Методична розробка: "Як організувати свій день"

Про матеріал
розробка: "Як організувати свій день" має на меті дати учням уявлення про розпорядок дня школяра та його вплив на здоров'я, довести необхідність його дотримання; в виховувати бажання дотримуватись розпорядку дня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як організувати свій день. Так, весна іде, а ми сидимо вдома. Це вимушена необхідність, і цей час можна провести з користю. За тижні, що минули, українці призвичаїлися до карантину і навіть дещо звикли до нього. Але пам'ятайте потрібно планувати свій день так, щоб він був продуктивним. Спробуємо!

Номер слайду 2

1. На годиннику сьома година. Час прокидатися2. Ранкова гімнастика. Кожен день по розпорядку маємо робить зарядку. Фізкультхвилинка. Ми вже добре потрудились і, мабуть, дещо втомились. Час настав для відпочинку, зробимо фізкультхвилинку. Раз! Два! Час вставати, будемо відпочивати. Три! Чотири! Присідаймо, швидко втому проганяймо. П’ять! Шість! Засміялись, кілька раз понахилялись. Сім! Вісім! Пострибаєм і до справи приступаєм!

Номер слайду 3

3. Водні процедури. Рано – рано – ранесенько. Вмию личко білесеньке,Витрусь рушничком чистесеньким,Буде настрій в мене гарнесенький.- Розкажіть як ви вмиваєтесь, якою водою?4. Сніданок5. Заняття

Номер слайду 4

6. Обід7. Відпочинок, заняття за інтересами8. Прогулянка на свіжому повітрі, допомога сім’ї9. Вечеря.10. Підготовка до сну14. Сон. Вже на надворі ніченька. Стуляє всім дітям віченьки. Місяць й зіроньки співають,Казку й сни їм посилають,- Яким має бути сон?

Номер слайду 5

Нове життя. Вчора Вітя так промовив: З мене – досить,От вам слово: я почну життя нове!Аркуш взяв та олівець, пише по порядку:«В сім встаю, роблю зарядку, чищу зуби, мию шию,Неодмінно вуха милю. Потім – кухня. Там сніданок. Всім готую сам, без мами. Потім мию, підмітаю і до занять я поспішаю…»Ще у плані пунктів двадцять, та не варто зупиняться…«Чому?»- питаєте, все просто: бо знову мама миє посуд,Підмітає та готує…А Вітько? Вітько й не чує. Він у ліжку досі спить, зате над ліжком план висить. Хто з вас дотримується режиму дня?Розкажіть про свій розпорядок дня. Прочитайте вірш і скажіть: Чи правильно склав свій режим дня Вітя. .

Номер слайду 6

План розпорядку дня: Прочитай всі елементи розпорядку дня та склади у відповідній послідовностіПрокидаюся. Мрію. Снідаю. Умиваюся Навчаюся Обідаю. Приймаю душ Лягаю спати. Вечеряю. Відпочиваю

Номер слайду 7

Дай відповіді на питання: Що потрібно робити вранці?Що потрібно робити вдень? Що потрібно робити ввечері?Розгляньте малюнки. Що робить хлопчик на малюнках?Перевір чи правильно ти спланував день

Номер слайду 8

Як організувати день першокласника під час карантину Поради, для батьків: Правильне чергування праці і відпочинку. Регулярний прийом їжі. Сон певної тривалості, з точним часом підйому і відходу до сну. Певний час для ранкової гімнастики і гігієнічних процедур. Певний час для приготування домашніх завдань. Певну тривалість відпочинку з максимальним перебуванням на відкритому повітрі.

pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
2213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку