Майстер - клас з виготовлення ляльки мотанки Параскева П`ятниця

Про матеріал
Традиційна українська лялька-мотанка не просто дитяча іграшка, вона з’явилась за матеріалами розкопок археологів, близько 7 тис. років тому, це важливе історичне надбання українського народу, вона містить в собі величезну мистецьку цінність. Пропоную вам майстер - клас з виготовлення ляльки-мотанки «Параскева п'ятниця»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР – КЛАС З ВИГОТОВЛЕННЯ НАРОДНОЇ ЛЯЛЬКИ – МОТАНКИ«Параскева п'ятниця»ПНЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району» м. Запоріжжя. Гурток Декоративно – ужиткового мистецтва «ЗАБАВА»Керівник: Улитенко Н. А.2020

Номер слайду 2

Моя лялька- мотанка Ниточкою змотана. Оберіг мій на земліТалісман мені в життіОберіг в руках тримаю. Він велику силу маєОберіг всі зробимо,Сили ми примножимо.

Номер слайду 3

Народна лялька – це іграшка, творцем якої є народ – створена з теплом і любов’ю!Матеріали: Для роботи нам знадобиться: Тканина біла – для голови 15 Х15;Тканина - для рук 10 Х15;Тканина - для спідниці 14 Х30;Тканина – для хустки;Тканина біла - для фартуха 10 Х12;Горіх або вата - для наповнення голови;Нитки;Мереживо, тасьма, бісер та різноманітне оздоблення.Інструменти: Ножиці; голка.

Номер слайду 4

Голова: загорнути горіх у світлу тканину,міцно замотати;

Номер слайду 5

Руки: скручуємо тканину в джгут - руки, фіксуємо їх ниткою;

Номер слайду 6

Тіло: руки та голову закріплюємо ниткою;

Номер слайду 7

Одяг:зшити боковий шов, - набрати вперед голкою(на поясі), - закріпити до тіла;

Номер слайду 8

Оздоблення: за власним задумом. Використовуємо будь які прикраси

Номер слайду 9

Параскева п'ятниця - опікується рукоділлям та іншими жіночими справами. День святої Параскеви-помічниці та заступниці всіх жінок, оборонниці родинного благополуччя –   10 листопада

Номер слайду 10

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Бажаю щоб ваша лялечка принесла вам натхнення в вашій творчості!

pptx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку