Ползакласний захід до Дня збройних сил України

Про матеріал

Мета: виховувати гордість за свій народ, шанобливе ставлення до військових, учасників АТО; зміцнювати почуття патріотизму учнів; розвивати в учнів бажання брати посильну участь у допомозі і підтримці захисників Вітчизни; формувати у дітей гуманний світогляд, спрямований на недопущення жахів війни; сприяти збереженню пам'яті про тяжкі випробування нашого народу.

Перегляд файлу

Волноваська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1

Волноваської РДА

 

 

 

 

 

Розробка позакласного заходу

до «Днязбройних сил України»

 

 

 

 

 

 

 

Розробили:

Калініченко П.О.

Васечко С.А.

Вчителі історії

Волноваської ЗОШ №1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018рік

 

 

 

 

 

 

Мета: виховувати гордість за свій народ, шанобливе ставлення до військових, учасників АТО; зміцнювати почуття патріотизму учнів;  розвивати в учнів бажання брати посильну участь у допомозі і підтримці захисників Вітчизни;   формувати у дітей гуманний світогляд, спрямований на недопущення жахів війни; сприяти збереженню пам’яті про тяжкі випробування нашого народу.

Хід заходу

Учень:День Збройних сил України - це мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато

І тим, хто нині з автоматом нам спокій береже і захищає

 

Мене і маму, і сестру, і брата і велику нашу всю родину -

Рідну,вільну Україну

Свято присвячене Дню Збройних сил України оголошується відкритим

Звучит гимн

 

Ведуча.
Добрий день вам. Вам люди добрі,
Щиро просим до господи!
Раді вас у нас вітати,
Щастя та добра бажати!

Ведучий.

Сьогодні ми зібралися, щоб відсвяткувати День Збройних Сил України. Вдячні нащадки низько вклоняються дідам та батькам, які несуть або несли службу в лавах армії. Завдяки вам наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватися на щасливе майбутнє.

Вихід учнів 1 класу

1 учень:

 Українець я маленький,

Україна – край рідненький,

Вірний син я свого роду,

Українського народу.

2 учень: 

 Все, що рідне, я кохаю,

Всім, хто рідний, помагаю.

Своє ціню, свого вчуся,

І до рідного горнуся.

 

 

 

3 учень: 

  Знай і ти своє любити,

Все вивчати і цінити.

Знай, що найчесніше діло –

Свого боронити сміло

Відео1 «в єдності наша сила»


Ведучий:Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо - жовтий прапор свободи в нашій державі Україні.

 

Ведуча:Українські юнаки повинні усвідомлювати, що проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, коханих дівчат, рідного села чи міста, де проходило дитинство чи юність.

 

9 клас

Учень1:

Український хлопче майбутній солдат
Очима історії ти поглянь назад
Бо багато крові пролилося колись
Щоб твої мрії сьогодні збулись

Учень2:
Щоб світило мирне сонце над землею
Щоб Україна йшла у майбуття
Молоді вкраїнці долею своєю
На вівтар свободи поклали життя
Учень3:

Не схилили голови, душі не скорили
У ярмі чужому не схотіли жити
Гордість українців в світі не згубили
Вірити навчились і Бога любити

Учень 4:
Будь же гідний, хлопче, пам’яті такої
Знай, що Батьківщину треба захищати
І в час небезпеки, як хоробрий воїн
Відзовись, як кличе Україна мати!

 

 

Кліп Бужинська «Солдат України»

 

 

Ведучий:

Коли запроваджували це свято, ніхто навіть уявити не міг, що воно стане майже найголовнішим у житті сьогоднішньої України. Що люди у військовій формі стануть звичним явищем на вулицях українських міст.

Ведучий:

І що ми на них покладатимемо величезні надії і всією Україною молотимемось за них, щоб повернулись живими.

  1. КЛАС «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ»танець 8 слайд

Пісня 7 клас  9 слайд

ВЕДУЧИЙ :

Ще два роки тому, неможливо було уявити, що нашу мирну, квітучу, гостинну землю, легко можна перетворити на театр бойових дій.В нас були духмяні ночі, сніжні зими, веселі колядки і раптом:бойові втрати, залишені міста, поранені, біженці, переселенці, анексовані території і якесь дивне слово АТО.

ВЕДУЧИЙ

Всі війни починаються з першого пострілу. Такий перший постіл в нинішній війні пролунав 18 березня 2014 року. Від нього загинув на території українського Криму прапорщик Кокурін Сергій Вікторович, він є першим загиблим у цій війні.З того часу болем віддаються у наших серцях назви Донецький аеропорт, Ілловайськ , , Макіївка. Маріуполь, Мар’єнка…

ВЕДУЧИЙ

 Станом на чотирнадцяте жовтня 2018 року офіційні втрати Українських збройних сил на Сході країни складають дві тисячі п’ятсот тридцять три особи. Більше п’ятисот чоловік вважаються зниклими безвісти.

Вдивіться в ці обличчя. Більшості з них ще не виповнилось і тридцяти. Яких вони могли народити дітей, якими вони могли бути щасливими, вони могли зробити щасливими когось…якби…

ВЕДУЧИЙ

Вони могли б зустрічати світанки, мріяти під зорями, цінувати дружбу, які б весілля вони могли відгуляти, якби… якби не загинули…

В пам’ять про мирних мешканців і військовослужбовців Збройних сил України, які загинули на Сході нашої країни оголошується хвилина мовчання.(Метроном)

ВЕДУЧИЙ

Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов,язково шанувати тих, чий святий обов,язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею. Як колись для козака почесним обов,язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов,язок для наших юнаків.

ВЕДУЧИЙ

Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! 

Пісня від учениць 5 класу

 Учитель

Завершити наше свято хочеться  народною мудрістю, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може.

   Я бажаю вам козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили. Нехай оптимізм, спокій та гарний настрій завжди крокують поряд. Мирного неба, благополуччя та процвітання нашій державі.

 

doc
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 10 клас (Кульчицький С.В., Лебедєва Ю.Г.)
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
1861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку