Квест «Слава Україні»

Про матеріал
Квест «Слава Україні» Завдання міні-квесту - знайти «особливе дерево», на якому будуть заховані різні питання патріотичного змісту. Кожен учасник має дати правильну відповідь, за яку отримує певну літеру (додатки). Вихованці мають об’єднатися в команду, та зрозуміти, що за слова можна зібрати з поданих літер. За вгадане словосполучення отримують жовто-блакитні жилети. Після цього учасники квесту шикуються у правильному порядку і стають на загальне фото.
Перегляд файлу

Квест «Слава Україні»

Мета: формувати почуття патріотизму, національної самосвідомості й гідності, культурні цінності і високі моральні якості; виховувати дбайливе ставлення до рідної мови, культури, українських традицій; розвивати почуття гордості за країну, розумінню історії та цінностей своєї нації.

Обладнання: згортки із питаннями національно-патріотичного змісту, жовто-блакитні жилети, друковані літери, допоміжні матеріали.

Країн багато на великій карті,

Та серед них - вона, твоя єдина.

Її люби і будь завжди на варті,

Бо це твоя земля, це Україна.

Мар'яна Савка

Хід заходу

Ведучий: Сьогодні, в умовах війни, як ніколи важливе національно-патріотичне виховання сучасної молоді, адже реалізація такого напряму відповідає стійкості та відродженню України. Чи знаєте ви, що значить бути патріотом? Це означає любити свою країну, бути гордим за її досягнення, розуміти і підтримувати її цінності, і бути готовим працювати на користь її благополуччя та процвітання.  Тому пропонуємо вам, юні патріоти, міні-квест, участь в якому поглибить почуття гордості за країну, розумінню історії та цінностей своєї нації.

Ми зараз з вами на подвір’ї нашої альма-матер, на території навчального закладу, на нашій рідній українській землі. Ваше завдання знайти «особливе дерево», на якому будуть заховані різні питання патріотичного змісту.

Ви чудово впоралися, а тепер шукайте згортки. Кожен учасник має дати правильну відповідь, за яку отримує певну літеру (додатки).

Тепер, коли на дереві більше не залишилося завдань, ви повинні об’єднатися в команду, та зрозуміти, що за слова можна зібрати з поданих літер. Усе вірно, «Слава Україні!» - Героям Слава! За вгадане словосполучення отримуєте жовто-блакитні жилети.

Після цього учасники квесту шикуються у правильному порядку і стають на загальне фото. Має вийти словосполучення «Слава Україні!». Хто має літери С-Л-А-В-А отримують синій одяг, стають у задній ряд, інші – жовтий, присідають спереду. Тоді подана фраза складається на фоні прапору України.

Ведучий: Шановні здобувачі освіти, сьогодні ви чудово впоралися із завданням. Квест завершено, усі ви отримуєте солодкі призи. Показали свої знання, патріотизм, любов до рідного краю та історії Батьківщини. У цей складний для нашої країни час, яка стоїть на межі важливих історичних змін і глобальних викликів, ваша сила національної свідомості й українського духу може бути особливо важливою для зміцнення національного єднання і відчуття спільності громадян України. Пам’ятайте, разом ми переможемо. Слава Україні!


Додатки:

Питання патріотичного змісту, розрізані та підв’язані до дерева на подвір’ї навчального закладу:

 

Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці.

 

Яку назву мала козацька держава, створена за дніпровськими порогами?

 

Який із найдревніших знаків є малим гербом України?

 

Назвіть велике зібрання творів Т. Шевченка.

 

Дерево, яке оспівано у народних піснях, у віршах. Воно освячується в церкві перед Пасхою, як засіб від злих сил. 

 

Що означає слово «козак»?

 

Кущ, оспіваний в українських народних піснях, символ дівочої вроди.

 

Чим прикрашають голову українські дівчата. 

 

Національний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю, відряджаючи у далеку дорогу. 

 

Як називалась перша слов’янська держава?

 

Як називається основний закон України?

 

Коли Україна стала незалежною?

СЛАВАУКРАЇНІ

!