Корисні речі для декору.

Про матеріал
Метаріали уроків для учнів 9-х класів. Трудове навчання або технології на тему корисні речі для декору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисні речі для декору. Техніка папьє маше. Підготувала учениця 9-Б класу Дащук Анастасія

Номер слайду 2

Мета презентації: Папьє маше це…Де виникло Папьє маше. ТЕХНІКА МАШІРОВАНІЯТЕХНІКА ЛІПЛЕННЯНайбільш популярні вироби в техніці пап'є-маше

Номер слайду 3

Пап'є-маше - одне з популярних напрямків рукоділля. Воно допомагає розвивати дрібну моторику, творче мислення, уяву і смак. На сьогоднішній день існує декілька технік, які застосовують при виготовленні виробів з паперу.

Номер слайду 4

Батьківщиною пап'є-маше вважається Китай, де було винайдено папір. З Китаю інтерес до пап'є-маше перемістився до Японії і Персії - техніки використовувалися при виготовленні масок і атрибутів для свят. У XVII ст. у Франції техніка пап'є-маше застосовувалася для створення ляльок, інших іграшок і предметів побуту. Сьогодні пап'є-маше дає необмежені можливості для декорування і оформлення житла.

Номер слайду 5

ТЕХНІКА МАШІРОВАНІЯОдна з найпростіших технік, заснована на обклеюванні посуду або якихось інших предметів шматочками паперу. МАТЕРІАЛИ:газета або білий папірклей ПВАнаждачний папір. Гуаш або акрил. ПензліСклянка з водою. Перед тим, як приступити до роботи, змастіть поверхню тарілки рослинним маслом, або кремом (щоб ваша заготівля потім легко відставала). Відриваючи від газети або аркуша білого паперу разом з дитиною невеликі шматочки, умочуйте їх в воду, потім наклеюйте на тарілку. Коли поверхня тарілки буде повністю обклеєна папером, змастіть її клеєм. Потім нанесіть зверху ще шар паперу. Повторюйте так, поки у вас не вийде шар завтовшки 4-5 мм. Потім дайте заготівлі висохнути (тільки не сушіть феном). Висохлу заготовку акуратно зніміть з тарілки і трохи обробіть наждачним папером шорсткості. Отриману рівну поверхню можна розмалювати гуашшю - за бажанням дитини. Звичайно, наливати щось в таку тарілку можна, але зате вона зможе служити для ігор або прикраси кухні.

Номер слайду 6

ТЕХНІКА ЛІПЛЕННЯМАТЕРІАЛИ:серветки (1-2 упаковка)клей ПВАрослинне масло (2 ч. л.)наждачний папіргуаш. Для початку потрібно подрібнити папір, залити її водою, дати можливість розчинитися і настоятися (на 2 пачки серветок - 1,5 л. Води). Потім добре відіжміть, додайте рослинне масло і клей. У підсумку ви отримаєте досить пластичну масу для виробів, її можна навіть зберігати в холодильнику, попередньо обернувши плівкою. Принцип ліплення з паперової маси подібний до роботи з пластиліном. Для початку спробуйте з малюком зробити що-небудь не дуже складне - виліпити пташку, ягідку, щось з фруктів. Після цього можна зробити саморобку складніше - будиночок, пароплав, ведмедика. Давайте кожен раз виліпленої фігурці добре просохнути, не забувайте її зашкурить наждачним папером. Тоді фарба на поверхню пап'є-маше буде лягати красиво і рівномірно.

Номер слайду 7

Найбільш популярні вироби в техніці пап'є-маше такі:●маски;●біжутерія, прикраси;●ляльки, іграшки;●навчальні матеріали;●статуетки, фігурки;●декоративні тарілки, чашки, пляшки та інші види посуду;шкатулки, кошики, скриньки, коробочки, скарбнички;підсвічники;

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
14 квітня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку