Кросворд "Транспорт України"

Про матеріал

Надзвичайно цікавий та пізнавальний кросворд для учнів 9 класу на тему "Транспорт України". Можна використовувати на уроках, для домашнього завдання, для підготовки до олімпіад, до проведення тижня географії та різних географічних конкурсів.

Перегляд файлу

 

9 клас

Кросворд "ТРАНСПОРТ УКРАЇНИ"

 

1

 

 

 

2

 

  1.  

3

 

4

 

 

 

 

 

 

 

5

6

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

8

 

 

 

 

 

9

10

 

 

 

 

 

 

 

11

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

16

 

17

 

 

 

 

 

 

 

18

 

 

'

 

 

 

19

 

 

 

20

 

21

 

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23

 

 

 

24

 

 

 

25

 

26

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28

 

 

 

 

 

 

29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30

 

 

 

 

 

 

 

По горизонталі: 4.Великий транспортний вузол у Придніпров'ї.    6. Марка пасажирського і вантажного літака, вироблюваного в Україні.    9.Вантажний залізничний вагон відкритого типу з невисокими бортами. 11.Російське місто, зв'язане з м. Керч паромною переправою.       14.Локомотив з дизельним двигуном.              15. Великий транспортний вузол на північному сході України.   19.Транспортний вузол на заході Сумської області.     22. Російське місто в Поволжі, з якого в Лисичанськ на НПЗ транспортують нафту.              23.Грузинський порт, зв'язаний із м. Іллічівськ паромною переправою.    24.Зріджений газ,  який із російського м. Тольятті по трубопроводу надходить в Одесу.   26.Країна, південно-західна сусідка України.   28.Паливний ресурс, який транспортують по трубопроводу "Дружба".   29. Транспортний вузол у Житомирській області.  30.Міський вид транспорту.

По вертикалі: 1.Порт на Кримському півострові.    2.Болгарський порт, зв'язаний з Іллічівськом паромною переправою.   3.Транспортна артерія, по якій перекачують нафту.    5.Найпівденніший порт України.    7. Транспортний вузол на північному заході України.   8.Найзручніший міський вид транспорту.     10. Транспортний вузол на півдні Харківської області.    12.Підземний вид транспорту.   13.Найзахідніший транспортний вузол України.    16.Перевезення морським транспортом між портами однієї держави.   17.Один з основних вантажів, який залізницями перевозять із Донбасу в Придніпров'я.    18.Природно або штучно захищена  від хвиль, вітру і течій прибережна частина водного простору, призначена для стоянки суден.    20. Марка пасажирського літака, який виробляється в Україні.   21. Відносно не широкий водний простір, що з'єднує сусідні водойми, поліпшуючи судноплавство.   25.Один з вантажів, який залізницями перевозять з Донбасу до металургійних підприємств України.   27. Найбільший морський порт України.  

 

docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
3355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку