 1/3 кв. од.

При замішуванні тіста на тістомісі утворилося тіло. Після досліджень було з’ясовано, що це тіло, утворилося обертанням параболи у = –  х2 + 2х + 3 навколо вісі Ох. Причому густина цього тіла складала 10г/см3.   Яку масу борошна використали для виготовлення цього тіста?

А

Б

В

Г

Д

360,38 грн.

960,84 грн.

540,32 грн.

650,25 грн.

670,23 грн.

 

Розв’язання.

 

 

docx
Додав(-ла)
Шмакова Олена
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
1867
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку