Краса вільної душі й аристократизм духу в нарисі О. Кобилянської “Impromtu phantasie”. Автобіографізм нарису

Про матеріал
Краса вільної душі й аристократизм духу в нарисі О. Кобилянської “Impromtu phantasie”. Автобіографізм нарису.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса вільної душі й аристократизм духу в нарисі О. Кобилянської “Impromtu phantasie”. Автобіографізм нарису

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань- Що вам відомо про О. Кобилянську?- Як вшановують пам’ять Ольги Кобилянської у Чернівцях?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Нарис “Impromtu phantasie”, що в перекладі з французької мови означає фантазія-експромт, був написаний у 1984 році. У творі О. Кобилянська художньо відобразила чимало особливих переживань, які переповняли чуйну душу. Творчість допомагала письменниці переносити страждання, білий папір сприймав болі її серця, тугу за гармонійним, щасливим життям. Потяг до естетичного, прекрасного, морально високого випливав у неї з любові до людей, до життя, котре вона прагнула бачити ясним, мажорним. Ідеали добра й краси вона шукала в народі і серед народу, утверджувала життя як діяння. Саме в таких пошуках і народжується нарис, в центрі якого героїня (молода дівчина) з тонкою душею, яка сприймає світ, як життєстверджуючу сонату.

Номер слайду 7

✵ Який вплив на дівчину ще в дитинстві мали церковні дзвони стародавнього історичного монастиря?✵ Які образи виникали в уяві головної героїні, коли вона перебувала на літніх вакаціях у діда і баби на селі?✵ Для чого дівчина підкралася до норовливого жеребця і намагалася його приборкати?✵ Чому головна героїня закохалася в емігранта з першого погляду?✵ Які пророкування говорив музикант? Чому називав дівчину «будуча славо» ?

Номер слайду 8

Експромт (література) — прозовий, віршований твір, створений без підготовки, попереднього обдумування. Експромт (музика) — лірична п'єса для фортепіано або скрипки, створена ніби раптово, в результаті імпровізації.

Номер слайду 9

Складання інформаційного грона «Риси характеру героїні»✵ «Майже гарна»;✵ «віроломна натура»;✵«розумна, дотепна, незвичайно багата натура»;✵ «занадто оригінальна, замало нинішня, не мала в собі нічого з «плебейськості»;✵ «звихнена слава»;✵ «божевільно-відважна»;✵ «велика»;✵ «погорджуюча, любляча».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Чи схожа головна героїня твору на О. Кобилянську?

Номер слайду 12

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}123456789101112++-+---+++-+Ключі:

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
3500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку