Матеріали до уроку "Особливості розвитку культури. Освіта і наука. Розвиток української літератури і мистецтва".

Про матеріал
Розділ 3. ПОВСЯКДЕННЕ ЖИТТЯ ТА КУЛЬТУРА УКРАЇНИ КІНЦЯ ХVІІІ – ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ ст. Інтерактивні та творчі завдання до уроку. Дітям такі завдання дуже подобаються, оскільки додають урокам різноманіття. Тому вчителю потрібно поступово відходити від викладу готового матеріалу, а більше стимулювати самостійну пошукову діяльність учнів. Допомогою в цьому будуть ігрові методи, пазли, ребуси, творчі завдання.
Перегляд файлу

image

 

Завданнядоуроку:

1.     Яким поняттям можна об'єднати ці ознаки?

image

2.     Розгадайте онлайн-кросворд «Особливості розвитку освіти і науки України у першій половині XIX ст.».

3.     Ще у 1962 р. у США побачив світ фільм «Тарас Бульба» режисера Дж. Лі Томпсона. Перегляньте трейлер до фільму. Як сприймали козацьку героїку у Західній Європі? Чому, на вашу думку, твір про Тараса Бульбу здобув таку популярність?

4.     Прочитайте поезію Т. Шевченка «Ой гляну я, подивлюся...», написану поетом у 1848 р. під час перебування в Орській фортеці. Яка основна ідея поезії? Наведіть приклади поезій Т. Шевченка, в яких автор відображає соціальні проблеми українців у XIX ст.

5.     Подивіться уривок художнього фільму «Наталка-Полтавка». Пригадайте, до якого жанру належить п’єса. Які народні характери і типи персонажів зображує у творі автор?

6.     Виконайте онлайн-вправу «Розвиток української культури у першій половині XIX ст.».

7.    

image

Складіть пазл, прокоментуйте і доповніть інфографіку.

Рефлексія «Шкатулка побажань».

Учні записують на папірцях: який матеріал їх зацікавив, приголомшив, надихнув, про що вони хотіли б дізнатися більше та кидають їх у шкатулку побажань.

pdf
До підручника
Історія України 9 клас (Пометун О.І., Гупан Н.М., Смагін І.І.)
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку