Олімпійські ігри. Гра: заміни зображення словами. Стародавня Греція.

Про матеріал
Олімпійські ігри. Матеріал до теми "Стародавня Греція". Завдання для учнів: замінити зображення словами. Публікація містить завдання і відповідь.
Перегляд файлу

У Греції існувало чимало змагань. Але найвизначніші –Олімпійські ігри на честь бога , під час яких припинялися всі  .

 За міфами, засновником Олімпійських змагань був

 

Священне місто, призначене для проведення ігор – Олімпія було розташовано біля підніжжя     Олімп.

  заборонялося бути присутніми в Олімпії під страхом смертної кари.

Види змагань:, , ,

 

, , та ін.

Переможців нагороджували з .Серед учасників і переможців Олімпійських ігор були відомі вчені та мислителі: (грецький лікар, один з найвидатніших в історії медицини), (один з засновників філософії, його найвидатніший учень - Платон), (оратор і політик), (філософ, засновник логіки).Чемпіоном з кулачного бою був (філософ, математик), в панкратіоні -  (мислитель, засновник філософської школи). Сучасним символом Олімпійських ігор є , що символізують , а їх  переплетіння - це дружба і співпраця всіх народів світу.

Відповідь:

У Греції існувало чимало змагань.

Але найвизначніші –Олімпійські ігри на честь бога Зевса, під час яких припинялися всі  війни. За міфами, засновником Олімпійських змагань був Геракл. Священне місто, призначене для проведення ігор – Олімпія було розташовано біля підніжжя  гори  Олімп. Жінкам заборонялося бути присутніми в Олімпії під страхом смертної кари. Види змагань: біг, метання диска, перегони на колісницях,  боротьба, стрибки в довжину, метання списа та ін.Переможців нагороджували вінком  з оливи.

Серед учасників і переможців Олімпійських ігор були відомі вчені та мислителі: Гіппократ(грецький лікар, один з найвидатніших в історії медицини), Сократ(один з засновників філософії, його найвидатніший учень - Платон), Демосфен (оратор і політик), Арістотель(філософ, засновник логіки).Чемпіоном з кулачного бою був Піфагор(філософ, математик), в панкратіоні -  Платон(мислитель, засновник філософської школи).Сучасним символом Олімпійських ігор є п'ять олімпійських кілець , що символізують  п'ять материків, а їх переплетіння - це дружба і співпраця всіх народів світу.

 

docx
Додано
19 січня 2019
Переглядів
862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку