Національний парк Кіліманджаро

Про матеріал

Презентація "Національний парк Кіліманджаро" висвітлює географічне місце знаходження парку, історію назви, перші покорення гори, а також тваринний та рослиний світ парку. Данний матеріал допоможе вчителю та учням по даній темі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний парк Кіліманджаро На Кіліманджаро на порівняно невеликій площі можна знайти найрізноманітніші типи природного середовища: тропічні джунглі, степи, тундру і льодовики. Гора утворилася приблизно 750 тисяч років тому в результаті виверження трьох кратерів. 

Номер слайду 2

Кіліманджаро — гірський масив, потенційно активний стратовулкан на північному сході Танзанії, найвища точка Африкинад рівнем моря (5895 м). З 1902 по 1918 роки мав назву Вершина Кайзера Вільгельма (нім. Kaiser-Wilhelm-Spitze). Кіліманджаро підноситься над плоскогір'ям Масаї, яке розташоване на висоті 900 метрів над рівнем моря.

Номер слайду 3

Кілінджаро на карті

Номер слайду 4

Підкорення гори 5 жовтня 1889 року німецький альпініст Ганс Майєр (Hans Meyer, 1858—1929) і його австрійський провідник Людвіг Пуртшелер (Ludwig Purtscheller, 1849—1900) вперше досягли вершини. 

Номер слайду 5

Походження назви Назва походить з мови суахілі і, ймовірно, означає «гора, яка виблискує». Точно не відомо, як саме утворилася назва Кіліманджаро, на цей рахунок існує кілька теорій. Багато з цих теорій припускають, що слово розбивається на Kilima (на суахілі «пагорб, маленька гора») і Njaro, у якого версії варіюються від стародавнього слова суахілі білий або блискучийдо слова мови Кічагга jaro, що означає караван.

Номер слайду 6

Географія. Кіліманджаро височить у північно-східній Танзанії на 5 891,8 метрів згідно з вимірюваннями, проведеними в 2008 році за допомогою системи GPS і ґравітації, замінивши попереднє значення в 5 895 метрів отримане в 1952 році командою британців. Висота, яка була предметом вимірювань з 1889 року, з результатами, що різнилися більш ніж на сто метрів, є найбільшою в Африці.

Номер слайду 7

Льодовий покрив. Шапка гори Кіліманджаро скорочується приблизно з 1850 року через природне зменшення кількості опадів на близько 150 мм, але ця тенденція значно прискорилися в ХХ столітті. Подібне до нинішнього швидке і майже повне танення льодовика на Кіліманджаро востаннє відбувалося 4000 років тому під час довгої 300-літньої посухи. 

Номер слайду 8

Геологія. Рівнини. Рівнини навколо Кіліманджаро розташовані між 800 і 1600 метрами над рівнем моря. Клімат дуже жаркий і сухий. Лісовий пояс. Тропічні ліси, приблизно між 1600 і 2700 метрами над рівнем моря, розділені на чотири зони. Вони ослаблені в результаті діяльності людини (вирубка лісів на нижній межі, підпали на верхній межі) і пояс, який вони складають, має дуже нерівні розміри; так, він є дуже тонким на півночі і заході. Пустирі і чагарники. Вони розташовані між 2800 і 4000 метрів і отримують від 500 до 1 300 мм опадів у рік. Тут присутня рослинність, що складається з деревовидних форм вересових дерев. Афро-альпійський пояс. Його нижня і верхня межі не позначені дуже чітко, але це, як правило, смуга між 4000 і 5000 метрів. Він характеризується сухим повітрям. Сніговий пояс. На висотах вище 5000 метрів, майже нічого не живе. Нерясні опади майже відразу ж просочуються в ґрунт або накопичуються в льодовиках

Номер слайду 9

 1 ярус: сенегальський галаго, тенета, західний даман, бюльбюль (або короткопалий дрізд), флейтові птахи, оливковий дрізд, птахи-миші.    2 ярус: коронована мартишка, королівський товстотіл, павіан анубіс, леопард, антилопи, лев, африканська цивета, іхневмон, свиня Potamochoerus porcus, чагарниковий дукер, суні, бушбок, рогатий ворон (Bucorvus), турако.    3 ярус: антилопа канна, чагарниковий дукер, африканський буйвол, слон, антилопа-стрибун, смугаста (польова) миша, африканська цивета, леопард, вінценосний орел, бородань, канюк-авгур (Buteo rutofuscus), африканський гірський канюк (Buteo oreophilus), білобрюхий стриж (Apus melba), кам'янка (Oenanthe oenanthe).    4 ярус: ворони, павуки, наземні комахи.    5 ярус: тут жодна тварина не живе постійно. Тваринний світ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Короткохвостий шпак. Метелик Кіліманжарський

Номер слайду 13

Рослинний світ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Ініціативи зі збереження природи    У районі Кіліманджаро є багато проблем екологічного характеру, наприклад, підтримання екологічної рівноваги і збереження незайманої природи. Велика їх частина пов'язана з діяльністю людини: браконьєрстом, розвитком землеробства і туризму. Все це шкодить рослинному і тваринному світу регіону і веде до знищення унікальних біотопів. Щоб врятувати цей регіон, в 1977 році було створено національний парк Кіліманджаро площею близько 756 км2

pptx
Додано
15 листопада 2018
Переглядів
4858
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку