Навчальний проєкт за темою "Виготовлення виробів з пластикових пляшок"

Про матеріал
Пластикова пляшка — пластиковий контейнер для утримування, захисту та транспортування рідин. Пластикові пляшки зручні у виробництві, експлуатації на лініях розливу, транспортуванні в них готового продукту, оскільки їхня вага до десяти разів менше, ніж скляних пляшок, вони не б'ються. Пластикові пляшки, як правило, використовують для зберігання рідин, таких як вода, безалкогольні напої, моторні оливи, рослинна олія, ліки, шампуні, молоко, чорнило, пиво тощо. За допомогою цього навчального проєкту ми познайомимося з пластиковими пляшками, виявимо переваги i недолiки пластикових пляшок, зможемо дослiдити аспекти використання непотрiбних пластикових пляшок, розвити вмiння логiчно мислити, аналiзувати отриману iнформацiю та робити висновки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проєкт за темою "Виготовлення виробів з пластикових пляшок".

Номер слайду 2

Мета: сформувати уявлення про походження пластмасу, з’ясувати актуальнiсть виробiв з пластмасу, познайомитися з пластиковими пляшками, виявити переваги i недолiки пластикових пляшок, дослiдити аспекти використання непотрiбних пластикових пляшок, розвивати вмiння логiчно мислити, аналiзувати отриману iнформацiю та робити висновки. План: Що таке пластмаса?Правила сортування пластику. Актуальнiсть виробiв з пластмаси. Що таке пластикова пляшка?ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК. ВИРОБИ З ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК. Пластмасова промисловiсть. Висновки

Номер слайду 3

Першу пластмасу було отримано британським металургом і винахідником Александером Парксом у 1855 році. Паркс назвав її «паркезин» (потім стали називати целулоїд). Паркезин вперше було представлено на Всесвітній виставці в Лондоні у 1862 році. Пластмаси, або пластики - матеріали, основою яких є синтетичні або природні високомолекулярні з'єднання. Виключно широке застосування отримали пластмаси на основі синтетичних полімерів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Актуальнiсть виробiв з пластмасу: Щороку в світі виробляється близько 150 млн. тонн синтетичної пластмаси. На території України діють смітники загальною площею 260 тис. га. Зараз цю проблему у нас в країні намагаються вирішувати шляхом повторної переробки пластмаси.

Номер слайду 6

Пластикова пляшка - пластиковий контейнер / тара для утримання, захисту та транспортування рідин. Пластикові пляшки дають велику зручність в їх виробництві, експлуатації на лініях розливу, транспортування в них готового продукту, оскільки їх вага до десяти разів менше, ніж скляних пляшок, і вони не б'ються.

Номер слайду 7

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК Переваги: - легкі; - прозорі;- не б’ються;- зручно транспортувати. Недоліки: - рідини в пластикових пляшках мають невеликий срок придатності;- до складу деяких пляшок входять шкідливі речовини;- складно переробляти та утилізувати.

Номер слайду 8

ВИРОБИ З ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОКЩо можна зробити з пластикових пляшок? У цій статті ми розповімо вам, які вироби з пластикових пляшок можна зробити разом з дітьми своїми руками. Пластикові пляшки - універсальний матеріал для виготовлення виробів. Ми розповімо вам, як зробити:

Номер слайду 9

1. Вироби з пластикових пляшок. Іграшки з пластикових пляшок. Катамаран з пластикових пляшок. Поєднавши дві пластикові пляшки разом з допомогою ізоляційної стрічки, можна зробити іграшковий катамаран для ляльок.

Номер слайду 10

Виріб із пластикової пляшки для дітей – фонтан: У спекотний літній день не придумаєш кращого розваги для дітей, ніж ігри з водою на свіжому повітрі. Із звичайної пластикової пляшки можна зробити пізнавальну іграшку для експериментів та ігор з водою на дачі або на пляжі. Проробіть в пляшці за допомогою якого-небудь гострого предмета кілька отворів. На фото нижче отвори зроблені по центру пляшки, але, насправді, краще розташувати внизу пляшки. У цьому випадку буде використовуватися максимальний обсяг води з пляшки. Заткніть долонею отвори і наповніть пляшку доверху водою. Закрутіть кришку. Приберіть руку з отворів. Дивно, але вода не виливається з пляшки через дірочки. Тепер злегка відкрутіть кришку і ви побачите, як вода почне виливатися через отвори з пляшки. Це надходить через шийку пластикової пляшки повітря витісняє воду з пляшки. Цю іграшку можна використовувати як умивальника на дачі.

Номер слайду 11

Вироби з пластикових пляшок для дітей в техніці пап'є маше. З пластикових пляшок можна зробити цікаві саморобки для дітей в техніці пап'є маше. Хлопчаків, напевно, зацікавить саморобний літак з пластикової пляшки, а дівчатка зможуть зробити цілий домашній зоопарк. Принцип виготовлення іграшок з пластикових пляшок у техніці пап'є маше наступний. Спочатку з розрізаних і цілих пляшок складається каркас майбутньої вироби. Скріплюється все скотчем. З картону вирізати і також прикріплюються скотчем або ізоляційною стрічкою додаткові деталі. Після цього треба нарвати або нарізати на невеликі шматочки паперу. Це може бути як звичайний папір для принтерів, так і спеціальна гофрований папір для дитячих виробів. Розведіть клей ПВА з водою в пропорції 1:1. Після чого, занурюючи кожен шматочок у розбавлений клей, прикріплюйте його на каркас з пляшок. Таким чином покрийте вашу саморобку 4-6 шарами паперу. Коли клей висохне, розфарбуйте і прикрасьте вашу виріб із пластикових пляшок.

Номер слайду 12

Вироби з пластикових пляшок фото. Квіти з пластикових пляшок Виготовлення квітів з самих різних матеріалів на сьогоднішній день є одним з найпопулярніших видів виробів і рукоділля. Із звичайних пластикових пляшок можна зробити оригінальні штучні квіти своїми руками. Для виготовлення цієї вироби з пластикових пляшок вам, крім пластикових пляшок різних кольорів, знадобляться також свічка і клейовий пістолет. Втім, замість клейового пістолета можна використовувати просто клей. Увага! Будьте придельно обережні при роботі з вогнем!

Номер слайду 13

З пластикових пляшок своїми руками. Шкатулки та коробочки з пластикових пляшок Візьміть два денця від пластикових пляшок і приклейте між ними блискавку клейовим пістолетом або клеєм для пластмаси. Гаманець-скринька для дріб'язку готовий!Блискавку до пляшках можна і пришити.

Номер слайду 14

З пластикової пляшки можна зробити красиву коробочку-упаковку для невеликого подарунку близькій людині.

Номер слайду 15

Вироби з пластикових пляшок майстер клас. Прикраси з пластикових пляшок Хто б міг подумати, що з пластикових пляшок можна зробити стильні прикраси! Яскраві, модні браслети або ніжні, повітряні намиста. Браслети з пластикових пляшок. Виріжте з пляшки пластикове кільце потрібної вам товщини. Обмотайте його кольоровий пряжею або еластичною тканиною, обклейте мереживом або обшийте нитками. Стильне, літній прикраса готово!

Номер слайду 16

Пластмасова промисловість виробляє полімер матеріали - зазвичай звані пластмаси—І пропонує послуги з пластмас, важливих для цілого ряду галузей промисловості, зокрема упаковка, будівництво та будівництво, електроніка, аерокосмічна, і транспортування. Це частина хімічна промисловість. Крім того, як мінеральна олія є основною складовою частиною пластмас, у складі нафтохімічної промисловістi. Окрім виробництва пластмас, пластмасова техніка є важливою частиною промислового сектору. Останнє поле домінує інженерний пластик як сирий матеріал через його кращі механічні та термічні властивості, ніж більш широко використовувані товарна пластмаса.

Номер слайду 17

Висновок: Екологічний стан можна покращити за рахунок зменшення кількості пластикового сміття. Для цього треба навчитися правильно поводитися з непотрібними пластиковими відходами. Замість того, щоб викидати пластикові пляшки, краще подаруй їм друге життя!

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Інші матеріали
Додано
21 травня 2021
Переглядів
41841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку