Мінерали та гірські породи. Корисні копалини, 5 клас, НУШ

Про матеріал
Презентація розроблена відповідно до Модельної навчальної програми «Пізнаємо природу». 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (авт. Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас. Литвин-Матійчук Інга. Мінерали та гірські породи. Корисні копалини

Номер слайду 2

Правила роботи на уроці1. Мати гарний настрій.2. Бути чемним та поважати один одного.3. Вміти вислухати відповідь свого однокласника.4. Працювати уважно.5. Допомагати один одному.6. Дарувати позитивний настрій.

Номер слайду 3

розуміють і пояснюють різницю між мінералами та гірськими породами; досліджують основні фізичні властивості гірських порід і мінералів ; пояснюють використання людиною мінералів та гірських порід;опрацьовують інформацію з різних джерел; висловлюють припущення, підкріплюючи власні висновки фактами;допомагають іншим для досягнення спільної метиочікувані результатиплан уроку. МІНЕРАЛИ ТА ГІРСЬКІ ПОРОДИ;ЩО ТАКЕ КОРИСНІ КОПАЛИНИ;ЯК ЛЮДИНА ВИКОРИСТОВУЄ ГІРСЬКІ ПОРОДИ І МІНЕРАЛИ.

Номер слайду 4

1. Як учені довідалися про внутрішню будову Землі?2. Назвіть основні шари Землі від її центра до поверхні. 3. Яка з оболонок найгарячіша? Чому? 4. Яка з оболонок найхолодніша? Чому?5. Яка товща земної кори під материками та під океанами?маю відповідь

Номер слайду 5

збір ідей. Як ти вважаешь, з чого складається земна кора?

Номер слайду 6

З яких речовин складається земна кора. У земній корі налічують близько 3000 мінералів. Мінерали - це природні утворення, які складаються з однієї речовини. У земній корі переважають мінерали у твердому стані. алмазтальксріблокварц. Розгляньте приклади мінералів. Назвіть де і для чого вони використовуються.графіт

Номер слайду 7

З яких речовин складається земна кора. Гірські породи - природні тіла, що складаються з декількох мінералів або скупчення одного у великій кількості в земній корі. Розгляньте приклади гірських порід. Назвіть де і для чого вони використовуються. Пемзагранітпісок, глина

Номер слайду 8

МЕТАЛИНЕМЕТАЛИКІНОЗАЛМЕТАЛИ І НЕМЕТАЛИ В ЖИТТІ ЛЮДИНИhttps://drive.google.com/file/d/1 KM8h2b6 TGf. Et. EJSg. VCmgt. N4 Kp0 VXfv. TF/view заповніть табличку. Де людина застосовує метали та неметали

Номер слайду 9

ЯКІ БУВАЮТЬ КОРИСНІ КОПАЛИНИКорисні копалини – це всі мінерали й гірські породи,які людина використовує у господарській діяльності.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

пограємо. КОРИСНІ КОПАЛИНИ

Номер слайду 12

Гірська порода (Мінерал)Колір. Стан. Структура. Твердість. Розчинність у водіпопрацюємо. ПРОВОДИМО ДОСЛІДЖЕННЯЗагальна характеристика гірських порід та мінералів план опису:1. Колір.2. Стан (пухкий, зцементований).3. Структура (легко залишається на руках, зерниста, склоподібна, кристалічна, однорідна).4. Твердість (залишає чи ні риску на папері, ламається чи ні в руках).5. Розчинність у воді.

Номер слайду 13

Продовж речення. Для мене стало новим.. Я навчився/-лася... Я хочу більше дізнатися про... Тепер я зможу... . Чи може те, про що дізналися впродовж вивчення цієї теми, знадобитися вам у житті?

Номер слайду 14

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕЗемля складається здебільшого з гірських порід, які є різними комбінаціями мінералів. Між собою вони різняться за виглядом, густиною, кольором, твердістю та іншими особливостями. Людина активно використовує різні за властивостями мінерали та гірські породи з давніх-давен.

Номер слайду 15

САМООЦІНЮВАННЯрозумію і пояснюю різницю між мінералами та гірськими породами; досліджую основні фізичні властивості гірських порід і мінералів ; пояснюю використання людиною мінералів та гірських порід;опрацьовую інформацію з різних джерел; висловлюю припущення, підкріплюючи власні висновки фактами;допомагаю іншим для досягнення спільної мети

Номер слайду 16

Опрацювати матеріал урокудомашнє завданняhttps://drive.google.com/file/d/1 GRm4wq7 P9l. B6fe. C6bd. Vy. Vb5ug. Ih. JDy4 T/view. Експеримент ПОРІВНЯННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ МЕТАЛІВ І НЕМЕТАЛІВ.

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
5 серпня 2023
Переглядів
1278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку