Новий погляд на світ. Художні напрямки та стилі ХІХ — ХХ

Про матеріал
Презентація створена з метою кращого засвоєння знань з напрямків в художньому мистецтві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новий погляд на світ. Художні напрямки та стилі ХІХ — ХХ

Номер слайду 2

Стилем можна назвати спосіб життя, манеру поводитися, одягатися, говорити. Наприклад: стиль спілкування, стиль одягу, стиль ведення сторінки в інстаграмі чи тік току.

Номер слайду 3

“Без тюбика для фарби не було б імпресіонізму” (П'єр Огюст Ренуар )

Номер слайду 4

Фарба у тюбиках На сьогоднішній день важко собі уявити, що якби не фарба у тюбиках ми, можливо, ніколи побачили деякі найвідоміші витвори мистецтва, адже до їх винайдення, єдиним більш менш зручним способом писання картин на природі чи планері була акварель. У 1841 році, портретист Джон Ґофф Ренд винайшов спосіб пакування готових олійних фарб у тюбики, що дозволило багатьом художникам писати там, де їм заманеться. Нарешті, завдяки фарбі у тюбиках, пейзажисти, реалісти та інші художники отримали можливість передати весь реалізм, який бачили на власні очі та мали змогу працювати безпосередньо з натури, з пленерами, які надалі шли прямо на виставки та на продажі. Без акварельних замальовок та ескізів.

Номер слайду 5

Клод Моне́ «Враження. Схід сонця» Імпресіонізм 1865-1885

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Постімпресіонізм

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сюрреалізм 1924-1966 Сальвадор Далі "Постійність пам'яті"  Магічний реалізм 1920-1960 Дві Фріди "Дві Фріди"  Футуризм 1909-1914 Умберто Боччоні “Стан душі” Супрематизм 1915-1925 Казимир Малевич «Чорний квадрат» Дадаїзм 1916-1930 Жан Арп “Елементарна конструкція” Модернізм філософський рух та мистецька течія, що охоплює архітектуру, літературу, музику та образотворче мистецтво. Модернізм відмовляється від канонів академічного мистецтва та заперечує їх,натомість намагається знайти новий спосіб уявлення сучасного світу

Номер слайду 10

Фовізм 1905-1910 Анрі Матісс “Танець” Абстракціонізм 1910-1940 Василь Кандинський “На білому”

ppt
Додав(-ла)
Лебідь Леся
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
26 лютого
Переглядів
70
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку