Небесна сотня. Герої не вмирають.

Про матеріал

Мета. Ознайомити учнів з основними подіями Революції Гідності, вшанувати пам’ять про Героїв Небесної Сотні, формувати активну життєву позицію виховувати гідність, справедливість, толерантність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

В ці лютневі дні Україна вшановує загиблих під час Революції Гідності 2014. Небесна сотня — так назвали українці тих, хто в боротьбі проти режиму Віктора Януковича віддав своє життя за Україну, за її майбутнє, за кращу долю для усіх нас. 

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Пам’яті загиблих на Євромайдані. Ми з шаною згадуємо героїв хто віддав своє життя за Україну:  Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… .

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Навіщо вони йшли вперед? Навіщо? Адже Їм так багато було чого втрачати! Вони пішли на смерть, тому що бути солдатом, це не значить вміти тільки добре стріляти та знатися на тактиці. Бути солдатом – значить не відокремлювати свою особисту гідність від гідності за свою державу. Це значить поважати і любити не тільки те, що є в тобі та на тобі, але й все те, що навколо тебе. Твоя країна. Твоя колиска. Твоя відповідальність.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Трагічні події 18 – 20 лютого, під час яких було вбито найбільшу кількість мирних мітингувальників. Чорний вівторок, 18 лютого 2014 року, почався із мирного маршу активістів Майдану до Верховної Ради. Того дня в Раді мало відбутись пленарне засідання, на якому опозиція хотіла домагатися голосування за повернення до Конституції 2004 року. Однак біля будівлі парламенту сталася бійка між «тітушками» та активістами Майдану.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додав(-ла)
Иванова Алла
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
5 травня 2020
Переглядів
4047
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку