Людині праці - шана і повага

Про матеріал
Якщо дитина живе в дружбі з працею, вона вчиться любити та цінувати працю свою та інших людей.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


У наш дивовижний час здається, що майже усю фізичну роботу виконують спеціально розроблені для цього пристрої. Пригадайте: у кожного з вас удома є пральна машина, останнім часом набувають популярності посудомийні машини та роботи-пилососи. Так само і у сільському господарстві: поле зрошується спеціальними пристроями з автополивом, корови дояться завдяки автоматичним системам доїння, існує автоматичний яйцезбір.

Що там казати: нещодавно була анонсована сільськогосподарська техніка (комбайни, трактори тощо), яка керується завдяки системі штучного інтелекту, тобто не потребує наявності керманича в ній!

Все це змушує замислитися над тим, а якою ж буде роль людини у цьому процесі? Невже потреба в ній повністю зникне, адже сучасна техніка може робити все набагато швидше і якісніше, повністю уникаючи помилок? Звичайно, ні!

gmo_agronom.jpg

Гмо-агроном — одна з актуальних професій XXI сторіччя

Сучасні технології значною мірою полегшують роботу людину, звільняють її від тяжкої фізичної праці, здатні виконувати дії набагато швидше за людей. Але чого ніколи не зможе зробити найсучасніша техніка це спланувати і організувати роботу, вдосконалити її, швидко і грамотно вирішити незаплановані труднощі, врешті-решт відчувати до того чи іншого виду діяльності схильність та любов, які допомагають робити свою справу з кожним днем все краще.

5.jpg

Робота доїльних пристроїв налаштовується людиною

Саме це є покликанням Людини праці — справжнього творця, який здатен бачити весь керований ним процес роботи в цілому, запобігти виникненню проблем або швидко їх усунути, зробити результат роботи ще більш досконалим. Дійсно, у наш час на Людину праці покладається набагато більше надій і сподівань, ніж раніше.

Дуже багато професій, пов'язаних із рослинництвом і тваринництвом, стають популярними і мають неабиякий попит. Адже Україна зараз починає своє відродження як країна з величезним сільськогосподарським потенціалом.

depositphotos_123975814-stock-photo-farmer-girl-in-a-plaid.jpg

Професія агронома входить до найбільш затребуваних в Україні

Ви, діти — наше нове покоління, наше майбутнє, наша надія. Може, мине якийсь час, і з вас повиростають гарні агрономи, фермери, бджолярі. Може, хтось із вас винайде новий сорт квітів або розробить унікальні ліки для тварин. Ви маєте знати, що ці професії є надзвичайно актуальними у наш час.

beekeeper.jpg

Українські бджолярі щодо виробництва меду вийшли на перше місце в Європі

 

doc
Пов’язані теми
Людина і світ, Позакласні заходи
НУШ
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку