Ліна Костенко "Бузиновий цар"

Про матеріал
Презентація Ліна Костенко "Бузиновий цар" до уроку літературне читання 2 клас. Підручник "Українська мова та читання" В. Чипурко. Для використання під час дистанційного навчання в Zoom та Google meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання. Літературні казки у віршах. Ліна Костенко. Бузиновий цар. С.146-147 Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М.

Номер слайду 2

Вправа «Знайди відмінності»

Номер слайду 3

Фонетична зарядка. Гра «Визнач звук»Розлилася річечка,як срібляста стрічечка. Через річку радіснокольорова райдугаперекинула містокна барвистий моріжок. Леся Вознюк. Які звуки найчастіше повторюються?На що схожа річечка?На що схожа райдуга?

Номер слайду 4

Все моє, все зветься Україна. Буває, часом сліпну від краси. Спинюся, не розумію, що воно за диво,ці степи, це небо, ці ліси,все так гарно, чисто, незрадливо,все як є – дорога, яворі,все моє, все зветься – Україна. Така краса, висока і нетлінна,що хоч спинись і з Богом говори. Вірші Л. Костенко. Дощик, дощик, ти вже злива!Плаче груша, плаче слива. Ти періщить заходився,соловейко застудився. А тепер лежить під пледом,п’є гарячий чай із медом.

Номер слайду 5

ЦІКАВО ЗНАТИБузина чорна — чагарник або невеликедерево, плоди, квіти і коріння якого використовуються в лікувальних цілях. Компоненти рослини застосовуються для підвищення імунітету, лікування простудних і вірусних захворювань.

Номер слайду 6

Пелехаті -  довгі, густі, скуйовджені. Дудка-джоломія - Серпанок - легка прозора тканина. Опанча - старовинний верхній одяг, що мав вигляд широкого плаща. Хапуни - ті, що викрадають. Підданці – прислужники. Невсипущий - невтомний, роботящий. Поночі – в темноті. Косми – волосся. Словникова робота

Номер слайду 7

БУЗИНОВИЙ ЦАРУ садочку-зеленочкуходить вишня у віночку. Хтось їй грає на дуду,подивлюся я піду. Баба каже: — Не ходи!Темні поночі сади. Там, де вітер шарудить,бузиновий цар сидить. Брови в нього волохаті,сиві косми пелехаті. Очі різні, брови грізні,кігті в нього, як залізні,руки в нього хапуни —так і схопить з бузини!Я кажу їй: — Бабо, ні!Очі в нього не страшні.

Номер слайду 8

На пеньочку, як на троні,він сидить собі в короні. Грає в дудку-джоломію,я заграв би, та не вмію. А навколо ходять в танціквіти — всі його підданці.Є оркестри духові,равлик-павлик у траві.Є у нього для настрашкиславне воїнство — мурашки. Три царівни бузиновімають кожна по обнові —невсипущі павукитчуть серпанки і шовки. На царевій опанчізорі світяться вночі. Він сидить у бузині, усміхається мені!

Номер слайду 9

Гра «Закінчи речення»На уроці я вчився... Найбільше мені сподобалося... Я запам’ятав...

Номер слайду 10

Для самостійного опрацювання. Підручник с. 146-147 – виразно читати. Зошит с.57- 58.

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку