План роботи гуртка "Локон"

Про матеріал
План роботи гуртка з перукарської справи "Локон" у ДНЗ "ПІдволочиський професійний ліцей"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЛАН РОБОТИ ГУРТКА «ЛОКОН» КЕРІВНИК ГУРТКА МЕЛЬНИК НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Номер слайду 2

Основна мета гуртка „ Локон ”: закріплювати і розширювати знання отриманні на уроках, сприяти їхній систематизації; удосконалювати уміння і формувати навички роботи з найбільш розповсюдженими інструментами та матеріалів; розвивати уявлення і розширювати кругозір гуртківців; формувати образне мислення, уміння виразити свої задуми; розвивати кмітливість, винахідливість і стійкий інтерес до пошукової творчої діяльності; створювати умови для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку учнівської молоді у вільний від навчання час, підготовки до майбутнього життя в умовах переходу до ринкової економіки, задоволення їх освітніх потреб у професійному самовизначенні відповідно до здібностей.

Номер слайду 3

Основні завдання освітньої діяльності гуртка „Локон” передбачають: - ознайомлення гуртківців з історією розвитку перукарського та візажного мистецтва, відтворення народних традицій з надбанням культури наших предків; популяризація перукарського та візажного мистецтва; - сприяти формуванню уміння самостійно вирішувати питання конструювання і виконання зачісок та макіяжу ; - розширення і збагачення художньо – естетичного досвіду, опанування художніх умінь та навичок у практичній діяльності, формування художньої компетентності – здатності керуватися набутими знаннями і вміннями, готовністю використовувати отриманий досвід у самостійній; - створення оптимальних психолого – педагогічних умов для самореалізації та саморозвитку творчо обдарованих вихованців в процесі пошукової і науково дослідницької діяльності; - формування в гуртківців практичні навички самостійного виконання творчих робіт за натурою, зразком, шаблоном, уявою; - задоволення потреб вихованців у самореалізації,самовизначенні та професійній орієнтації .

Номер слайду 4

Керівник гуртка повинен систематично контролювати ступінь засвоєння програмного матеріалу і набуття вихованцями необхідних навиків і вмінь. Поряд з цим він повинен розвивати в них навики само – і взаємоконтролю. Однією з його форм є колективне обговорення робіт вихованців. При цьому керівнику необхідно опиратися на суспільну думку і залучати учнів до ко-ментування результатів їх діяльності. Контроль навчання здійснюється : - в ході теоретичних і практичних занять гуртка; перевірка набутих пізнавальних та творчих досягнень вихованців відбувається в процесі проведення усного опитування, захист власних розробок - в кінці навчального року відзначаються кращі гуртківці.

Номер слайду 5

№ Зміст заняття Дата проведення Примітки 1 Ознайомлення з планом роботи гуртка Екскурсія перукарнями смт. Підволочиськ 2 Приміщення, інструмент та обладнання перукарень Усний журнал «Видатні перукарі та візажисти України» 3 Укладання волосся Усний журнал «Видатні перукарі та візажисти світу» 4 Стрижка волосся 5 Завивка гарячим способом 6 Фарбування волосся 7 Хімічна завивка волосся 8 Візажна справа 9 Інтелектуальна гра «Світлі голови» 10 Підсумки роботи гуртка

ppt
Додано
2 жовтня 2021
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку