Майстер-клас "Фейсбук як платформа дистанційного навчання"

Про матеріал
Вважається, що без повноцінної платформи - Мудль, ОпенЕдекс або Гугль Класрум - не можна почати працювати з дистанційною освітою. Чи це так насправді?
Перегляд файлу

Фейсбук як платформа дистанційного навчання

Як так? Конкурент Мудлю і Гугль Класруму? Так, зараз побачите. У випадках, коли питання, навчальна програма або навчальний курс прості і не потребують особливої потуги від платформи, то Фейбук цілком згодиться. Зараз пересвідчимось на прикладі. Навіть двох.

1. Модератор

Фейсбук складається з форумів. А форуми ведуть модератори. Чим більше модераторів, тим більше Фейсбуку, діалогу, розвитку. То треба навчати? Так, і це саме те просте питання, яке можна вирішувати прямо у відповідному форумі Фейсбуку. От дивіться.

1.1 Единицы?

То так Фейсбук переклав в українському інетрефейсі "Модулі". Так, навчальні модулі. Ці з групи "Український модератор" і присвячені питанню навчання початківців. У вас є власний форум? От можете навчитись, як нема. А як є, то поділитись власним досвідом. Може ці навчальні модулі потребують, як на вашу думку, якогось вдосконалення. О, так це хто проводить майстер-клас, хто в кого навчається? Філософське питання, повернемось до нього пізніше, а зараз, будь ласка, переходьте на посилання.

1.2 Перший погляд

… або знайомство з можливостями режиму. Ну вони дуже, дуже скромні. Праворуч перелік модулів (розділів програми). У лівому стовпчику можна обирати модулі, але не змінювати їх порядок (червона стрілка). Це може робити тільки автор. Ну ви ж, може, теж колись зробите таку спробу?

А праворуч власне модулі. Натискаємо – читаємо. Ну і виконуємо те, що автор пропонує в навчальному процесі.


1.3 Складний модуль

Так, в кожному модулі, як треба, можуть бути складові, розділи. Теж все дуже просто і зрозуміло.

2. Юний історик Конотопщини

А тепер і другий приклад. Виглядає він так:

Ну а що там з навчанням – краще ви подивіться самі. Звісно, що можете там і написати, як будуть питання. І, знаєте, може Фейсбук годиться не тільки для простих завдань? Що повертає нам на філософський рівень.

docx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
17 січня 2021
Переглядів
1182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку