ПІДСУМКОВА КОНТРОЛЬНА РОБОТА З ХІМІЇ для учнів 9 класу

Про матеріал
узагальнити й систематизувати знання учнів з теми; зв’ясувати рівень засвоєння знань, умінь і навичок, рівень розуміння основних понять
Перегляд файлу

                             ПІДСУМКОВА КОНТРОЛЬНА РОБОТА

                                                 З ХІМІЇ

                             учня 9 класу_________________________

1. Загальна формула вуглеводнів  ряду алканів:

                 а) СnН2n+2;                             б) СnН2n -2;             в) СnН2n ;                           г) СnН2n - 6.

2. Тип хімічного зв’язку в органічних сполуках:

              а) металічний;       б) водневий;     в) йонний;         г) ковалентний.

3. Гомологічною різницею є група атомів:

                    а) СН3-;                     б) С2Н6;             в) -СН2-;                    г) СН4.

4. Реакція полімеризації характер­на для речовини:

                  а) пропану;               б) метану;             

                в) бутану;                  г) етилену.

5. Довжина зв’язків і валентні кути атомів Карбону є:

         а)  сталими;      б)  змінними;      в) різними

6. Елементарний ланцюг     -СН2-СН2-    характерний для молекули:

                   а) політетрафлуоретилену;                          б) поліпропілену;

                   в) полістиролу;                                              г) поліетилену.

7.  Валентність Карбону в органіч­них речовинах дорівнює:

               а) І;                         б) II;                       в)  IV;                 г) III.

8. Внаслідок реакції повного окиснення  органічних сполук утворюються:

      а) СН4 та Н20;       б) СО та Н20.   в) С02 та Н20;          г) С0 та Н20;     

9. Правильно подано закінчення твердження: "Ізомери - це сполуки, що мають... "  у рядку:

а) однаковий агрегатний стан;

б) однаковий якісний та кількісний склад, але різну будову;

в) однакову загальну формулу;

г) однаковий якісний, але різний кількісний склад.

10. Правильно подано твердження: "Денатурація білкової молекули - це руйнування... " у рядку:

а) первинної структури; 

б) вторинної структури;

в) первинної і вторинної структур;

г) четвертинної, третинної і вторинної структур.

11. Виберіть з наведеного переліку загальну формулу насичених одноосновних карбонових кислот:

а) СnН2n+1СООН;                                      б) СnН2nСООН; 

в) СnН 2n+1СООСН.; г)  СnН2n+1СНO.

12. Вкажіть, з яким реактивом необхідно нагріти розчини глюкози і сахарози, щоб  їх розпізнати:

а) розчин лугу; б) купрум(II) гідроксид;

в) нітратна кислота; г) бромна вода.

13. Вкажіть функціональні групи, що входять до складу молекули глюкози:

             а)  гідроксильна та альдегідна;                 б) гідроксильна та амінна;

              в)  гідроксильна та карбоксильна;       г)  карбонільна та карбоксильна

14. Правильно подано закінчення твердження: «Первинна структура білка – це …» у рядку:

а) просторова конфігурація, якої набуває поліпептидний ланцюг;

б) послідовність чергування карбоксильних груп;

в) послідовність чергування аміногруп;

г) послідовність залишків а-амінокислот у молекулі білка.

15. Позначте пару речовин, під час взаємодії яких утворюється спирт:

а) СН2=СН2 + NаОН; б) СН3-СН2-NO2 + NаОН;

в) СН3-СН2Вг + NаОН; г) СН3-СН3 + NaОН.

16. Bкажіть кінцевий продукт гідролізу крохмалю:

а) сахароза; б) глюкоза; в) фруктоза; г) лактоза.

17. Правильно подано твердження: "Денатурація - це... " у рядку:

а) оборотний процес зсідання білка;

б) втрата природних властивостей білка при його розчиненні у воді;

в) розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти;

г) руйнування складної структури білка, що призводить до втрати ним біологічної активності.

18. Правильно подано твердження: «Білки – це…» у рядку :

            а) високомолекулярні сполуки;

            б) біополімери;

            в) високомолекулярні сполуки, утворені залишками а-амінокислот, які з’єднані пептидним                      зв’язком;

            г) біополімери, з’єднані пептидним зв’язком.

19. Вкажіть речовину, яка має практичне застосування в медицині та піротехніці:

а) гліцерин; б) етанол; в) тринітрогліцерин;       г) фенол.

20. Позначте процес, який лежить в основі виробництва маргарину:

а) гідроліз жиру; б)  гідрування жиру;

в)  гідратація жиру; г)  дегідрування жиру.

21. Укажіть речовини, які необхідно використати, щоб довести наявність альдегідної групи
в молекулі глюкози:

а) етанова кислота, водень; 

б) купрум(П) оксид, бромна вода;

в) аміачний розчин аргентум(І) оксиду, купрум(П) гідроксид;

г) бромна вода, розчин калій перманганату.

22.  Дати визначення:

         -  Гідрування

 

         -  Гідроліз

 

         -  Карбонові кислоти

 

23.Написати рівняння реакцій:

         а) горіння гліцерину;

        

         б) взаємодії оцтової кислоти з лугами;

        

         в) гідрування триолеїну.

 

24. Обчисліть масову частку натрій ацетату в розчині, що утворився після додавання води масою                     20 г до розчину масою 380 г з масовою часткою цієї солі 12 %.

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.7
Відповідність темі
4.3
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Вурста Марія Юріівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Муранов-Гущин Савва
    А можна відповіді на питання? Для перевірки.
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Захар Ники
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
doc
Додано
10 травня 2020
Переглядів
6760
Оцінка розробки
4.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку