«Літній пейзаж». (Майстер-клас по малюванню пейзажу за допомогою нетрадиційних технік )

Про матеріал
Цілі: познайомитися дітей з нетрадиційною технікою малювання, вчити дітей малювати берізку за допомогою малярного валика, фон - малярським пензлем и вологою серветкою, вчити зображати їжачків за допомогою ватних дисків; розвивати основні розумові операції (аналіз, синтез, порівняння), художньо-естетичні почуття; виховувати дбайливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Цілі: познайомитися дітей з нетрадиційною технікою малювання, вчити дітей малювати берізку за допомогою малярного валика, фон - малярським пензлем и вологою серветкою, вчити зображати їжачків за допомогою ватних дисків; розвивати основні розумові операції (аналіз, синтез, порівняння), художньо-естетичні почуття; виховувати дбайливе ставлення до природи. Завдання: Отримати уявлення про нетрадиційні техніки малювання пейзажу за допомогою вологої серветки, малярних плоских и круглих кистей, малярного валика, ватяний дисків; розвиток умінь и навичок роботи з гуашшю; виховання почуття прекрасного і любові до природи.

Номер слайду 3

Матеріали: - малярській валик; - малярна плоска кисть №25; - малярська кругла кисть №10; - гуаш художня - вологі серветки; - кісті №2, №6, №14. - лист для акварелі формату А3.

Номер слайду 4

На білий аркуш паперу наносимо гуаш різних кольорів: білу, жовту, червону. За допомогою вологої серветки розмиваємо фарби рухом зліва-направо, доходячи до верху аркуша. Отримуємо фон неба. Візьмемо тепер жовту, світло-зелену і темно-зелену фарби, малюємо поле. Вологою серветкою знову протираємо фарби.

Номер слайду 5

Тепер займемося промальовуванням заднього плану - ліса. Для цього візьмемо плоску малярську кисть і нанесемо на неї жовту і зелену гуаш. Щоб лист не згорнувся, притискаємо його малярським скотчем.

Номер слайду 6

Переходимо до малювання дерев. Малярний валик покриваємо білою фарбою, потім малюємо на ньому коричневі, чорні і зелені смужки (можна потім домалювати смужки на готовому білому стовбурі) Рухом знизу-вгору малюємо берізку. Коли стовбур готовий, промальовуємо гілки тонкою кистю. За допомогою плоскої малярської кисті малюємо листя берези. тощо.

Номер слайду 7

Поруч малюємо дерево звичайною кистю, листя - за допомогою круглої малярської кисті. Розрізаємо ватні диски навпіл, поділяємо їх на половинки, приміряємо їх до фону - це будуть їжачки.

Номер слайду 8

Пензликом, змоченим у воді, примакуємо ватні диски на папері. Диски не відвалюються, а довго залишаються на роботі (перевірено досвідом). Промальовуємо їжачків сірої гуашшю на вологий ватний диск. Оченята і носик малюємо чорним кольором. Домалюєм травичку. Наш літній пейзаж готовий!

Номер слайду 9

ppt
Додано
5 травня
Переглядів
85
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку