Моя кімната. Технології

Про матеріал
Презентація для роботи з учнями 10-11 класів на уроці «Технології» (рівень стандарту) за модулем «Дизайн предметів інтер’єру», у якості проєкту обрано дизайн власної кімнати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект«МОЯ КІМНАТА»

Номер слайду 2

Зміст: Організаційно-підготовчий етап. Чому я обрала цю тему. Що мені потрібно для досягнення мети. Теоретична частина. Конструкторський етап. Мої роздуми про себе і майбутню кімнату. Проект моєї кімнати. Зміни, які я планую. Заключний етап. Мій проект. Висновок

Номер слайду 3

Чому я обрала цю тему?У житті кожної людини виникають обставини, які підштовхують до бажання змінити щось навколо себе. Таке сталося в моєму житті - переїзд на нове місце проживання змусив подумати про облаштування нової кімнати. Мета мого дослідження - складання закінченого уявлення моєї майбутньої кімнати. Об'єкт дослідження - інтер'єр кімнат. Предмет - особливості інтер'єру (стиль і колір). Моє припущення - зміни інтер'єру кімнати зроблять моє життя веселішим.

Номер слайду 4

Для того, щоб досягти мети мені треба було: Дізнатися найпростіші секрети інтер'єру: стилі інтер'єру ;Основні принципи дизайну інтер̓єру;властивості кольору і особливості впливу його на настрій людини. Зрозуміти «яка Я?», для того, щоб відчути, які кольори і деталі інтер'єру підходять для мене в майбутній кімнаті. Уявити і створити ескіз «кімнати мрії». Які нові слова я зустріла? Інтер'єр приміщень - художнє оформлення (задум) приміщення. Основне в інтер'єрі - стиль і колір. Стиль інтер'єру - це прийоми оформлення приміщення. Колірна гамма - набір кольорів для оформлення приміщення.

Номер слайду 5

Стилі інтер̓єрів, які мені сподобались: Скандинавський стиль. Класичний стиль. Стиль лофт

Номер слайду 6

Стиль прованс. Стиль модерн. Еко стиль

Номер слайду 7

Основні принципи дизайну: Знання основних принципів дизайну дає змогу змінити на краще будь-який простір, організувати його таким чином, щоб предмети були пов̓язані воєдино і гармоніювали між собою. Пропорція;Ритм;Єдність;Баланс;Акцент;Гармонія.

Номер слайду 8

Як колір впливає на настрій людини?Теплі кольори: Жовтий - створює сонячний настрій, веселощі і бадьорість на весь день. Червоний - дає активність, бадьорість, красу. Дуже підходить до східного стилю. Помаранчевий - він позначає радість, бадьорість. Підходить для «північних» кімнат (коли вікно «визирає» на північ) Неяскраві відтінки майже всіх кольорів м'яко заспокоюють. Наприклад, блідо-бузковий - ніжний, заспокійливий і надає красу . Додаткові кольори: Зелений - заспокоює, освіжає, корисний для очей і для душі. Поєднується з жовтим, помаранчевим та іншими відтінками всіх кольорів. Фіолетовий (бузковий) - чарівний, загадочний. Спокойствіе, умиротворення. Насичений фіолетовий - печаль.

Номер слайду 9

Холодні кольори : Блакитний (синій) колір - заспокоює і допомагає зосередитися. Але не варто занадто зловживати, адже в великій кількості і при тривалому впливі він може викликати смуток. Ахроматичні кольори: Чорний і білий два окремих кольори. Чорний - колір елегантності і таємниць. Білий-колір свіжості, душевної чистоти і прохолоди.

Номер слайду 10

Для оформлення інтер̓єру всі кольори гарні! Кімната мрійника!Кімната веселуна)))

Номер слайду 11

Кімната активної людини!А тут мешкає спокійний хлопчина)))

Номер слайду 12

Мої роздуми про себе і майбутні зміни в кімнаті. Я - дівчинка , спокійна, іноді - сумна, іноді - весела і пустотлива. Я дуже люблю малювати на різні теми. Тому, хочу, щоб колір кімнати не засмучував мене, а піднімав настрій. Але ще, я хочу, щоб він не відволікав за навчальним місцем, а перед сном –допомагав мріяти про неймовірні подорожі і злегка заспокоював. Ще хочу, щоб моя кімната була схожа на кімнату моєї пустотливої сестри - студентки. Вивчивши вплив кольору на настрій, я вирішила, що мені підійдуть відтінки бузкового, лілового кольорів.

Номер слайду 13

Проект моєї кімнати. Моя кімната на початку роботи

Номер слайду 14

ЕСКІЗ

Номер слайду 15

Зміни, які я планую: Дуже важливо, щоб навіть в маленькій кімнаті було просторо. Не варто захаращувати простір. Тому меблі для потрібно вибирати багатофункціональну, модульну та мобільний, таку, яку завжди можна переставити, винести або використовувати на свій розсуд. Навіть той же диван можна вибрати розкладний (який ріс би зі мною разом). Тільки важливо врахувати, що він повинен бути виключно високої якості, тому що мій хребет ще формується, та й збирати-розбирати такий диван буду кожен день.

Номер слайду 16

Попрацювавши з інтернетом, я знайшла багато зображень сучасного інтер'єру. Перед мною постало питання, що ж потрібно для того, щоб мій задум зі зміни інтер'єру моєї кімнати здійснився. Я дізналася: які бувають шпалери, які меблі можна придбати в даний час, як можно змінити стелю тощо.

Номер слайду 17

Переглянувши багато варіантів, я зрозуміла, що в моїй кімнаті потрібні шпалери білого або бузкового кольору і можливо фотошпалери (квіти або міста), а також біла стеля.

Номер слайду 18

КІМНАТА МОЄЇ МРІЇ

Номер слайду 19

Висновок: Світ дизайну складний і різноманітний. Колір збагачує наше життя. Знання основних принципів дизайну дає змогу змінити на краще будь-який простір, організувати його таким чином, щоб предмети були пов̓язані воєдино і гармоніювали між собою. Для душевного затишку мені підходить нестрогий класичний інтер'єр в ніжно - бузковому кольорі. Окремі моменти мого настрою, яке може часто змінюватися допоможуть підкреслити деталі інтер'єру (вазочки, іграшки, квіти, текстильний декор-штори, покривала, подушки тощо), а також важливим буде світлове освітлення кімнати - світильники, світлові ефекти і т .п. За результатами вивченої мною літератури та співпраці з вчителем, я створила дизайн-проект своєї майбутньої кімнати. Мені довподоби той варіант, що я отримала і змінювати я нічого б не стала.

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗАУВАГУ!

pptx
Додано
16 січня 2022
Переглядів
3811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку