Навчальний проект. ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ НА ЗАХИСТІ ВІТЧИЗНИ

Про матеріал
Однією з педагогічних технологій, яка спрямована на покращення та розвиток, навчання з предмета “Захист Вітчизни”, є метод навчальних проектів. Перевага методу в порівнянні з іншими, насамперед полягає в тому, що учні під час цієї діяльності більш активно залучаються до самостійної, практичної, планової та систематичної роботи, в них використовується прагнення до пошуку новітньої інформації, або більш якісного вдосконалення існуючого матеріалу за допомогою ПЕОМ, формується уявлення про військову справу, розвиваються моральні якості учня, мотиви вибору майбутньої професії – захисника Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект Тема. ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ НА ЗАХИСТІ ВІТЧИЗНИ

Номер слайду 2

Автор проекту: Вчитель Рівненської української гімназії м. Рівного Дячок Василь Миколайович

Номер слайду 3

Однією з педагогічних технологій, яка спрямована на покращення та розвиток, навчання з предмета “Захист Вітчизни”, є метод навчальних проектів. Перевага методу в порівнянні з іншими, насамперед полягає в тому, що учні під час цієї діяльності більш активно залучаються до самостійної, практичної, планової та систематичної роботи, в них використовується прагнення до пошуку новітньої інформації, або більш якісного вдосконалення існуючого матеріалу за допомогою ПЕОМ, формується уявлення про військову справу, розвиваються моральні якості учня, мотиви вибору майбутньої професії – захисника Батьківщини.

Номер слайду 4

Актуальність проекту: Недостатня кількість часу, якій відведено згідно навчальної програми на вивчення теми Недостатні знання учнів про національну безпеку держави Закріпити в учнів знання про ЗСУ Виховувати в учнів морально-психологічні якості Вивчення даної теми спрямоване на формування в учнів ідеалу людини-патріота, захисника Вітчизни на прикладах героїчної боротьби українського народу за незалежність. Вивчення військової присяги дозволяє розкрити важливі вимоги до морально-бойових якостей воїнів, формує почуття національної гордості за Збройні сили України, за Батьківщину

Номер слайду 5

Мета проекту: Вивчити умови формування Збройних сил України. Виховувати в учнів морально-психологічні якості Створити віртуальний музей Ознайомлення учнівської молоді з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони життя і здоров'я; усвідомлення учнівською молоддю свого обов’язку щодо захисту України у разі виникнення загрози суверенітету та територіальній цілісності держави; набуття знань про функції Збройних сил України та інших військових формувань, їх характерні особливості; засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, здійснення психологічної підготовки учнівської молоді до захисту Вітчизни; підготовка учнів до захисту Вітчизни, професійної орієнтації молоді до служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях, визначених чинним законодавством, до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

Номер слайду 6

Завдання проекту: Військово-професійна орієнтація молоді, формування і розвиток мотивації, направленої на підготовку до захисту держави та служби в ЗСУ. Формування прагнення до оволодіння військовими знаннями. Утворення в свідомості учнів почуття товариської взаємодопомоги і колективної відповідальності. Формування і розвиток аналітичних здібностей.

Номер слайду 7

Учасники проекту: Учні 10 класів, педагогічний колектив Тривалість проекту: 3 місяці Предмети, з якими пов’язаний навчальний проект: Правознавство, географія, іноземні мови, інформатика та психологія

Номер слайду 8

Етапи реалізації проекту: Визначення теми та актуальності проекту. Ознайомлення із загальними принципами діяльності . Аналіз матеріально-технічних та педагогічних умов реалізації проекту. Первинне діагностування про рівень обізнаності учнів із темою проекту шляхом анкетування “Що я знаю про збройні сили України” Ознайомлення із збройними силами України згідно з програми курсу “Захист Вітчизни”.

Номер слайду 9

Формування груп: Учні готуючись до проекту об'єднуються у групи кожна з яких відпрацьовує своє завдання. До кінця проекту всі учні мають усвідомити й оволодіти знаннями про збройні сили України, її особливостями і бойовими характеристиками. Тому кожному учню необхідно бути уважним під час відповіді товаришів і законспектовувати в робочому зошиті ті питання, які розглядалися під час розгляду проекту.

Номер слайду 10

Поділ на групи: Правова база з військових, оборонних питань, для сил оборони України Сучасні технології військовослужбовців Розбудова ЗСУ Реформування та розвиток сучасних ЗСУ Застосування ЗСУ в ході АТО-операції об'єднаних сил Досвід застосування збройних сил на сході України Сухопутні війська України Повітряні сили України Військово-Морські сили Окремі роди військ та сил (Десантно-штурмові війська, Сили спеціальних операцій)

Номер слайду 11

Джерела інформації: http://www.memorybook.org.ua https://uk.wikipedia.org/wiki/Збройні_сили_України Підручник “Захист Вітчизни 10 клас” https://www.blogger.com/dyachok_vasilrivne Приклад оформлення віртуальної експозиції: https://www.slideshare.net/sergeAmes/ss-15763361?qid=064e7cfb-c4b2-4169-9725-a1c748145ba4&v=&b=&from_search=4

Номер слайду 12

Узагальнений аналіз інформації: Оформлення групами віртуальних експозицій. Обговорення результатів роботи груп. Обговорення результатів роботи кожного учня. Презентація навчального проекту.

Номер слайду 13

Приклад, зразок слайду експозиції

Номер слайду 14

Форми роботи спрямовані на реалізацію проекту: Проведення військово-шефської роботи із залученням фахівців з озброєння. Відвідування наукових та публічних бібліотек та музеїв. Організація міні-проектів, проведення уроків-проектів. Використання можливостей мережі Internet.

Номер слайду 15

Підбиття підсумків роботи щодо реалізації проекту: Узагальнення та оформлення матеріалів з реалізації проекту, презентація результатів проектної діяльності. Проведення підсумкової конференції з учасниками проекту. Формування банку даних за підсумками проекту. Організація вікторини для однокласників після презентації проекту.

Номер слайду 16

Очікувані результати реалізації проекту: Залучення значної частини учнів до суспільно-корисної діяльності. Розширення знань учнів з предмета “Захист Вітчизни”. Підвищення мотивації та рівня готовності старшокласників до служби у ЗСУ.

Номер слайду 17

Практичне значення проекту: Набуття учнями реального досвіду в застосуванні засобів ІКТ у пошуку, обробці та систематизації необхідної інформації. Створення віртуального музею стрілецького озброєння збройних сил країн-членів НАТО, що дасть змогу активно використовувати його експозиції в роботі вчителя “Захисту Вітчизни” для розширення та вдосконалення знань учнів та створення атмосфери зацікавленості у вивченні військової справи.

Номер слайду 18

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вурста Марія Юріівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
16 вересня 2019
Переглядів
1839
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку