Матеріал до проведеної акції "Марафон написання листів"

Про матеріал
30 листопада у Мелітопольському краєзнавчому музеї проводився правозахисний квест, метою якого було: підключення різних команд із різним бекграундом (школярі, студенти, дорослі) до активностей Марафону написання листів, а також залучення якомога більшої кількості містян до правозахисної акції та підписання петицій. Перемогла команда активістів Мелітополя під назвою «Global MLT». Всього упродовж квесту було зібрано 30 листів підтримки.
Перегляд файлу

 

 Від 30.11.2019

 

18 листопада стартувала міжнародна правозахисна кампанія Amnesty International Марафон написання листів  у ДНЗ «Мелітопольський ПАЛ».  Координатором марафону у місті Мелітополь стала Бут Ганна Вікторівна, викладачка ДНЗ «Мелітопольський професійний аграрний ліцей», значна частина учнів якого долучилося до збору підписів і волонтерства у додаткових заходах. З 25по  29 ми передали естафету 8 ,25 та 6 школам а також студентам Запорізького національного університету.

30 листопада у Мелітопольському краєзнавчому музеї проводився правозахисний квест, метою якого було: підключення різних команд із різним бекграундом (школярі, студенти, дорослі) до активностей Марафону написання листів, а також залучення якомога більшої кількості містян до правозахисної акції та підписання петицій. Перемогла команда активістів Мелітополя під назвою «Global MLT». Всього упродовж квесту було зібрано 30 листів підтримки.

Героями та героїнями Марафону є: Сара Мардіні та Шон Біндер з Греції, яких судять за допомогу біженцям; Еміль Астравко, заарештований в Білорусі на нібито розповсюдження наркотиків; Ясман Ар’яні, затримана в Ірані за відмову носити хіджаб; Оксана Мамченко, мешканка Краматорська, що разом з 12 дітьми потерпає від домашнього насильства; Їліясицзян Рехеман, уйгур, який утримується в одному з таємних таборів для «перевиховання»; Хосе Адріан, несправедливо звинувачений і катований поліцією Мексики; Магаї Матіоп Нгонг, з Південного Судану, він вже 2 роки провів в камері смертників, очікуючи на смертну кару через нещасний випадок; Марінель Сумоок Убальдо з Філіппін, яка бореться за права своєї спільноти. 

 

Марафон написання листів - це глобальна та щорічна кампанія, що проводиться напередодні Дня прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись. 

Збір підписів розпочинається 18 листопада та триватиме до 15 грудня, після цього всі підписи з петиціями збирають та передають відповідним органам влади.  

Підписати петиції можна як онлайн на сайті кампанії: https://marathon.amnesty.org.ua, так і відвідавши заходи Марафону у місті Мелітополь, що проходитимуть до 10 грудня у Мелітопольському ДНЗ «ПАЛ» (за адресою: вулиця Олександра Невського, 83). Якщо ви хочете допомогти зібрати більше підписів або надіслати лист підтримки, звертайтеся до контактної особи:Бут Ганна Вікторівна, e-mail: ganna1971but@gmail.com.

Для отримання офіційних коментарів про діяльність Amnesty International, будь-ласка, звертайтеся до Марії Гур’євої, Спеціалістки з роботи зі ЗМІ та комунікацій Amnesty International в Україні за телефонами +38 (067) 328 10 38 або за e-mail: m.guryeva@amnesty.org.ua.  

Додаткова інформація: 

Щороку в грудні протягом декількох тижнів сотні тисяч людей у всьому світі пишуть листи урядам з вимогами вжити заходи щодо окремих осіб, чиї права були порушені. Це дійсно глобальна кампанія, що об'єднує небайдужих людей з усього світу. Загалом, Марафон будується довкола написання традиційних листів, але не лише. Це можуть бути також твіти, пости в фейсбук, фото, листівки, флешмоби тощо. У 2018 році в Україні було зібрано близько 50 000 листів та підписів, а в усьому світі – 6 млн.
Amnesty International -- всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 140 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі.

docx
Додано
19 грудня 2019
Переглядів
1013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку