Перший урок "Ми маленькі патріоти"

Про матеріал
Сценарій Першого уроку на тему «Ми – маленькі патріоти» для учнів 1 класу. (Очне або дистанційне проведення) Мета: - цікаво та корисно розпочати перший навчальний рік; - познайомитися з першим вчителем, правилами класу; - виховувати любов до оточуючих та один одного, розвивати вміння працювати в колективі та в умовах змагання чи гри; - виховувати патріотично налаштовану особистість, яка шанує та цінує свою Батьківщину Україну.
Перегляд файлу

Сценарій Першого уроку на тему «Ми – маленькі патріоти» для учнів 1 класу. (Очне або дистанційне проведення)

Мета:

- цікаво та корисно розпочати перший навчальний рік;

- познайомитися з першим вчителем, правилами класу;

- виховувати любов до оточуючих та один одного, розвивати вміння працювати в колективі та в умовах змагання чи гри;

- виховувати патріотично налаштовану особистість, яка шанує та цінує свою Батьківщину Україну.

Обладнання: презентація «Перший урок», відео, розтяжки та декор на дошку, «Головний атрибут школяра»(Портфель), медалі «Я – першокласник/першокласниця», розмальовка «Ми – українці», пазл, канцелярське приладдя учня.

План заходу:

  1.               Початок. Вступне слово.
  2.               Знайомство з Псом Патроном.
  3.               Загадки від Пса Патрона.
  4.               «Правила класу»
  5.               «Головний атрибут школяра» або Портфель першокласника
  6.               Руханка
  7.               Відгадай друга мультяшного героя
  8.               Мультфільм про Дружбу
  9.               Руханка
  10.          Челенджі
  11.          Пазл «Ми – діти твої, Україно»
  12.          Розмальовка-серце «Ми – українці»
  13.          Пісня «Ой у лузі червона калина»
  14.          Посвята у першокласники.
  15.          Фінальне слово вчителя.

 

 

Підготовка до заходу:

  1.               Перший урок створений в очному та онлайн форматі, це універсальний варіант, тому для адаптації до свого класу, потрібно внести корективи в кількість слайдів та завдань на кожному етапі. Увесь матеріал редагується. Для зручності подано усе в максимальній кількості, щоб було з чого обрати. Якщо все влаштовує, можна залишати без змін. Для очного проведення потрібна мультимедійна дошка або телевізор. Якщо немає змоги, то завдання можуть бути зачитані вчителем без додаткової ілюстрації на екрані.
  2.               Перший урок проводиться після Свята Першого Дзвоника (лінійки) та у час війни, тому потрібно чітко витримати патріотичну лінію навіть на такому радісному заході.
  3.               Для зручного проведення заходу, створена єдина презентація, яка налічує 66 слайдів. Це для того, щоб вам не перемикати, а працювати в одному форматі. Додані відео. Відео вмикаються автоматично при демонстрації екрану. Якщо ви не можете їх за кліком мишки відтворити, додайте самостійно, файли є на гугл диску. Спочатку все скачайте з гугл диску. У потрібному слайді видаліть чорний прямокутник та додайте потрібне відео. «Вставка – фільм». Ця проблема виникла через несумісність моєї та вашої операційної системи.
  4.               Декор для дошки патріотичний, друкується та склеюється. Розтяжки можна обирати за розміром або використати запропонований варіант для друку.

Дошка.jpg

  1.               Для 1 класу потрібні руханки, їх кількість можна змінити.
  2.               Попередьте батьків, щоб на урок діти мали кольорові олівці.

Хід заходу:

  1. Вчитель. (Слайд презентації 1)

Сьогодні хвилююче свято для Вас,

Бо ви пішли у перший клас,

В Країну Знань вас поведу,

Все розкажу, всьому навчу.

 

На уроках будемо цікавинки вивчати,

На перервах усі разом грати,

Навчимося читати і писати,

Вправно рахувати та гарно малювати.

 

Дорогі діти, рада вітати вас у стінах нашої школи. Ви тепер – першокласники, учні 1-А класу Люхчанського ліцею. Я – ваша перша вчителька, Любов Володимирівна та мій асистент Віра Андріївна. 

Разом зі мною ви потрапите у справжню Країну Знань, де немає місця лінощам та поганій поведінці, бо тут панують знання, бо лише вони найсильніші у світі.

А хто знає, в якій країні ми живемо? Правильно, в Україні. (Слайд 2)

Значить усі громадяни України – це українці. Хлопчики – вправні українці, а дівчата – гарні україночки. А всі ми – патріоти, бо любимо та пишаємося своєю Батьківщиною, Україною.

Україна – це наша Батьківщина, це рідна ненька для кожного із нас, бо ми – її діти, ми – українці. Наша ненька-Батьківщина зараз страждає від воєнних дій, де щоденно наші герої відважно захищаючи нашу землю від ворога. Йдуть активні бойові дії, де українські військові мужньо та відважно захищають наш спокій та мирне небо. Завдяки їм у нас є можливість навчатися.

Діти, погляньте на дошку що ви бачите? (книгу та літачки).

Слайд 3

Книга нам дає знання, а ми немов літачки несемо на крилах їх у життя. У кожного на парті є паперовий літак. Давайте ми ці літачки прикріпимо біля нашої книги назвавши своє їм’я, так ми з вами познайомимося. Готові? Тоді розпочинаємо. Прошу...

  Так як в нашій країні війна і баток діток змушенні були виїхати за кордон вони навчаються дистанційно тобто по відеозв’язку. У нашому класі теж є такі діти. Двоє дівчаток хоче з вами познайомитися. Дулачик Вероніка …Гаврильчик Уляна….. ( перегляд відео )

  1. Ой у лузі червона калина.

Україна зараз переживає складні часи, тому кожен, як може, підтримує її. Одним з найпростіших варіантів, це прославляти Батьківщину у пісні. Пропоную зараз заспівати дуже відому пісню разом з відомими виконавцями. Давайте всі встанемо (Слайд презентації 4   ) (Можна батьків попередити заздалегідь, хоча зараз усі діти знають цю пісню.)

  1.   (Слайд презентації 5) 1 вересня – це особливий день, бо саме з нього щороку буде починатися навчальний рік. У нас зараз з вами перший урок, на якому я вас познайомлю з правилами класу, поговоримо з вами про справжніх друзів, а також познайомлю вас зі справжнім «супер героєм» для українців, який допомагає нашим військовим на фронті, а вам допоможе у навчанні. Наш перший урок називається «Ми – маленькі патріоти», який ми весело проведемо з Псом Патроном.(Слайд презентації 6)
  2. Знайомство з Псом Патроном

Найпопулярнішим українським «супер героєм» вважають собаку, яку звуть Патрон. Я хочу вам, мої любі діти, його подарувати. Він нам допоможе в навчанні та завжди захищатиме нас. Я впевнена, що багато з вас про нього вже знають. Може допоможете мені? Хто такий Пес Патрон? Що він вміє? Як він допомагає військовим? Можливо він щось шукає? Хто знає, піднімайте ручку, а вже потім відповідайте. (Діти розповідають, що знають про Патрона).

Ви – розумники, все правильно сказали. Я лише трохи доповню. Отже, Пес Патрон – це собака-винюхувач вибухівки або сапер. В нього особливий нюх, бо він з точністю може визначити небезпеку та попередити про неї. Йому немає рівних у цій справі. Він – найкращий, а як це він робить, пропоную переглянути у короткому відео. (Слайд презентації 7)

  1. Загадки від Пса Патрона (Слайд презентації 8)

Як ви зрозуміли, Пес Патрон – це сапер, який знає все про вибухонебезпечні речовини. Він постійно навчається, дізнається щось нове та корисне, щоб активно допомагати військовим. А для вас Пес Патрон підготував загадки, відповіді на які ви обов’язково знаєте. На екрані будуть з’являтися загадки, я вам їх озвучу, а чи правильно ви їх відгадали, Пес Патрон продемонструє відповідь.

 (Слайд презентації 9-34)

  1. Правила класу (Слайд презентації 35-44)

Де б ви не знаходилися, завжди є певні правила поведінки, які не можна порушувати. Ось так і в класі, зараз Пес Патрон нам допоможе познайомитися з правилами нашого класу, які заборонено порушувати. На екрані ви бачите правила, уважно слухайте та запам’ятовуйте. (Слайди правила класу. Останній слайд, як підсумок, на якому ви акцентуєте увагу)

  1. «Головний атрибут школяра» або Портфель першокласника (Слайд презентації 45)

Пропоную вам здогадатися, що ж являється головним атрибутом школяра. А щоб ви швидше здогадалися, я вам буду озвучувати підказки. То ж почнемо.

-         Колір. Може бути будь-який.

-         Розмір. Зазвичай середній, але можна зустріти більший або навпаки менший.

-         Матеріал. Зазвичай матеріали міцні та надійні, навіть у дощ зберігають головний атрибут школяра без змін.

-         Форма. Часто у вигляді прямокутника, але також можливий квадрат чи навіть коло.

Можливо ви здогадалися що це? Правильно, це портфель.  

(Слайд презентації 45 )

  1. Руханка

В нашій країні вже другий рік триває війна. Щоденно ми чуємо звуки повітряної тривоги, які попереджають нас про небезпеку. Під час навчання, уроки припиняються, а ми разом спускаємося в укриття. Пропоную вивчити веселу пісню-руханку, яка допоможе відпочити та запам’ятати, що потрібно робити під час повітряної тривоги. (Слайд презентації 46)

  1. Мультфільм про дружбу (Слайд презентації 47)

Ти щасливий, якщо в тебе друзі є,
Кожен день життя яскравішим стає,
Справжні друзі поруч в радості журбі,
Дарувати радість хочеться й тобі.

Справжня дружба меж не знає,
Дружба все перемагає,
Якщо друзів є багато,
Кожен день для тебе свято.

(Перегляд мультфільму про їжачка, мультфільм про толерантність та дружбу) (Слайд презентації 48)

Ми – різні, кожен має свої власні сильні сторони та недоліки. Дружити можуть навіть ті, які абсолютно не підходять один одному. Справа в тому, що для дружби немає кордонів, ніщо не може зупинити нас від гарного ставлення до оточуючих, навіть, якщо проблеми суттєві. Потрібно дружити з усіма!

12. Посвята у першокласники (Слайд презентації 49)

Дорогі діти, з сьогоднішнього дня ви офіційно стаєте учнями, першокласниками, тому можете почесно носити медаль «Першокласника». Пес Патрон вам їх вже підготував. Шановні гості, не шкодуте аплодисментів для наших школяриків. Запрошуємо________________

Вітаю вас, ви – першокласники, справжні НУШенята, бо навчаєтесь у Новій Українській Школі – НУШ

 

  1. Фінальні слова вчителя (Слайд презентації 50)

Ви – завзяті НУШенята,

Розумні хлопці та дівчата,

В 1 клас до нас прийшли

Країну Знань свою знайшли.

 

Весь світ ми будемо пізнавати,

Не дам вам зовсім нудьгувати,

Ми будемо весело нове вивчати,

А на перервах разом грати.

 

Школа для вас – це друга домівка,

Де кожного з вас очікує підтримка,

Ви друзів найкращих тут будете мати,

Щоб разом навчатися та відпочивати.

 

Бажаю вам сил та натхнення,

Витримки, терпіння та трішечки везіння,

Щоб все нове вам легко вдавалося,

Та батьки здобутками пишалися.

 

Щоб навчання було вам у радість,

Щоб з посмішками щоденно прокидались,

До школи спішили кожного ранку,

Бо я вас чекатиму на шкільному ганку.

 

А ми з Псом Патроном з вами не прощаємося, а говоримо «До Побачення». Вдома складайте свої портфелі та в понеділок чекаю вас на уроках з посмішками та гарним настроєм.

 

docx
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку