«Особливості електронного підручника, як засобу забезпечення дистанційного навчання»

Про матеріал
Презентація призначена для використання в методичній роботі педагогів та широкого кола здобувачів освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Особливості електронного підручника, як засобу забезпечення дистанційного навчання»

Номер слайду 2

Дистанційне навчання – це таке така форма одержання знань, при якій може навчатися кожен бажаючий з урахуванням його індивідуальних особливостей.

Номер слайду 3

Проблема! При здійсненні окремих видів робіт шляхом дистанційного навчання ускладнюється ідентифікація користувача та контроль за виконанням завдань.

Номер слайду 4

Можливості дистанційна форма навчання дозволяє, окрім кінцевого контролю, здійснювати регулярний проміжний поточний контроль за виконанням завдань

Номер слайду 5

Допоміжний засіб Дистанційна форма навчання – це особлива форма, яка трансформує звичний уклад навчального процесу з допомогою електронного підручника

Номер слайду 6

Електронний підручник – електронне навчальне видання із систематизованим викладом навчального матеріалу, що відповідає освітній програмі, містить цифрові об’єкти різних форматів та забезпечує інтерактивну взаємодію

Номер слайду 7

Якості ЕП: універсальність, придатність для застосування в аудиторії і для самонавчання, самопідготовки; інформативність, наповненість, логічний зміст, грамотне структурування; інтерактивність, містить не лише текстову інформацію, а й аудіо, відео матеріали);

Номер слайду 8

Якості ЕП: диференційований підхід - забезпечує різними рівнями навчання; популярність, привертає увагу широкого кола; практичність , швидкий доступ до інформації; відкритість , можна зайти і внести зміни; мотивація стимулює покращити або перевірити свої знання за допомогою тестів тощо.

Номер слайду 9

Види ЕП: відкритий – для мережі Інтернет; локальний – для користування певної групи аудиторії, навчального закладу тощо.

Номер слайду 10

Інша класифікація: статичний – цілком відповідає паперовому підручнику; має(гіпертекст, гіперпосилання.

Номер слайду 11

Мультимедійний ЕП детерміноване самостійне електронне навчальне видання..  Представлений у цифровому вигляді. Оснащений мультимедійними елементами, анімація, симуляція, звук тощо.

Номер слайду 12

Інтерактивний ЕП самостійне електронне навчальне видання.  В одному програмному продукті різноманітних видів даних (текст, ілюстрації, анімація, таблиці, аудіо- та відеозображення, симуляція тощо). 

Номер слайду 13

Функціональні особливості:  ЕП можливо розташувати на навчальній платформі з метою повного або часткового його використання; наявність покрокової навігації та блоку контролю і самоконтролю; реалізація інтерактивних вправ; використання ЕП на різних пристроях.

Номер слайду 14

Отже, ЕП (електронний підручник) – це допоміжний засіб дистанційного навчання, що може мати різні форми. Забезпечує інтерактивну взаємодію з урахуваням індивідуальних особливостей.

Номер слайду 15

Навчайтесь із задоволенням! Автор ідеї Панченко Л.В. Фото взято з мережі інтернет

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку