Мітинг "Тридцять друга весна"

Про матеріал

Матеріали сценарію мітингу "Тридцять друга весна" стануть у нагоді класним керівникам, педагогам - організаторам під час підготовки позакласних заходів патріотичного спрямування.

Перегляд файлу

Сценарій

мітингу – реквієму до 32-ої річниці аварії на Чорнобильській  АЕС

«32 весна».

 

Дата проведення: 26 квітня 2018 року.

Місце проведення: біля пам’ятника жертвам Чорнобильської  трагедії

Початок  заходу: о 10.00 годині

Біля пам’ятника лампадки з палаючими свічками.

001 Музика.

Ведуча:

Лунає, стогне дзвін. Тривогою та болем наповнені його звуки. Болем за нашу землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси. Тривогою за майбутнє життя. Та найгіркішими нотами звучать у ньому голоси Чорнобиля, катастрофи, яка ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках.

До слова запрошується настоятель Свято-Миколаївського храму отець Анатолій.

                      (Панахида по померлим.)

002 Музика.

Ведуча:

Чорнобиль… Мертва зона… Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях.

Заростають деревами, кущами опромінені села. Вони мертві. Поступово руйнуються хати. Разом із ними зникають неповторні цінності поліської давнини. Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу.

Місто спало. Була тепла квітнева ніч, одна з  найкращих ночей року, коли листя зеленим туманом проступало на  деревах. Спало місто Прип’ять, спала Україна, вся наша країна спала, і ще не знаючи про величезне  нещастя,  яке накрило нашу  землю.

003 Музика

У ніч з 25-го на 26-те квітня 1986 року о першій годині 24 хвилині над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму  розірвало велетенське полум’я. Біда розчинилась у духмяному повітрі, у біло-рожевому цвітінні яблунь та абрикос, у воді сільських криниць, у всій цій красі. Та хіба тільки в ній? Вона розчинилась у людях. Ця трагедія увійшла в історію, в усі хроніки людства, як невиліковна рана на тілі України. Увесь цей жах відгукнувся болем у серцях мільйонів людей.

Мітинг-реквієм «Пам’яті дзвін», присвячений 32-ій річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції, оголошується відкритим.

004 Гімн України.

Ведуча:

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф до слова запрошуються  (місто та район

             Виступ місто

            Виступ район

005 Музика.

Ведуча:

Чорнобильська трагедія – це вічне нагадування усім нам та нашим нащадкам про те, що людство може як допомогти своїй землі, так і нашкодити їй.

І наша задача полягає саме в тому, щоб якомога більше розповідати дітям, онукам та правнукам про ту страшну подію, аби вони не повторювали наших помилок, а жили красивим, щасливим, здоровим життям без трагедій та катастроф.

Через багато років людство про Чорнобиль буде знати лише із підручників історії. А сьогодні про ту жахливу трагедію ми можемо чути із вуст тих, хто побував у самому пеклі, тих, завдяки кому наша земля родить, даючи нам змогу жити.

До слова запрошується голова правління громадської організації «Чорнобиль» міста Купянськ

Виступ Москаленка М.М.

Ведуча:

Відважні, мужні, вони не озирались, не ховались за спини інших. У самому пеклі аварії вони виконали свій обов’язок до останнього  подиху. І там, у божевільному вирі, вони не замислювались про особисту безпеку, вони дбали про безпеку інших.

Тож давайте в цей день вкотре згадаємо всіх тих, хто безстрашно змагався за життя інших ціною власного та вшануймо память про них хвилиною мовчання.

Хвилина мовчання,

006 Метроном

 

Ведуча:

В нашій пам’яті назавжди збережуться  імена героїв-рятівників і тих, хто загинув внаслідок цієї трагедії. Тож нехай квіти,

 

007 Музика.

які ви принесли сьогодні, стануть безмовною вдячністю за їх героїзм.

           Фонова музика підсилюється

покладання  квітів

Ведуча:

 Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатись до трагічних квітневих днів 86 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому на планеті, коли безстрашні герої встали між нею та життям. Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто опинився у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і зробимо все, щоб ніколи не падала на Землю гірка зірка Полин, аби в наших вдячних душах не замовкав пам’яті дзвін.

Пісня «Слава героям чорнобиля»

Мітинг, присвячений 32-ій річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції, завершено. Здоров’я Вам, миру, віри в краще майбутнє. На все добре!

  009 Музика. «Гімн Союзу чорнобильців»

1

 

docx
Додано
26 квітня 2018
Переглядів
728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку