Лепбук - це чарівний світ пізнання і дитячої творчості

Про матеріал
Лепбук - один із інструментів формування критичного мислення. Їх використовують для повторення або закріплення навчального матеріалу з теми абокількох тем, в якості портфоліо, для навчання інших учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук - це чарівний світ пізнання і дитячої творчості Підготувала вчитель початкових класів. Ващук Ольга Маріанівна

Номер слайду 2

Лепбук – новітній спосіб організації навчальної діяльності. Це гра, творчість, пізнання і дослідження нового, повторення і закріплення вивченого і просто цікавий вид діяльності учнів. Лепбук – це папка або міні-книжка, в якій зібрані і систематизовані знання з будь-якої теми . Її зручно розглядати, користуватися вміщеними матеріалами. У ній багато кишеньок, конвертиків, складанок, міні-книжечок. Лепбук прийшов до нас з Америки. У перекладі з англійської мови «лепбук» означає lap – коліна, book - книга, тобто книга на колінах. Що таке лепбук?

Номер слайду 3

ЛЕПБУКРозвантаження учнів. Зниження психофізичної напруги. Покращується настрій. Покращується продуктивність. Швидше запам'ятовують, засвоюють і закріплюють інформацію. Розвиток творчості і креативностіПрищеплюється самостійність Вчить раціонально розпоряджатися своїм часом. Спільна діяльність дитини і дорослого. Навіщо потрібен лепбук?

Номер слайду 4

Хто має створювати лепбуки?Лепбуки створюють учні. Тільки так ми досягнемо максимального ефекту. Дитина має самостійно дібрати і самостійно розмістити інформацію. Вчителям хочеться, щоб роботи виглядали блискуче, тому ми намагаємось все зробити за учнів і не розуміємо , що робимо їм ведмежу послугу. Наше завдання забезпечити дітей ресурсами і консультаційною допомогою.

Номер слайду 5

Створення лепбуків. Створення лепбуків процес неймовірно захопливий, цікавий, різноманітний. В результаті роботи з тематичними папками у дітей розвиваються такі вміння : планувати свою діяльність;домовлятися з однолітками;розподіляти обов’язки;шукати інформацію, аналізувати її, узагальнювати і систематизувати;приймати власні рішення, спираючись на свої знання і вміння;використовуючи усне мовлення, висловлювати свої думки і бажання .

Номер слайду 6

Учні не можуть створювати лепбуки швидко, тому на виготовлення потрібно:кілька уроків протягом одного дня;кілька днів;тематичний тиждень. Скільки часу необхідно, щоб виготовити лепбук?

Номер слайду 7

Картонна папка-основа. Папір формату А4. Ножиці. Клей. Степлер. Скотч. Маркери, фломастери, кольорові ручки. Що потрібно, щоб виготовити лепбук?

Номер слайду 8

З чого починати створення лепбука?6. Презентуємо.1. Обираємо тему.2. Складаємо план.3. Малюємо макет.4. Збираємо інформацію.5. Оформлюємо матеріал.

Номер слайду 9

Види лепбуків. Залежно від мети використання розрізняють такі лепбуки:навчальні;автобіографічні;ігрові;святкові;вітальні.

Номер слайду 10

Лепбук забезпечує:можливість врахувати індивідуальні здібності дітей (завдання різної складності);різноманітність ігрових завдань;інтегрування різних видів дитячої діяльності (мовну, пізнавальну, ігрову);можливість урізноманітнити найнуднішу тему;компактне зберігання ;об’єднує групу дітей для захоплюючого і корисного заняття;можливість додавати нові завдання;вільне спілкування і переміщення дітей під час діяльності. Переваги використання лепбуків

Номер слайду 11

Як використовувати лепбук?Лепбук використовують :для повторення або закріплення навчального матеріалу з теми або кількох тем;в якості портфоліо;для навчання інших учнів.

Номер слайду 12

pptx
Додано
8 грудня 2023
Переглядів
400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку