Мистецький квест: навчання, пошук, гра. Презентація

Про матеріал
Квест – це навчальна гра, під час якої учні розв'язують певні завдання (інтелектуальні чи фізичні), щоб досягнути конкретної мети. Як на уроках мистецтва можна провести квест? Дуже цікавим є фотоквест, під час проведення якого діти отримають масу позитиву, корисної інформації та використання творчого потенціалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецький квест: навчання, пошук, гра Черниш Тетяна Миколаївна

Номер слайду 2

. Що таке квест? Назва «квест» походить від англійського слова quest, що означає «пошук», «пошуки пригод». Сьогодні квест у школі – це гра, основним принципом якої є покрокове виконання заздалегідь підготовлених завдань.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що таке квест-урок? Це урок, на якому учням пропонується у формі квесту, тобто пошукової (часто пригодницької) гри виконати низку різноманітних логічних дій, спрямованих на отримання кінцевого результату.

Номер слайду 5

Квест-урок стимулює розвиток логічного мислення, привчає дітей розмірковувати над завданням, різнобічно оцінювати ситуацію, аналізувати інформацію з точки зору значимості, важливості та необхідності, дозволяє пов’язувати матеріал кількох предметів, залучаючи логіку і критичне мислення. До того ж він дає можливість дітям відчувати себе безпосередніми учасниками навчального процесу, а не залишатися спостерігачами і споживачами інформації, пропонованої вчителем. Емоційність процесу, пов’язана із отриманням результатів і проходженням етапів квесту, сприяє кращому запам’ятовуванню інформації.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Що таке фотоквест?  ФОТОКВЕСТ – це творче змагання, яке обмежене часом та передбачає виконання поставленого організаторами завдання. А ще фотоквест – це маса позитиву, корисної інформації та використання творчого потенціалу.

Номер слайду 11

Правила фотоквесту

Номер слайду 12

ФОТОКВЕСТ Мистецтво поруч

Номер слайду 13

1. Сфотографуйте предмет, без якого не можна створити жодної картини

Номер слайду 14

2. Сфотографуйте відповідь на загадку: Водить дружбу з олівцями, Зошитами, папірцями. На малюнку щось не те? Вмить вона його зітре!

Номер слайду 15

3. Сфотографуйте відповідь на загадку: Якщо бачиш на картині чашку кави на столі, Чи велику жовту диню, чи конвалії малі, Чи карафу повну кави, вазу, яблуко чи торт, Чи усі ці речі разом, знай, що все це…

Номер слайду 16

4. Сфотографуйте купюру, на якій зображено художника, який створив серію картин “Мальовнича Україна”

Номер слайду 17

5. Сфотографуйте відповідь на тлумачення слова: “Публічний показ спеціально підібраних предметів і місце цього показу “

Номер слайду 18

6. Зробіть світлину, на якій зображено пейзаж

Номер слайду 19

7. Зробіть світлину, яка б асоціювалася у вас із селищем, яке знаходиться недалеко від нашої громади, і є центром народного промислу.

Номер слайду 20

8. Зробіть світлину марини. Але не дівчинки.

Номер слайду 21

МИСТЕЦТВО ПОРУЧ

Номер слайду 22

Джерела https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82_(%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F) https://osvitanova.com.ua/posts/1443-navchalnyi-kvest-navchaty-shukaty-hraty https://naurok.com.ua/metodichni-rekomendaci-kvest-gra-yak-suchasna-inovaciyna-forma-vzaemodi-mizh-sub-ektami-navchalnogo-procesu-u-pozashkilli-178198.html

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, 6 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку