Майстер – клас з виготовлення декоративного панно «Ой, хто, Миколая любить?»

Про матеріал
Ознайомити ліцеїстів з історією свята Миколая, послідовністю виконання декоративного панно за технікою декупаж; формувати вміння виготовляти декоративне панно; розвивати творчі здібності.
Перегляд файлу

Майстер – клас з виготовлення декоративного панно

«Ой, хто, Миколая любить?»

Мета: ознайомити ліцеїстів з історією свята Миколая, послідовністю виконання роботи; формувати вміння виготовляти декоративне панно; розвивати творчі здібності.

Обладнання та матеріали: полотно, серветки з малюнками, ножиці, стрічки, тасьма, клей, декоративні прикраси, акрилові фарби, фен, вата.

Хід майстер-класу

Вихователь: Я думаю, що сьогодні на нашому майстер-класі ви дізнаєтеся багато цікавого й корисного. Людина за своєю природою дизайнер. Усе, що її оточує і чого торкаються її руки, вона намагається зробити красивим. Сподіваюся, до таємниці творчості доторкнемося і ми з вами.

Святий Миколай - чудотворець, доброчинець, чарівник. У ніч на 19 грудня, у день його пам'яті, він розносить дарунки дітям, вітає з зимою, благословляє на добрі вчинки.

Миколай жив у місті Патарі в Малій Азії. Народився у 280 році в родині багатих та благочестивих батьків Феофана та Нонни. Дядько Миколая був єпископом патарським. Хлопець ріс у добрі та любові, але його глибоко засмучувала навколишня бідність і убогість горожан. Він як міг допомагав бідним родинам, дітям-сиротам. Щоб не принижувати людей милостинею, він по ночах розносив їжу, одяг, ласощі і клав на порозі убогих осель. З часом люди довідалися про доброчинця і уже відкрито йшли до нього із своїми бідами та проблемами.

Ще замолоду для сиріт він став батьком, для бідних - милостивим подателем, у біді - помічником, у горі - втішителем. Миколай залишив світське життя і віддався службі Господові. Продав після смерті батьків усе добро, роздав убогим та бідним, а сам вирушив прочанином у Палестину.

Завдяки доброчинності, вірності і щирості у служінні вірі християнській, прославлянні імені Бога ділами та вчинками на землі, отця Миколая було визнано церквою як Святого.

За легендою, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей. Святий Миколай все знає про діток, усе хороше і погане записане у нього у великій книзі, котру допомагають йому заповнювати ангели цілий рік. А якщо котрась дитина була нечемною чи не хотіла вчитися, то замість Святого Миколая у чарівну грудневу ніч до нього прийде чортеня Антипко. Але то буває дуже рідко, бо дітки у нас усі слухняні і добре вчаться на радість батькам.

Сьогодні, ми з вами будемо виготовляти подарунок власними руками, виготовлення декоративного панно.

Послідовність виготовлення

  • Ліцеїсти готують полотно, аксерверку, клей, прикраси для декору, стрічки, фарби.
  • Діти на носять акрилову фарбу на полотно, розтушовуючи його спонжиком п всій поверхні. Після просушують феном полотно, щоб фарба підсохла.
  • Обираємо серветку, які малюнки будемо вирізати і приклеювти. Обравши і вирізавши потрібне, розробили макет та змастили всі частинки серветок клеєм, після просушили феном.
  • Декоруємо полотно штучними прикрасами, стрічками, намистинами, ватою, блискітками, тощо.
  • Після завершення прикрашання повторно промазуємо клеєм полотно., просушуємо клеєм.

Заключне слово вихователя: Ну от і все, наше декоративне панно готове. Тепер кожен з вас має подарунок, який зроблений своїми руками.

Святий Миколай - образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями, глибокою вірою у Бога та у праведність існування на землі. Не гроші, а любов, порядність, доброчесність та благородство керують світом. І один раз на рік, у чарівну грудневу ніч, усі ми маємо можливість бути доброчинцями задля власної втіхи і Божої ласки. Дякуючи доброму імені Святого Миколая, кожен з нас може зробити щасливими діток, батьків, рідних. Дарувати любов один одному - це благо, що дав нам Господь, а навчив це робити Святий Миколай.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку