Квест-гра “Запалюємо зорі”

Про матеріал
Цікава новорічна квест-гра “Запалюємо зорі”. Мета: розширювати та поглиблювати знання вихованців з історії, культури, мистецтва; формувати позитивну мотивацію на навчальну діяльність, вчити висловлювати власні думки, ділитися враженнями; вчити активно відпочивати; розвивати логічне мислення, уміння застосовувати знання в нестандартних ситуаціях, вміння працювати в команді, креативність, увагу, пам'ять, самовпевненість; виховувати естетичний смак, емпатію, формувати світогляд, патріотичність, цікавість до здобуття нових знань.
Перегляд файлу

Квест-гра “Запалюємо зорі”

Мета: розширювати та поглиблювати знання вихованців з історії, культури, мистецтва; формувати позитивну мотивацію на навчальну діяльність, вчити висловлювати власні думки, ділитися враженнями; вчити активно відпочивати; розвивати логічне мислення, уміння застосовувати знання в нестандартних ситуаціях, вміння працювати в команді, креативність, увагу, пам'ять, самовпевненість; виховувати естетичний смак, емпатію, формувати світогляд, патріотичність, цікавість до здобуття нових знань.

Обладнання: новорічні шапки, ялинка, листи дітей, пазли, карта, іграшки

Вступна частина

Доброго дня дітки. Сьогодні ми з вами відправимося у цікаву подорож для цього нам знадобляться новорічні шапки, тому пропоную одягнути їх. Знаєте, що зараз сталося ми з вами стали ельфами. Ви знаєте хто такі ельфи? Це маленькі помічники Санта Клауса, які допомагають йому у його не простій роботі. Сьогодні ми з вами станемо помічниками Санти. Та будемо виконувати роботу яку виконують ельфи. А також будемо запалювати зірки, які допоможуть наш пришвидшити зустріч з Сантою. Як ви думаєте чому саме зорі? Ви знаєте чим пересувається Санта?. Правильно небом. І яку пору доби? Ніч, саме тому ми за кожне виконане завдання будемо запалювати зірку, яка потім допоможе там стати ближчим до Санти.

Санта нам підготував завдання, щоб стати ельфами, ну що готові?

  1. “Калейдоскоп загадок”

Загадки

Він легкий, неначе пил,

З неба він летить без крил,

Наче мох, м’який-м’який,

І холодний, і блідий.

З’їсть його весною сонце.

Хто скоріш вгадає –

Що це? (Сніг)

З неба зірочки летять,

Землю укривають,

А коли прийде весна –

Всі вони розтануть. (Сніжинки)

Візерунки на вікні він намалював мені,

Я по вулиці гуляв – він за ніс мене щипав.

Хто впізнає невидимку, того, що поруч ходить взимку?

(Мороз)

Стало біло навкруги –

Я розтрушую сніги,

Наганяю холоди,

Води сковую в льоди,

В дружбі з дітьми я всіма.

Здогадались? Я – ….

(Зима)

У холодну зимню пору

Стоїть бабця серед двору.

У бабусі біла шуба,

Діткам бабця мила й люба,

З ними грається охоче,

Та до хати йти не хоче.

(Баба Снігова)

Біла морква зимою росте.

(Буруля)

Влітку відпочивають,

Взимку дітей катають.

(Санчата)

Стоїть баба снігова —

Здоровенна голова.

Поглядає баба скоса:

«Хто украв у мене носа?»

Всі ви знаєте, мабуть,

Як того злодюжку звуть.

(Заєць)

  1. “Листоноша”

Допоможи Санті прочитати листи дітей.

Ви знаєте, що ельфи допомагають Санті опрацьовувати листи. Але нам з вами дісталися листи з помилками, потрібно їх виправити. Щоб Санта міг прочитати та зрозуміти, про що мріють діти. 

  1. “Про, що мріють діти?”

Прочитай замовлення дітей англійською та переклади на українську

doll

car

ball

teddy bear

telephone

cat

dog

book

candy

orange

parro

fish

  1. «Пісенний вернісаж». (пісні)
  2. «Чарівні пазли»

Крижане серце, Головоломка (Думками навиворіт), Снігова королева.

  1. «Шифрувальник» (Склади розповідь по картинках)

Знайомство з Лапландією

Це дивовижне місце знаходиться далеко на півночі, за Полярним колом, 8 кілометрів від столиці Лапландії – Рованіємі.  Лапландія –  казкова і неповторна провінція Фінляндії, з фантастичною природою і унікальною культурою. У ці місця з первісною природою, з лісами і горами, безліччю річок і озер, найчистішим повітрям, з  полярним сяйвом кожен раз під Новий рік з'їжджаються натовпи туристів, які мріють не тільки насолодитися місцевими краєвидами, але й ще раз повернутися в далеку казку свого  дитинства. Вважають, що прототипом Санта – Клауса став святий Миколай: Санта – «святий», Клаус – «Микола». Цей  святий при житті таємно допомагав бідним людям і дітям. І традиція дарувати подарунки на день святого Миколая пізніше трансформувалася в традицію дарувати подарунки дітям на Різдво. І це з великим задоволенням робить сучасний Санта - Клаус. Тут, в Лапландії, в невеличкому селі, він заснував свою робочу резиденцію, яка тепер відома на весь світ. Сюди Санта приходить кожен день, приймає  відвідувачів, читає листи з усього світу і з них дізнається, про що мріють діти, і які подарунки вони чекають на Різдво.

 Йому допомагають ельфи й гноми. За однією з гіпотез (вже не знаю, наукової або казкової), місце для цього чарівного села було обрано  не випадково: так як саме в цьому місці земна кора дуже тонка, то з допомогою спеціальних механізмів Санта - Клаус навчився керувати часом і ,зокрема, сповільнювати швидкість обертання Землі. І ця невелика хитрість допомагає Санті за одну ніч відвідати всіх на світі напередодні Різдва і подарувати всім подарунки.

Лист від Санти

Доброго дня, мої любі третьокласники.

Я дуже радий вас усіх бачити. Сьогодні ви показали мені, що можете бути помічниками Санти. Ви були уважними, слухняними та дуже гарно працювали.  Хочу сказати вам, що від сьогодні ви є справжніми ельфами,  Помічниками Санти Клауса. Ви можете творити дива - допомагати іншим, дарувати приємні емоції, подарунки, робити добро та приносити радість іншим людям. За вашу гарну роботу я для вас приготував солодкі подарунки.  На жаль я не зміг особисто вам їх доставити, але мої помічники мені у цьому допомогли. Подарунки знаходяться у вашому класі. Надсилаю карту яка допоможе їх знайти. Бажаю вам, миру в вашій славній та незламній Україні, та щасливого дитинства для кожного з вас. До нових зустрічей, ваш Санта Клаус.

Знаходження подарунків за карткою.

Пісня на закінчення.

Додатки

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Докучаєва Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
10 травня 2023
Переглядів
700
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку