Мультимедійна презентація з мистецтва на тему: "Створення декоративного натюрморту «Запрошення до чаю»"

Про матеріал
Мультимедійна презентація створена для проведення уроку з інтегрованого курсу "Мистецтво" у 3 класі Нової української школи. Дана презентація містить теоретичне пояснення матеріалу і практичні завдання. Може бути використана як для очного так і для дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок № Дата: * Урок мистецтва за підручником Масол Л. М., Гайдамака О. В.

Номер слайду 2

Вправа «Чайний настрій»

Номер слайду 3

Акровірш На стіл поставлю глечик, Айстри принесу Тарілки Петриківки Юрбою всі складу. Розведу яскраві фарби, Майстерно придивлюсь, Оберу локальний колір, Радісно всміхнусь Тож відгадайте, чого навчити я вас берусь.

Номер слайду 4

Робота з відеофрагментом

Номер слайду 5

Тема та мета уроку Декоративне зображення. Натюрморт (повторення) СКМ: м/ф «Аліса» (фрагмент) ХТД: створення декоративного натюрморту «Запрошення до чаю»

Номер слайду 6

* Робота з ілюстрацією Що відбувається на картині? Де це відбувається? Чи є щось незвичайне? Яким посудом користуються герої казки? Як ці предмети прикрашено? Чи можна це зображення назвати фантастичним? А декоративним? Поясни.

Номер слайду 7

* Перегляд фрагменту мультфільму

Номер слайду 8

* Робота з теоретичним матеріалом Натюрморт – (з фран.) «мертва натура» (з голл.) «тиха натура» (з англ..) «мовчазна натура». Декоративний натюрморт – це спрощене зображення форм, предметів. Особливого поширення набув у ХІХ ст. початок ХХ ст.

Номер слайду 9

* Робота з теоретичним матеріалом «Декоративний натюрморт» - явище порівняно нове, що з'явилося в кінці ХІХ початку ХХ століття, в епоху зародження хвилі найрізноманітніших напрямків. Це час художніх експериментів з кольором, формою, простором, захоплення пошуком різноманітних фактур. Жанр натюрморт різноманітний і показовий в процесі освоєння прийомів декоративної стилізації. В декоративному натюрморті ключову роль грає здібність художника творчо інтепретувати оточуючу дійсність, знаходити крайню виразність кожного об’єкту і вносити до неї власне ставлення. Процес стилізації реалістичного зображення доволі специфічний та складний. Без знання натури неможливо вирішити завдання передачі ритму та пластики елементів натюрморту в його стилізованому вигляді.

Номер слайду 10

* Сприймання творів мистецтва Порівняй два натюрморти. Який із них зображено реалістично, а який – декоративно? У якому з натюрмортів спрощено форму і колір предметів?

Номер слайду 11

* Поль Сезан Натюрморт

Номер слайду 12

* Анрі Матіс Натюрморт

Номер слайду 13

* Поль Сезан Натюрморт

Номер слайду 14

* Валеохвилинка

Номер слайду 15

* Мистецький словничок Стилізація – спрощення форм до простих. Умовність – відсутність перспективи. Локальний колір – основний тон предмета. Декоративність – прояв краси, що підвищує емоційну виразність.

Номер слайду 16

* Практична частина Створи декоративний натюрморт «Запрошення до чаю» (фломастери або олівці).

Номер слайду 17

* Практична частина Створи декоративний натюрморт «Запрошення до чаю» (фломастери або олівці).

Номер слайду 18

* Практична частина Створи декоративний натюрморт «Запрошення до чаю» (фломастери або олівці).

Номер слайду 19

Рефлексія Я все зрозумів/ла з уроку Я нічого не зрозумів/ла Урок був нормальний На уроці було не цікаво Урок мені дуже сподобався У мене залишились запитання

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
20 квітня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку